pontosnews.gr
Τρίτη, 18/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας στη WSJ: Η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ακόμα κι αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ

27/09/2018 - 11:31μμ
Τσίπρας στη WSJ: Η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ακόμα κι αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Wall Street Journal, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του δεν θα πέσει, ακόμη και αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Πάνος Καμμένος λόγω συμφωνίας Πρεσπών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας, εκτιμώντας ότι η συμφωνία θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή περίπου τον Μάρτιο.

«Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος μου είναι να πάω έως το τέλος. Αυτό συνιστά σινιάλο σταθερότητας», συμπλήρωσε. Απαντώντας στις εικασίες ότι θα αναβάλει την απόφαση για το Σκοπιανό ώστε να έλθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Δεν θα παίξω παιχνίδια. Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας» στην πΓΔΜ, κάτι που εκτιμά ότι θα γίνει τον Μάρτιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως η λύση του ονοματολογικού ανάγεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια, προσθέτοντας πως ο ίδιος θέλει πλέον να υποστηρίξει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Δύσης στην περιοχή, παρά το έντονα αντι-αμερικανικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος […] αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η δημοσιογράφος της WSJ σχολιάζει πάντως ότι «ο κ. Τσίπρας, ο 44χρονος ηγέτης ενός ελληνικού αριστερού κόμματος, που ήταν κάποτε αντίθετος με την αμερικανική εξουσία και το ΝΑΤΟ, οδήγησε σε μια ανεπιτυχή εξέγερση ενάντια στις αυστηρές οικονομικές πολιτικές της ΕΕ το 2015, όταν η Ελλάδα λίγο έλειψε να βγει από το ευρώ. Τώρα ο κ. Τσίπρας, που θεωρείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ένας όλο και πιο μετριοπαθής παίκτης, λέει ότι θέλει η Ελλάδα να στηρίξει τις προσπάθειες της Δύσης στα Βαλκάνια».

«Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» τόνισε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης που δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος -όπως ήταν πριν από τρία χρόνια- αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ».

Παράλληλα, σημειώνεται από την αμερικανική εφημερίδα ότι η προσέγγιση Ελλάδας-ΗΠΑ, αντανακλάται επίσης στις συνομιλίες για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα, παραδοσιακά ταμπού για την ελληνική αριστερά. «Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας την ψύχρανση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την επίλυση του ονοματολογικού απάντησε ότι επρόκειτο περί μέτρου για την «προστασία των εθνικών συμφερόντων», συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «πολύ καθαρό μήνυμα».

Αναφορά έγινε και στα δημοσιονομικά, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει ότι βούλησή του είναι να μην υλοποιηθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων στις αρχές του 2019, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είναι ένα αχρείαστο μέτρο που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα, υποσχέθηκε να διατηρήσει τις συντάξεις και να πείσει τους πιστωτές, αλλά διευκρίνισε ότι η απόφαση «δεν θα είναι μονομερής, θα είναι λογική».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
Από αριστερά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλιότερη συνάντησή τους (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Ν. Χριστοδουλίδη για τη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας

12/11/2025 - 8:35πμ
Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πιάνο από την Τραπεζούντα του Πόντου (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στη Νέα Φιλαδέλφεια – 2 χρόνια, 4 αντικείμενα που συνδέονται με την ιστορία των Ποντίων

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)

Η Google προειδοποιεί: Καμία εταιρεία δεν θα μείνει «αλώβητη» αν «σκάσει η φούσκα» της τεχνητής νοημοσύνης

1 ώρα πριν
(EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου)

Έφυγε από τη ζωή, στα 87 του χρόνια, ο Αλέκος Φλαμπουράρης  

2 ώρες πριν
Το σημείο σε δρόμο στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας όπου αρχικά είχε ειπωθεί ότι συνέβη η πτώση από την μάντρα του 3χρονου αγοριού και του 25χρονου θείου του, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου (Χρήστος Στρατουλάκος/ apohxos.gr/EUROKINISSI)

Πάτρα: Ανατροπή στον θάνατο του 3χρονου Ανδρέα – Δεν πέθανε από πτώση από τοιχίο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: youtube / pamposcy pax)

Χαράλαμπος Βασιλειάδης: Ο Μικρασιάτης στιχουργός, ο «Τσάντας» πίσω από τις μεγαλύτερες λαϊκές επιτυχίες

3 ώρες πριν
Η Ουρανία Γεωργίτση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην οδό Γεωργίου Μπούσιου 6, στα Γρεβενά

Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η ειδική κλήρωση Black Friday 

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign