pontosnews.gr
Τρίτη, 13/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ηρώδειο περιμένει τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον γιο του Μικρασιάτη που τον προόριζαν για τη λαχαναγορά

13/09/2018 - 6:06μμ
Το Ηρώδειο περιμένει τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον γιο του Μικρασιάτη που τον προόριζαν για τη λαχαναγορά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έχει επιλέξει συνειδητά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό και οι εμφανίσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων είναι σπάνιες. Ο Τόλης Βοσκόπουλος (ο Τόλιος, όπως τον ήξεραν στη γειτονιά του στην Κοκκινιά) αυτή τη φορά είχε έναν πολύ καλό λόγο για να σπάσει τον κανόνα που ο ίδιος έχει βάλει στον εαυτό του: Στις 30 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί για πρώτη φορά, για μία και μόνη επετειακή συναυλία για τα 60 του χρόνια στο τραγούδι, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Έτσι, σήμερα βρέθηκε στον «Διόνυσο», ακριβώς απέναντι από το ρωμαϊκό ωδείο, μαζί με όλους τους συντελεστές της μεγάλης βραδιάς, και δεν δίστασε να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία.

Όταν ήταν δέκα ημερών βρέφος ο πατέρας του τύπωσε τις νέες κάρτες του μαγαζιού του στη λαχαναγορά: Χαράλαμπος Βοσκόπουλος και υιός. Πεισματάρης Σμυρνιός ο πατέρας, ήρθε στην Κοκκινιά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και κατάφερε από το μηδέν να φτιάξει περιουσία. Το πείσμα του, άλλωστε, φαίνεται και από το γεγονός ότι έκανε 19 κόρες προτού αποκτήσει τον γιο και διάδοχό του στην επιχείρηση. «Μεγάλωσα στη γειτονιά με απλούς ανθρώπους», είπε στους δημοσιογράφους ο 80χρονος σήμερα Τόλης Βοσκόπουλος.

Αν και πήγαινε στα λεμονάδικα, εκεί που ο πατέρας του έβλεπε κάθε βράδυ στο κλείσιμο την ταμπέλα και καμάρωνε, εντούτοις μεγαλώνοντας διαπίστωσε ότι η λαχαναγορά δεν του ταίριαζε. Αντίθετα, τα θεατρικά μπουλούκια γοήτευαν τον έφηβο Τόλη. «Φαντάζεστε τι σημαίνει για έναν λαχαναγορίτη να του πει ο γιος του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος; Πίστευα ότι θα με σφάξει», εξομολογήθηκε.

Ο Χαράλαμπος Βοσκόπουλος, όμως, διέψευσε τον μονάκριβό του. Όπως πιο πριν είχε φροντίσει ήδη να τον στείλει στο καλύτερο σχολείο του Πειραιά, το Saint Paul, έτσι πήγε και τον έγραψε στο Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη, το ίδιο που φοίτησε και η Μαρία Κάλλας. «Δεν το ήξερα. Επιστρέφοντας μου είπε: “Για να μην πεις κάποια μέρα ότι δεν σε άφησα να κάνεις αυτό που ήθελες”. Σας ορκίζομαι ότι ακόμα και τώρα που είμαι πια 80 ετών κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή λέω “κοίτα τώρα!”», ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι είναι ευτυχής γιατί κατάφερε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα με την απλότητα και τη λαϊκότητά του.

Όμως, για να βγει στη σκηνή του Ηρωδείου και να πει «κοίτα τώρα» στον Σμυρνιό πρόσφυγα, δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο βρίσκεται μια… dream team. Επιμελητής της συναυλίας είναι ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος τόνισε ότι αν και αρνητής του τραγουδιστή για μεγάλο διάστημα, σήμερα πιστεύει ότι είναι ένας μεγάλος σταρ, «ένας μύθος που δεν έχασε τον εαυτό του, που πορεύτηκε με την αλήθεια του».

Η ιδέα για τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο ανήκει στον Γιώργο Μελισσανίδη, γιο του Δημήτρη. «Είναι σημαντικό ότι ο Τόλης μιλά στις καρδιές των νέων», σημείωσε ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης. Επίσης στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσαν η Σοφία Σπυράτου που έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Γιάννης Μετζικώφ που έκανε τα σκηνικά και η Ελευθερία Ντεκώ που έχει αναλάβει τους φωτισμούς. Στη σκηνή του Ηρωδείου αναμένεται να βρεθούν ο σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και ο σολίστας του κλαρίνου Θανάσης Βασιλόπουλος.


Γιώργος Λιάνης, Τόλης Βοσκόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης

Το λόγο πήρε και η Άντζελα Γκερέκου (εκπροσωπώντας την Κέρκυρα, όπως είπε, από την οποία προέρχονται οι εξαιρετικές ορχήστρες και χορωδίες που βρεθούν στη σκηνή). Η σύζυγος του τραγουδιστή εξήγησε ότι υπάρχουν κομμάτια του Τόλη που ο κόσμος δεν γνωρίζει και είναι τα πιο πολύτιμα, και ότι εκείνος θα είναι στο Ηρώδειο με όλη του την ψυχή. «Ο Τόλης είναι σαν τον Έλληνα σήμερα. Πέφτει και σηκώνεται. Με δύναμη. Χωρίς να δίνει σημασία στα μικρά και τα ευτελή», συμπλήρωσε.

  • Σημεία προπώλησης: www.ticketmaster.gr | Tηλεφωνικό κέντρο: 210 89 38 111 (Δευτ.-Κυρ.: 9:00-21:00) | Δίκτυο καταστημάτων Public.
  • Οι τιμές κλιμακώνονται από 15 έως 95 ευρώ. Το 65% των εισιτηρίων τιμάται 20 ευρώ, ενώ για τους φοιτητές και τα ΑμεΑ η τιμή είναι 15 ευρώ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Αμερικανικό Κολέγιο στη Σμύρνη (πηγή: levantineheritage.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος: Γιορτάζει τα 150 χρόνια του με ένα μουσικό αφιέρωμα που συνδέει τη Σμύρνη με την Αθήνα

12/05/2025 - 5:02μμ
Μπιμπίλα, δαντέλα με τη βελόνα στη Νέα Μάκρη Αττικής (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μπιμπίλα, η μικρασιατική δαντέλα: Από τη Νέα Μάκρη Αττικής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

7/05/2025 - 6:36μμ
(Φωτ.: facebook / ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Εστία» Νέας Σμύρνης: Ένα ζευγάρι τσόκαρα χαμάμ από τη Μικρασία, το έκθεμα του μήνα

3/05/2025 - 2:00μμ
(Πηγή: Μανώλης Μεγαλοκονόμος, «Η Σμύρνη – Από το αρχείο ενός φωτορεπόρτερ», εκδ. Ερμής, 1992)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Φιλιώ Χαϊδεμένου: Όλη νύχτα ράβαμε σημαίες – Σαν σήμερα το 1919 ο ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Σμύρνη

2/05/2025 - 9:08πμ
Μυτιλήνη, 1914. Άφιξη ατμόπλοιων γεμάτα πρόσφυγες από τα παράλια της Μικράς Ασίας (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ–ΕΙΜ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Στη δίνη της Μικρασιατικής Καταστροφής: Η μάνα που παράτησε το 2χρονο κορίτσι της, και έχασε άλλα δύο

1/05/2025 - 10:29μμ
Έτοιμο το σκηνικό για το υπαίθριο γλέντι της Πρωτομαγιάς στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής (φωτ.: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Γωνιάς)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Νέα Γωνιά Χαλκιδικής: Και φέτος η Πρωτομαγιά γιορτάζεται με υπαίθριο μικρασιατικό γλέντι

1/05/2025 - 12:40μμ
(Φωτ.: facebook / Giannis Demirtzoglou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κωνσταντινούπολη: Στις «ρίζες» του ταξίδεψε το Ζωγράφειο Λύκειο

29/04/2025 - 10:17μμ
(Φωτ.: facebook.com/keskeki.melissia)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

65ο Κεσκέκι στα Μελίσσια: Αναβίωσε και φέτος το αγιωργίτικο έθιμο από το Γκιούλμπαξε της Μικράς Ασίας

26/04/2025 - 11:30πμ
Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στα ερείπια της Παναγίας Παραμυθίας, στο Φανάρι (φωτ.: Φως Φαναρίου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κωνσταντινούπολη: Επιτάφιος στα «ωραιότερα ερείπια», την Παναγία Παραμυθία

19/04/2025 - 1:40μμ
Ο εμβληματικός ναός της Τενέδου και το καμπαναριό του (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Τένεδος: «Ανάσταση» για τον εμβληματικό ναό του νησιού, με την ελπίδα για ανάσταση της ελληνικής κοινότητας

19/04/2025 - 10:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σπίτι όπου η 52χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον γιο της (φωτ.: EUROKINISSI)

Λάρισα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 21χρονο μητροκτόνο – Τη μαχαίρωσε πάνω από 25 φορές

33 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από παλιότερη συγκέντρωση Κούρδων στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Matthys)

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν χαιρέτισε τη διάλυση του ΡΚΚ

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ενώ υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Το «καρφί» για την Τουρκία στο θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας

2 ώρες πριν
Το Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (φωτ.: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη)

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη τιμά τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

2 ώρες πριν
Αστυνομικοί συνοδεύουν τους κατηγορούμενους νεαρούς στο δικαστήριο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ. Θεόδωρος Γαβράς)

Οι Πόντιοι της Έδεσσας δεν ξεχνούν τα θύματα της Γενοκτονίας

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign