pontosnews.gr
Τρίτη, 11/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

29/06/2018 - 4:31μμ
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τη συμμετοχή 83 χωρών και την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα (χώρα εταίρο) ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο συνεδριακό Κέντρο Τζάβιτς της Νέας Υόρκης, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Fancy Food Show. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 10:00 π.μ. (τοπική ώρα), και στη συνέχεια ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος της εταιρείας Specialty Food Association (που διοργανώνει την έκθεση) Φιλ Καφαράκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) θα τελέσουν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου.

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν 43 Έλληνες εξαγωγείς οι οποίοι εκθέτουν ελληνικά διατροφικά προϊόντα με την υποστήριξη του ελληνικού φορέα υποστήριξης της εξωστρέφειας Enterprise Greece.

Θα υπάρχουν επίσης άλλες 10-15 περίπου συμμετοχές ελληνικών εταιρειών εκτός εθνικού περιπτέρου. Η έκθεση προσελκύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, οι περισσότεροι εξειδικευμένοι αγοραστές που αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων, εστιατορίων και Αμερικανών εισαγωγέων.

Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα Greek News, ο Φιλ Καφαράκης είπε πως ως χώρα εταίρος (τιμώμενη χώρα) η Ελλάδα καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή στην έκθεση, η οποία κάθε χρόνο αποτίει φόρο τιμής μόνο σε μία από τις 83 χώρες που λαμβάνουν μέρος. «Αυτό που τους παρέχει είναι να τους δίνει την ευκαιρία να προωθήσουν τις εταιρείες τους, τις διαφορετικές πολιτιστικές αξίες τους μέσα από το φαγητό και το επιχειρηματικό περιβάλλον, στην κοινότητα των αγοραστών που επισκέπτονται την έκθεση. Τους προσφέρουμε δηλαδή ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».


Φιλ Καφαράκης

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τιμώμενης χώρας, το οποίο δημιουργήθηκε φέτος, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ο ίδιος ο Φιλ Καφαράκης επισκέφθηκε στις αρχές του μήνα την Αθήνα και συνομίλησε με τις εταιρείες που θα συμμετέχουν και σκέφτονται να έχουν παρουσία στην αμερικανική αγορά. ώστε να κατανοήσουν την αγορά των ΗΠΑ.

«Μιλήσαμε για το τι στ’ αλήθεια σημαίνει να είσαι στην αγορά των ΗΠΑ. Νομίζω ότι αυτό ήταν σημαντικό, διότι όσο περισσότερη εκπαίδευση και κατάρτιση μπορούμε να δώσουμε στις εταιρείες, τόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχουν», είπε ο πρόεδρος της Specialty Food Association.

Η συμβουλή την οποία δίδει στις ελληνικές εταιρείες είναι να μην τις φοβίζει η αγορά. «Είναι πολύπλοκη, αλλά αν καταλάβετε τη δύναμή σας και ξέρετε τι έχετε στο προϊόν σας και στη συνέχεια να επικεντρωθείτε στο πώς θα διεισδύσετε, αυτό βοηθά τον αγοραστή».

Ο Φιλ Καφαράκης δηλώνει αισιόδοξος για τα ελληνικά τρόφιμα, επειδή βλέπει τους παραγωγούς και τους εξαγωγείς να έρχονται τελικά μαζί. Ένα πράγμα που λέει στους Έλληνες φίλους του, είναι να κάνουν το ίδιο πράγμα που έκανε η Ελλάδα με τον τουρισμό. «Ο τουρισμός το κατάφερε! Αν δείτε τις διαφημιστικές εκστρατείες και τι κάνουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα γύρω από τον τουρισμό! Μιλούν για την Ελλάδα αλλά και για τη μοναδικότητα της Κέρκυρας, της Μυκόνου ή της Σαντορίνης. Εάν κάνουμε το ίδιο με τα τρόφιμα, θα είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο. κανείς δεν θα μας σταματήσει », είπε ο Φιλ Καφαράκης.

Πέραν των κλασικών εξαγωγικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η φέτα, δυναμική παρουσία στην αμερικανική αγορά έχουν προϊόντα όπως οι μαρμελάδες, οι ξηροί καρποί, το μέλι, οι μπάρες τροφίμων, τα ψάρια και τα λαχανικά. 

«Η Ελλάδα έχει υπέροχα προϊόντα», προσθέτει.

Σε όσους φοβούνται την πιθανότητα επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ προς την ΕΕ, ο Φιλ Καφαράκης λέει ότι θα έχει επιπτώσεις, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους δασμούς. «Μερικές φορές συμβαίνουν, μερικές φορές τελικά δεν επιβάλλονται. Είναι ένα πολιτικό παιγνίδι και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Η συμβουλή μου προς τις ελληνικές εταιρείες και για τις άλλες διεθνείς επιχειρήσεις είναι να δώσουν προσοχή σε ό,τι μπορούν να ελέγξουν και να αφήσουν την αγορά θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Να ενημερωθούν για το τι θα συμβεί και αν συμβεί, αλλά δεν μπορεί κανείς να σχεδιάσει αυτά τα πράγματα. Κάποιες φορές είναι απλώς ρητορική, κάποια στιγμή συμβαίνουν, αλλά πρέπει απλώς οι εξαγωγείς να εστιάζονται σε αυτό που μπορούν να ελέγξουν. Και τότε πάνε καλά».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζουπανιώτης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζωγραφιά της ελληνικής σημαίας από μικρή ομογενή της Αυστραλίας (φωτ.: facebook/Modern Greek Teachers' Association of Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ισχυρή η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε σχέση με ΗΠΑ και Καναδά – Εξαίρεση στο φαινόμενο εξασθένησης των γλωσσών των μειονοτήτων

9/11/2025 - 10:30μμ
(Φωτ.: greekherald.com.au/Κώστας Ντέβες)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστρέφει το Κύπελλο Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

9/11/2025 - 3:22μμ
Ο ποιητής Δημήτρης Τσαλουμάς (φωτ.: ΓΑΚ / Ροδιακή)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημήτρης Τσαλουμάς: Ο σπουδαίος Δωδεκανήσιος ποιητής της διασποράς συνεχίζει να εμπνέει

8/11/2025 - 10:25μμ
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ (φωτ.: Facebook / Saint Dimitrios Orthodox Church)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Γιορτές Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νεκταρίου με άρωμα Πόντου στη Μελβούρνη

8/11/2025 - 5:20μμ
(Φωτ.: facebook /Pontian Society "Akritai" of Philadelphia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντιακή Ένωση «Ακρίται» Φιλαδέλφειας: Ετοιμάζει τον 86ο ετήσιο ποντιακό χορό της

5/11/2025 - 8:29μμ
Από παλαιότερο μεγαλειώδες gala (φωτ.: facebook / The Hellenic Initiative)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προ των πυλών το 13ο ετήσιο Gala της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη – Μια γιορτή των Ελλήνων της διασποράς

4/11/2025 - 5:05μμ
Η Αλμπίνα Ακρίτας στο στούντιο της (πηγή: albinaakritas.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αλμπίνα Ακρίτας: Η σπουδαία Ελληνίδα εικαστικός – Από τη Μόσχα στις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές του κόσμου

4/11/2025 - 10:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή»

2/11/2025 - 11:46μμ
Στιγμιότυπα από τις τελετές ελληνομάθειας με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τη γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά (φωτ.: facebook/Consulate General of Greece in New York)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των νέων της ομογένειας στην εκμάθηση ελληνικών

2/11/2025 - 9:31μμ
Ο Κρις και η Νίκη Μπακοπούλου με δύο από τις κόρες τους κι έναν από τους εγγονούς τους στη διάρκεια του εορτασμού για την πλατινένια επέτειο του γάμου τους (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ζευγάρι Ελλήνων στο Σίδνεϊ γιόρτασε 70 χρόνια γάμου και συνεχίζει αγαπημένο και ακάθεκτο

2/11/2025 - 5:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)

Βορίζια: Αιτία ένα αποτυχημένο προξενιό; Στο μικροσκόπιο των Αρχών η βόμβα στο σπίτι

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Λένορμαν

9 ώρες πριν
Το φρούριο της Σταυρούπολης τον 19ο αιώνα και αριστερά ο Γεώργιος Βλαστώφ (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Γεώργιος Βλαστώφ, ένας χαρισματικός Έλληνας της Ρωσίας – Κυβερνήτης της Σταυρούπολης, μυστικοσύμβουλος του τσάρου, λόγιος

9 ώρες πριν
(Φωτ: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες'')

Οι «Αργοναύτες» τίμησαν τους Πολιούχους του Κιλκίς με χορούς και παράδοση

10 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2025

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign