pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας: Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση με την πΓΔΜ, αλλά δεν έχουμε φτάσει σε λύση

17/05/2018 - 6:07μμ
Άτυπη συνάντηση εργασίας για το προσφυγικό – Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε τόσο αισιόδοξος όσο ο Ζόραν Ζάεφ για την επίτευξη λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, τονίζοντας πως απομένουν τα τελευταία πιο δύσκολα μέτρα, αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει σε συμφωνία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πολύωρες συζητήσεις με τον Σκοπιανό ομόλογό του το βράδυ της Τετάρτης, που συνεχίστηκαν και σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως σημείωσε πως δεν είναι ώρα ακόμα για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

«Με τον Ζόραν Ζάεφ είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μετά το δείπνο χθες το βράδυ έως σχεδόν τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, άλλωστε η πρόοδος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Σούνιο, ήταν ουσιαστική, ωστόσο είναι αρκετά τα ζητήματα καθώς πρόκειται για μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση. Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε, έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Εξετάζουμε βήμα-βήμα τις λεπτομέρειες αλλά δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία. Θα ήταν κοινή μας επιδίωξη να έχουμε ένα αποτέλεσμα που να προλαβαίνει τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου και λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι στόχος είναι μια συμφωνία που να αντέχει στον χρόνο. «Ο πήχυς είναι ψηλά και αυτό που επιδιώκουμε δεν είναι μια εύθραυστη συμφωνία που θα μπορούσε να χαθεί σε λίγους μήνες αλλά μια συμφωνία που να αντέξει στον χρόνο. Πάντα τα τελευταία βήματα της διαπραγμάτευσης είναι και τα πιο δύσκολα. Άκουσα με χαρά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετείται υπερασπιζόμενος την εθνική θέση που διαπραγματευόμαστε, αυτή η στάση είναι καλοδεχούμενη, γνωρίζουμε ότι διαπραγματευόμαστε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν μεγαλύτερες ευαισθησίες και διαφωνίες. Η διαμόρφωση ενός κλίματος τουλάχιστον συνεννόησης μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για την πορεία της χώρας. Είμαι διαθέσιμος προς ενημέρωση για όσους ζητήσουν να έχουν ενημέρωση».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα σημεία στα οποία υπάρχει συμφωνία ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτα. Αυτά που μένουν αν δεν κλείσουν δεν υπάρχει συμφωνία». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, ο οποίος ανέφερε πως «έχουμε συμφωνήσει σε λύση και μένει η έγκριση στο εσωτερικό», ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Δεν άκουσα τον Ζόραν τι ακριβώς δήλωσε αυτό που υπάρχει είναι εναλλακτικές σκέψεις στο τραπέζι για τα κρίσιμα θέματα. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα χωρίς να αλλοιώνουμε αυτό που ονομάζουμε κόκκινες γραμμές».

Για το εάν έχει οριστικοποιηθεί το «Άνω Μακεδονία» είπε ότι υπάρχει μια σειρά από προτάσεις, κάποιες εναλλακτικές αλλά τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ούτε στο θέμα του ονόματος.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια αλλά και στη σημασία της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων. «Η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή αποτελεί κεντρικό στόχο της χώρας, ειδικά τώρα που η Ελλάδα εξέρχεται από την μνημονιακή εποχή και την πολυετή οικονομική κρίση, αλλά και τώρα που καταφέρνει να διαχειριστεί μια δύσκολη κρίση την προσφυγική, που αποτέλεσε πρόκληση για όλη την Ευρώπη».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «κεντρικό πρόταγμα για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της ασφάλειας, να ανακτήσουμε έναν ρόλο ουσιαστικό, εποικοδομητικό, ηγετικό θα έλεγα στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Ο ρόλος της Ε.Ε. στα δυτικά Βαλκάνια είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη της πολύπαθης αυτής περιοχής, καθώς ήταν μια περιοχή γεμάτη με συγκρούσεις και πολέμους. Η σχέση όμως είναι αμφίδρομη καθώς η σταθερότητα της Ε.Ε. εξαρτάται από τη σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια».

  • ΠΗΓΗ: kathimerini.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς είναι ο νέος αρχηγός του του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΑΜΥΝΑ

Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς

28/03/2026 - 11:10πμ
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας (φωτ.: Χ/Nikos Dendias)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Patriot και F-16 μεταφέρονται στη βόρεια Ελλάδα για την αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν

6/03/2026 - 1:40μμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση Αθήνας-Άγκυρας για τους Patriot στην Κάρπαθο – Η Ελλάδα απαντά: Η αμυντική διάταξη είναι αδιαπραγμάτευτη

5/03/2026 - 1:11μμ
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» (πηγή:  US Navy)
ΑΜΥΝΑ

ΕΥΠ: Φωτογραφικό υλικό από τη Σούδα, που τον συνδέει με το Ιράν, βρέθηκε στην κατοχή του Γεωργιανού

3/03/2026 - 12:39πμ
Εξωτερική εικόνα από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Βάσεως των ΗΠΑ στη Σούδα (φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα: Γεωργιανός προσήχθη στην Αθήνα και ανακρίνεται

2/03/2026 - 10:25μμ
ΑΜΥΝΑ

Έκτακτο: Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα – Έγινε προσαγωγή ενός αλλοδαπού

2/03/2026 - 8:42μμ
Η φρεγάτα «Κίμων» στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Στην Κύπρο αύριο ο Ν. Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Με απόφαση ΚΥΣΕΑ απεστάλησαν δύο φρεγάτες και δύο F-16

2/03/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στο Ιράν

28/02/2026 - 12:20μμ
Το USS Gerald R. Ford (CVN-78) (φωτ. αρχείου: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jackson Adkins/ commons.wikimedia.org/wiki)
ΑΜΥΝΑ

USS Gerald Ford: Στη Σούδα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο – Προορισμός του η Μέση Ανατολή

23/02/2026 - 9:00μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Τέλος στη θητεία-αγγαρεία: Όλες οι αλλαγές στο Στρατό από την Α’ ΕΣΣΟ 2026

22/02/2026 - 12:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος» ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό γλέντι

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

46 λεπτά πριν
Από την εκδήλωση στην Αθήνα για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Ελ. Βενιζέλου (φωτ.: Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών)

Τιμή στη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, 90 χρόνια μετά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Τα επόμενα βήματα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη κρίσιμες διαδικασίες για την άρση ασυλίας

2 ώρες πριν
Καταγραφή αντικειμένων για το μουσείο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

«Ανοίγουν τα σπίτια, επιστρέφει η μνήμη»: Κειμήλια από την Αργυρούπολη του Πόντου γεμίζουν το νέο μουσείο στη Νάουσα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign