pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρίγκιπα Κάρολο

9/05/2018 - 10:16μμ
Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρίγκιπα Κάρολο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του, στο δείπνο προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο. Επικαλούμενος τη μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των κλασικών σπουδών και του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο πολύτιμο εταίρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ευχή, η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της χώρας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. «Ανεξαρτήτως όμως τούτου, και υφ’ οιεσδήποτε συνθήκες, η αρμονική συμπόρευση των χωρών μας και των λαών μας θα συνεχισθεί αδιατάρακτη» επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στον τομέα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για την Ευρώπη, και όχι μόνον. Είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε συλλογικά τις προσπάθειες για να σώσουμε ζωές, να καταπολεμήσουμε τη στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπου, να ενισχύσουμε την συνεργασία για τη διαχείριση των συνόρων και ν’ αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της παράνομης μετανάστευσης, εστιάζοντας στα πολλαπλά αίτιά της.

«Ας μην ξεχνάμε ότι το επίκεντρο και το έμβλημα του κοινού μας πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, επωμίσθηκε ένα τεράστιο βάρος, το οποίο αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σεβόμενη στο ακέραιο τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, παρά το γεγονός ότι παράλληλα η χώρα βρισκόταν σε μίαν εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία» σημείωσε.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει, ιδίως μετά την έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε επώδυνες θυσίες στον ελληνικό λαό, ν’ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη, μέσω των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μέση Ανατολή.

Στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του.

Στο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους παρευρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αρκετά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού, διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και της διανόησης από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμητρα Κατσιμεντέ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

18 λεπτά πριν
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

28 λεπτά πριν
Η πετρελαιοκηλίδα στα ανοιχτά του Ομάν, όπως καταγράφηκε από δορυφόρο στις 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: European Union / Copernicus Sentinel-3)

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα άνω των 2.000 τ.χλμ. χτυπά τις ακτές – Φόβοι για οικολογική καταστροφή

39 λεπτά πριν
Συμβολικό χταπόδι με τα αρχικά της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), έξω από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, πριν από την εξέταση προσφυγής κατά των εξουσιών παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό, στις 14 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Η Γερμανία «λύνει τα χέρια» των μυστικών υπηρεσιών – Hackbacks, παρακολουθήσεις και ενεργές επιχειρήσεις

1 ώρα πριν
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)

Έλληνες του εξωτερικού: Πώς δηλώνονται ψηφιακά γέννηση, γάμος και θάνατος – Η διαδικασία σε 6 βήματα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Ραπάνης)

Στα πέναλτι ο ΟΦΗ το Super Cup!

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign