pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με το βλέμμα στο εσωτερικό της Τουρκίας οι επιθέσεις Ερντογάν στο Ισραήλ

13/12/2017 - 3:30μμ
Ερντογάν: Το κοίτασμα φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής και τρομοκρατίας, και επιβραβεύτηκε για τις τρομοκρατικές του ενέργειες με την απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ». Αυτή ήταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα αποστροφή στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Αφορμή είναι, φυσικά, η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γι’ αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα να αναγνωριστεί η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Παρόμοια πρόταση είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη γραμμή μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και ζήτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω αυτήν την παράνομη και προκλητική απόφαση.

«Έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ακύρωσή της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (φωτ.: EPA / Emrah Yorulmaz / Anadolu / Pool)

Διεθνείς αναλυτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζουν ότι η επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι μια προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κερδίσει πόντους στο εκλογικό σώμα, έστω και εάν οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, την ώρα που παραδοσιακοί μεγάλοι παίκτες της περιοχής, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, προς το παρόν έχουν αρκεστεί στις συνήθεις καταδίκες της μονομερούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ, χωρίς να ανακοινώσουν συγκεκριμένα μέτρα.

Από πέρσι η Τουρκία και το Ισραήλ βρίσκονται σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων που είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα το 2010 μετά τη φονική ισραηλινή επιδρομή εναντίον πλοίου τουρκικής ΜΚΟ που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν κρύβει την υποστήριξη του προς τη Χαμάς, πλέον ασκεί πολιτική με το βλέμμα στις εσωτερικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2019, καθώς τότε θα διεκδικήσει μία ακόμα προεδρική θητεία με τα ενισχυμένα προνόμια που προβλέπονται στο νέο Σύνταγμα.


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

«Ο Ερντογάν διεξάγει ήδη εκστρατεία για το 2019», εκτιμά ο Άαρον Στάιν του Atlantic Council. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σινάν Ουλγκέν, πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών και Εξωτερικής Πολιτικής (Edam), ο οποίος τονίζει ότι η ρητορική για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ φανερώνει μια ευρύτερη αλλαγή προσέγγισης σε ό,τι αφορά την τουρκική εξωτερική πολιτική μετά την άνοδο στην εξουσία, το 2002, του ισλαμοσυντηρητικού AKP.

«Παραδοσιακά η Τουρκία ήταν ικανή να ασκεί μια διπλωματία αποκομμένη από υπολογισμούς εσωτερικής πολιτικής. Όμως αυτό άλλαξε ριζικά υπό το AKP, σε σημείο που οι περισσότερες από τις αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής να οφείλονται πλέον σε εσωτερικούς υπολογισμούς», εξηγεί, και προσθέτει: «Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε τις προσπάθειες των Τούρκων να ηγηθούν της εκστρατείας εναντίον της αμερικανικής απόφασης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Βοΐου Νεάπολης Κοζάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια συναυλία ελπίδας για τον 25χρονο Πόντιο Δημήτρη Περτσινίδη – Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου στηρίζει τη μάχη του για ζωή

2/04/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2/04/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

2/04/2026 - 10:28πμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

2/04/2026 - 9:04πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

2/04/2026 - 8:36πμ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει το Ναύπλιο, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κόκκινο συναγερμό στην Κρήτη – Πού θα «χτυπήσουν» τα πιο έντονα φαινόμενα

2/04/2026 - 8:08πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων – Με εντάσεις και αιτήματα για ζωντανή μετάδοση η συνεδρίαση στη Λάρισα

1/04/2026 - 7:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Βοΐου Νεάπολης Κοζάνης)

Μια συναυλία ελπίδας για τον 25χρονο Πόντιο Δημήτρη Περτσινίδη – Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου στηρίζει τη μάχη του για ζωή

28 λεπτά πριν

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στο επίκεντρο αίτημα άρσης ασυλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Εξι μετάλλια για την ελληνική πάλη στο Ταλίν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος» ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό γλέντι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign