pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με το βλέμμα στο εσωτερικό της Τουρκίας οι επιθέσεις Ερντογάν στο Ισραήλ

13/12/2017 - 3:30μμ
Ερντογάν: Το κοίτασμα φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής και τρομοκρατίας, και επιβραβεύτηκε για τις τρομοκρατικές του ενέργειες με την απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ». Αυτή ήταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα αποστροφή στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Αφορμή είναι, φυσικά, η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γι’ αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα να αναγνωριστεί η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Παρόμοια πρόταση είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη γραμμή μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και ζήτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω αυτήν την παράνομη και προκλητική απόφαση.

«Έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ακύρωσή της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (φωτ.: EPA / Emrah Yorulmaz / Anadolu / Pool)

Διεθνείς αναλυτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζουν ότι η επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι μια προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κερδίσει πόντους στο εκλογικό σώμα, έστω και εάν οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, την ώρα που παραδοσιακοί μεγάλοι παίκτες της περιοχής, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, προς το παρόν έχουν αρκεστεί στις συνήθεις καταδίκες της μονομερούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ, χωρίς να ανακοινώσουν συγκεκριμένα μέτρα.

Από πέρσι η Τουρκία και το Ισραήλ βρίσκονται σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων που είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα το 2010 μετά τη φονική ισραηλινή επιδρομή εναντίον πλοίου τουρκικής ΜΚΟ που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν κρύβει την υποστήριξη του προς τη Χαμάς, πλέον ασκεί πολιτική με το βλέμμα στις εσωτερικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2019, καθώς τότε θα διεκδικήσει μία ακόμα προεδρική θητεία με τα ενισχυμένα προνόμια που προβλέπονται στο νέο Σύνταγμα.


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

«Ο Ερντογάν διεξάγει ήδη εκστρατεία για το 2019», εκτιμά ο Άαρον Στάιν του Atlantic Council. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σινάν Ουλγκέν, πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών και Εξωτερικής Πολιτικής (Edam), ο οποίος τονίζει ότι η ρητορική για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ φανερώνει μια ευρύτερη αλλαγή προσέγγισης σε ό,τι αφορά την τουρκική εξωτερική πολιτική μετά την άνοδο στην εξουσία, το 2002, του ισλαμοσυντηρητικού AKP.

«Παραδοσιακά η Τουρκία ήταν ικανή να ασκεί μια διπλωματία αποκομμένη από υπολογισμούς εσωτερικής πολιτικής. Όμως αυτό άλλαξε ριζικά υπό το AKP, σε σημείο που οι περισσότερες από τις αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής να οφείλονται πλέον σε εσωτερικούς υπολογισμούς», εξηγεί, και προσθέτει: «Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε τις προσπάθειες των Τούρκων να ηγηθούν της εκστρατείας εναντίον της αμερικανικής απόφασης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τη Μαρινέλλα

28/03/2026 - 9:43μμ
Ο Ερνστ Τσίλλερ σε νεαρή και ώριμη ηλικία (φωτ.: wikipedia/Νομισματικό Μουσείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ερνστ Τσίλλερ: Ο αρχιτέκτονας που μετέτρεψε την Αθήνα από χωριό σε ευρωπαϊκό υπόδειγμα πόλης – Πέθανε πάμπτωχος και η πολιτεία αρνήθηκε να τον κηδεύσει δημοσία δαπάνη

28/03/2026 - 6:45μμ
Εικόνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Διπλό τροχαίο με δύο νεκρούς – Θύματα ένας επιβαίνων και ο εργαζόμενος που έσπευσε για βοήθεια

28/03/2026 - 6:08μμ
Σκάφη του Λιμενικού στο σημείο όπου ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη

28/03/2026 - 3:07μμ
Στρατιώτης των Χούθι πίσω από το πολυβόλο του κατά τη διάρκεια περιπολίας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: 
EPA/ YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρώτη επίθεση των Χούθι κατά του Ισραήλ

28/03/2026 - 1:13μμ
Η οροφή κτηρίου κατοικιών στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, που δέχθηκε πυραυλικό χτύπημα από το Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα η σύρραξη – Στο «κόκκινο» η παγκόσμια οικονομία

28/03/2026 - 9:04πμ
(Φωτ. αρχείου: (freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Αύξηση στις κλήσεις για παιδιά που κάνουν χρήση ναρκωτικών

28/03/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με νεφώσεις, τοπικές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ο σημερινός καιρός

28/03/2026 - 8:08πμ
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

27/03/2026 - 10:55μμ
Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: aris.gr)

Ο ΑΣ Άρης αποχαιρετά τη Μαρινέλλα: «Εφυγε» η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείου/EUROKINISSI)

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τη Μαρινέλλα

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Το Περιστέρι σόκαρε την ΑΕΚ – Νίκες για ΠΑΟΚ, Άρη

59 λεπτά πριν
Αυγά έτοιμα για μάχη (φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)

Ετοιμαστείτε για αυγομαχίες στον Μαυρόβατο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: European Judo Union)

Τζούντο: Χάλκινο μετάλλιο η Ουρανίτσα στην Τσεχία

2 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου (φωτ.: facebook/Nikos Papaioannou)

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο υφυπουργός Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign