pontosnews.gr
Τρίτη, 28/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με το βλέμμα στο εσωτερικό της Τουρκίας οι επιθέσεις Ερντογάν στο Ισραήλ

13/12/2017 - 3:30μμ
Ερντογάν: Το κοίτασμα φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής και τρομοκρατίας, και επιβραβεύτηκε για τις τρομοκρατικές του ενέργειες με την απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ». Αυτή ήταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα αποστροφή στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Αφορμή είναι, φυσικά, η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γι’ αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα να αναγνωριστεί η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Παρόμοια πρόταση είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη γραμμή μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και ζήτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω αυτήν την παράνομη και προκλητική απόφαση.

«Έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ακύρωσή της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (φωτ.: EPA / Emrah Yorulmaz / Anadolu / Pool)

Διεθνείς αναλυτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζουν ότι η επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι μια προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κερδίσει πόντους στο εκλογικό σώμα, έστω και εάν οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, την ώρα που παραδοσιακοί μεγάλοι παίκτες της περιοχής, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, προς το παρόν έχουν αρκεστεί στις συνήθεις καταδίκες της μονομερούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ, χωρίς να ανακοινώσουν συγκεκριμένα μέτρα.

Από πέρσι η Τουρκία και το Ισραήλ βρίσκονται σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων που είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα το 2010 μετά τη φονική ισραηλινή επιδρομή εναντίον πλοίου τουρκικής ΜΚΟ που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν κρύβει την υποστήριξη του προς τη Χαμάς, πλέον ασκεί πολιτική με το βλέμμα στις εσωτερικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2019, καθώς τότε θα διεκδικήσει μία ακόμα προεδρική θητεία με τα ενισχυμένα προνόμια που προβλέπονται στο νέο Σύνταγμα.


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

«Ο Ερντογάν διεξάγει ήδη εκστρατεία για το 2019», εκτιμά ο Άαρον Στάιν του Atlantic Council. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σινάν Ουλγκέν, πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών και Εξωτερικής Πολιτικής (Edam), ο οποίος τονίζει ότι η ρητορική για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ φανερώνει μια ευρύτερη αλλαγή προσέγγισης σε ό,τι αφορά την τουρκική εξωτερική πολιτική μετά την άνοδο στην εξουσία, το 2002, του ισλαμοσυντηρητικού AKP.

«Παραδοσιακά η Τουρκία ήταν ικανή να ασκεί μια διπλωματία αποκομμένη από υπολογισμούς εσωτερικής πολιτικής. Όμως αυτό άλλαξε ριζικά υπό το AKP, σε σημείο που οι περισσότερες από τις αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής να οφείλονται πλέον σε εσωτερικούς υπολογισμούς», εξηγεί, και προσθέτει: «Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε τις προσπάθειες των Τούρκων να ηγηθούν της εκστρατείας εναντίον της αμερικανικής απόφασης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει ξανά για 15 μέρες, στα τέλη Μαΐου

27/04/2026 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: Peggychoucair / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Οικιακή βοηθός κακοποίησε βάναυσα 98χρονο – Τον χτύπησε στο κεφάλι και του έδεσε τα χέρια

27/04/2026 - 11:35μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γρ. Τύπου ΓΑΔΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Χειροβομβίδα βρέθηκε κρυμμένη σε μπαλκόνι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

27/04/2026 - 10:11μμ
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε κοινωνικά δίκτυα
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για το θάνατο της 19χρονης Μυρτώς

27/04/2026 - 8:20μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκράτι: Μοτοσικλετιστής τραυμάτισε 22χρονη για ασήμαντη αφορμή

27/04/2026 - 7:00μμ
(Στιγμιότυπο από την εκπομπή της ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: 15χρονος αυτοδίδακτος ψάλτης μαγεύει ιερείς και πιστούς

27/04/2026 - 6:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπεύθυνος παραγωγής – Προθεσμία έλαβε ο διευθυντής

27/04/2026 - 5:33μμ
Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο έδαφος του Λιβάνου κοντά στα σύνορα, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εκεχειρία «στα χαρτιά», νεκροί στο πεδίο – Σκιά αστάθειας και εσωτερικών ρηγμάτων

27/04/2026 - 4:39μμ
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

27/04/2026 - 3:28μμ
Αστυνομικός έξω από το ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη, Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη – Ένσταση της υπεράσπισης και παράσταση του Δημοσίου για ηθική βλάβη

27/04/2026 - 2:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει ξανά για 15 μέρες, στα τέλη Μαΐου

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Peggychoucair / Pixabay)

Χίος: Οικιακή βοηθός κακοποίησε βάναυσα 98χρονο – Τον χτύπησε στο κεφάλι και του έδεσε τα χέρια

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Pexels / Michal Jarmoluk)

Παχυσαρκία: «Μοριακή μνήμη» στο ανοσοποιητικό ακόμη και μετά την απώλεια βάρους

6 ώρες πριν
Έργο της Μαρίνας Προβατίδου που φιλοξενείται στην έκθεση (πηγή: facebook / Marina Provatidou)

ΠΟΕ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Χρώματα μνήμης – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την τέχνη»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γρ. Τύπου ΓΑΔΑ)

ΕΛΑΣ: Χειροβομβίδα βρέθηκε κρυμμένη σε μπαλκόνι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

ΟΦΗ: Ξέφρενα γιόρτασε το Κύπελλο όλη η Κρήτη – Μεγάλη «παρέλαση» στο Ηράκλειο

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign