Παρασκευάζεται κυρίως με πρόβειο γάλα, στο οποίο, όταν πιάσει η μαγιά, ανακατεύουν βότανα που φυτρώνουν στα βουνά του Κουρδιστάν, κυρίως στο νομό Βαν και τις όμορες προς αυτόν περιοχές.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το παρασκεύαζαν οι νοικοκυρές στα ορεινά λιβάδια και το συντηρούσαν σε τρύπες που άνοιγαν στη γη.
Όταν άρχισε να γίνεται γνωστό, λόγω της ιδιαίτερης και μοναδικής του γεύσης, άρχισε να παράγεται σε τυροκομεία και να πωλείται στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας. Η τιμή του φθάνει μέχρι τα 10 ευρώ το κιλό, που θεωρείται σοβαρό ποσό για τον μέσο πολίτη της Τουρκίας.
Αν βρεθείτε στην περιοχή, δοκιμάστε το.