pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκζεμα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε

20/09/2017 - 8:40πμ
Έκζεμα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με βασικά χαρακτηριστικά τον κνησμό, την ξηρότητα και την ερυθρότητα του δέρματος. Οφείλεται σε ερεθισμό του δέρματος στις εξωτερικές στιβάδες του και συνήθως εκδηλώνεται στο πρόσωπο, τα χέρια και τις κλειδώσεις των αγκώνων και των γονάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, υιοθετώντας όμως την κατάλληλη διατροφή, βοηθάτε  στη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Το 80% των πασχόντων από έκζεμα έχουν υψηλότερο από τον φυσιολογικό αριθμό αντισωμάτων στον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν αλλεργίες. Η πιο συνηθισμένη πηγή αλλεργιών είναι το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα ψάρια, η σόγια, το σιτάρι, η γλουτένη, τα εσπεριδοειδή και η σοκολάτα. Αν κόψετε αυτές τις τροφές και τις επανεντάξετε σταδιακά στη διατροφή σας, μπορείτε να διαπιστώσετε αν συμβάλλουν στην εκδήλωση εκζέματος. Η διαδικασία πρέπει να γίνει με τη βοήθεια ειδικού.

Βασικός παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση εκζέματος είναι η φλεγμονή στον οργανισμό. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, τα λευκά μακαρόνια, τα επεξεργασμένα προϊόντα ζύμης κ.λπ. έχουν ως αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεγμονής. Να προτιμάτε τους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, η άπαχη πρωτεΐνη και τα λαχανικά, που μειώνουν την ινσουλίνη στο αίμα.

Είναι επίσης απαραίτητο να καταναλώνετε καλά λιπαρά, όπως είναι τα ωμέγα 3, που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια, τα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς, τον λιναρόσπορο κ.α., τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και ωφελούν την υγεία του δέρματος.

Το γιαούρτι κάνει καλό
Η υγεία του πεπτικού μπορεί να έχει αντίκτυπο στους πάσχοντες από έκζεμα, καθώς υποστηρίζει το ανοσοποιητικό. Σε αυτό βοηθούν τα καλά βακτήρια του εντέρου. Για να ενισχύσετε το μικροβίωμα του εντέρου, πρέπει να καταναλώνετε τροφές, όπως γιαούρτι, κεφίρ και ξυνολάχανο και να παίρνετε συμπληρώματα προβιοτικών.

Η ισορροπία βιταμινών, μετάλλων και φλαβονοειδών στη διατροφή, μπορεί να βοηθήσει την υγεία του δέρματος. Αυξήστε την κατανάλωση ψευδαργύρου, τρώγοντας περισσότερα θαλασσινά, σπόρους κολοκύθας, μαύρη σοκολάτα και άπαχο κόκκινο κρέας.

Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε φρούτα και λαχανικά με έντονο χρώμα, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και αμύγδαλα, κουκουνάρια, αβοκάντο και αποξηραμένα βερίκοκα, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν αυτές οι τροφές βοηθούν στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν πολλά οφέλη για όσους ταλαιπωρούνται από έκζεμα.

  • Πηγή: onmed.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: shebaonline.org)
ΥΓΕΙΑ

Ανοσοκύτταρα CAR-T καταπολεμούν αιματολογικούς καρκίνους απευθείας στο σώμα – Ένα από τα ισχυρά όπλα των ογκολόγων

19/03/2026 - 1:07μμ
(Φωτ.: Pixabay / Vasily Sukovatitsyn)
ΥΓΕΙΑ

Άτμισμα και κάπνισμα στους εφήβους: Γιατί η Ελλάδα ανησυχεί όλο και περισσότερο

15/03/2026 - 5:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alicia_harper-16897639/)
ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική και διατροφή όπλα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

7/03/2026 - 9:27πμ
(Φωτ. αρχείου: Sabine van Erp / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Τρίτη ηλικία: Περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων μένουν κρυφά, γιατί τα θύματα φοβούνται

18/02/2026 - 1:22μμ
(Φωτ.: M Ameen / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Βρέφος έλαβε θεραπεία για όγκο όσο ήταν ακόμη μέσα στη μήτρα – «Σήμερα είναι τριών μηνών και χαρούμενος»

17/02/2026 - 3:25μμ
Εικόνα από τη συσκευασία του προϊόντος «Mushroom Muscimol Gummies»
ΥΓΕΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ζελεδάκια και παρόμοια γλυκίσματα που περιέχουν μουσκιμόλη

10/02/2026 - 7:01μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301)
ΥΓΕΙΑ

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» την παχυσαρκία – Δωρεάν πρόγραμμα σε πανεπιστημιακές κλινικές

10/02/2026 - 12:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας: Μέσα στο 2026 η ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά

9/02/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Διεθνής Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Τέσσερις στους δέκα καρκίνους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί – Κυριότερη αιτία το κάπνισμα

4/02/2026 - 10:55πμ
Απεικόνιση της τελικής μορφής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΥΓΕΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Παραδίδεται αρχές του 2027 για άμεση λειτουργία

1/02/2026 - 11:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βέροια: 20χρονος «έσπασε» στην ανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης

4 λεπτά πριν
Ο Τσακ Νόρις χαιρετά το κοινό στην τελετή έναρξης της 15ης φιλανθρωπικής δράσης Shoe Box, στη Βουδαπέστη. 24 Νοεμβρίου 2018 (φωτ.: EPA / Marton Monus)

Πέθανε ο Τσακ Νόρις, ο «σκληρός» της οθόνης

36 λεπτά πριν
Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα της Μονής Βαζελώνα. Η φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Δήμου Τραπεζούντας (πηγή: trabzon.bel.tr)

Μονή Βαζελώνα: Από την εγκατάλειψη στο επενδυτικό πρόγραμμα του 2026 – Νέα εξέλιξη για το ιστορικό μοναστήρι των Ποντίων

45 λεπτά πριν
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

1 ώρα πριν
Από την άφιξη Ελλήνων πολιτών με τα κατοικίδιά τους από τη Μέση Ανατολή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Γεραπετρίτης: Πάνω από 2.000 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από την εμπόλεμη ζώνη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign