Βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018 εμφανίστηκε σήμερα από το Ταλίν της Εσθονίας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούμε νέα μέτρα για το 2018», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα υπάρξουν τρεις συζητήσεις, «μία θα είναι για τη φύση της εξόδου, μία θα είναι για το θέμα του χρέους –και θα διασφαλίσουμε ότι θα ξεκαθαριστεί τι χρειάζεται να γίνει για το χρέος– και η τρίτη θα είναι για εκκρεμότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα».
Επίσης, υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι «να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος», συμπληρώνοντας ότι δεν συζητήθηκε ούτε δημοσιονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά ούτε και θέμα Eldorado, κάτι που σημείωσε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Χαριτολογώντας μάλιστα ο Ευκ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου όπως γράφεται στην Ελλάδα». Κατέληξε λέγοντας ότι «ήταν μία πολύ καλή συνάντηση για την ελληνική οικονομία, κανένας δεν εφησυχάζει, κανένας δεν λέει ότι έχουν τελειώσει τα προβλήματα. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά γι΄ αυτόν το στόχο που έβαλε ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ, να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς να υπάρξει νέο πρόγραμμα».
- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
















