pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Κρεμλίνο ψάχνει γυναίκα υποψήφια για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές

1/09/2017 - 4:29μμ
Οι Ρώσοι είναι περισσότερο πατριώτες παρά ποτέ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Κρεμλίνο φαίνεται πως θέλει να δώσει νέο χρώμα στις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2018, καθώς φαίνεται πως αναζητεί γυναικείες προσωπικότητες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως υποψήφιες για το προεδρικό αξίωμα. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς διαβάζοντας το δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας Vedomosti, η οποία, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στη ρωσική προεδρία, γράφει ότι το Κρεμλίνο αναζητεί γυναίκα υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξετάζονται ήδη 5-7 υποψηφιότητες, από τις οποίες τρεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προέρχονται από το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία».

Πρόκειται για την πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Γυναικών Ρωσίας Νατάλια Βελίκαγια, την επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Γονέων Ιρίνα Βόλινβετς και την Ιρίνα Πετελιάεβα που είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος.

Η Νατάλια Βελίκαγια δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση και θεωρεί σχεδόν απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο. Η Πετελιάεβα δήλωσε ότι επισήμως δεν της έχει γίνει πρόταση, αλλά θα ήθελε να συμμετάσχει ως υποψήφια, λέγοντας ότι «υπάρχει κοινωνικό αίτημα για συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και αυτό είναι κάτι που εντείνει το ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές». Πρόταση πάντως για να αναλάβει την προεδρία του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» γυναίκα και να αντικαταστήσει τον σημερινό αρχηγό του Σεργκέι Μορόνοφ έχει τεθεί, όπως δηλώνει στην εφημερίδα στέλεχος του κόμματος, αναφέροντας ότι ανεπίσημα έχει γίνει συζήτηση με την Πετελιάεβα, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί.

Όσον αφορά την Βόλινετς, η εφημερίδα γράφει ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της.

Μια άλλη πηγή προσκείμενη επίσης στη ρωσική προεδρία, την οποία επικαλείται η ρωσική εφημερίδα, δηλώνει ότι έχει συζητηθεί η υποψηφιότητα μια γυναίκας που δεν είναι μέλος κανενός κόμματος: «Ιδανική επιλογή είναι η Ξένια Σαμπτσάκ (σ.σ.: κόρη του εκλιπόντος δημοφιλούς πολιτικού και δημάρχου του Λένινγκραντ επί Μιχαήλ Γκορμπτασόφ Ανατόλι Σαμπτσάκ) που δίνει την εικόνα της σύγχρονης νέας γυναίκας, η οποία θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, είναι έξυπνη, εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα, αλλά η εικόνα της δεν ανταποκρίνεται συνολικά στην εικόνα της παραδοσιακής Ρωσίδας και το ζήτημα είναι αν η ίδια δεχθεί».

Η συμμετοχή γυναικών ως υποψηφίων για τη ρωσική προεδρία μπορεί να αποτελέσει, όπως υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής Κονσταντίν Καλάτσεφ, ένα από τα πολλά σενάρια θεατρικού τύπου που θα παιχθούν στις προεδρικές εκλογές. Ο αναλυτής πάντως του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Αντρέι Κολιάντιν θεωρεί ότι προς το παρόν μια από τις πιο ρεαλιστικές εκδοχές είναι η συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2018 της παλιάς φρουράς των αρχηγών των κομμάτων, παρότι εκτιμά ότι η συμμετοχή γυναικών θα ενίσχυε το ενδιαφέρον για τις εκλογές και θα έδειχνε ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν διακατέχεται από μισογυνισμό.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μέχρι τώρα υπήρξαν δύο γυναίκες υποψήφιες στις προεδρικές εκλογές. Στις προεδρικές εκλογές του 2000 είχε κατέβει ως υποψήφια η νυν πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ελένα Πανφίλοβα (εκπροσωπώντας το κόμμα «Αξιοπρέπεια των Πολιτών») η οποία συγκέντρωσε το 1,01%, ενώ στις εκλογές του 2004 είχε συμμετάσχει η Ιρίνα Χαμακάντα («Συμμαχία των δεξιών δυνάμεων»), η οποία είχε συγκεντρώσει το 3,84%.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / M. MEN.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Claudio Onorati
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέθανε ο σχεδιαστής Βαλεντίνο – Ο τελευταίος αυτοκράτορας της μόδας

19/01/2026 - 8:38μμ
(Φωτ.: EPA / Πολιτική Προστασία - Υπ. Εσωτερικών Ισπανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Φθαρμένος αρμός βρέθηκε στις σιδηροτροχιές

19/01/2026 - 5:52μμ
Διαδηλώτρια στο Παρίσι κρατά πανό που αναγράφει «Ούτε σάχης, ούτε μουλάς», στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Ιράν (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο εξόριστος γιος του σάχη δήλωσε ότι θα επιστρέψει – «Ο λαός ζητά έναν αξιόπιστο δρόμο προς τα εμπρός»

19/01/2026 - 4:56μμ
Τα κεντρικά γραφεία της Allwyn στην Ελλάδα (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ: Η εποχή της Allwyn είναι εδώ!

19/01/2026 - 4:01μμ
Εικόνα από drone της ισπανικής πολιτικής προστασίας δείχνει τα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Πολιτική Προστασία της Ισπανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Το συνδικάτο των μηχανοδηγών είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο για σοβαρή φθορά στις σιδηρογραμμές

19/01/2026 - 3:31μμ
(Φωτ.: Δήμος Ξάνθης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές

19/01/2026 - 1:58μμ
Δανοί στρατιώτες μόλις έχουν αποβιβαστεί στο Νουουκ της Γροιλανδίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στο νησί της Αρκτικής (φωτ.: EPA/Mads Claus Rasmussen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Απάντηση στον εκβιασμό Τραμπ για τη Γροιλανδία με το «εμπορικό μπαζούκα»

19/01/2026 - 1:19μμ
Μία από τις εισόδους στο Λούβρο (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

«Ληστεία του αιώνα» στο Λούβρο: Νέο βίντεο αποκαλύπτει την εισβολή με αλυσοπρίονο

19/01/2026 - 12:07μμ
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το νέο ραντεβού Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών

19/01/2026 - 10:55πμ
Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Χ/Eleanorinthesky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένων – «Τα βαγόνια εκτοξεύθηκαν από τις ράγες»

19/01/2026 - 9:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Γρ. Τύπου Regione Marche)

Ιταλία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκή βασιλική του Βιτρούβιου

2 λεπτά πριν
Το Συνέδριο του Βερολίνου [13 Ιουλίου 1878], σε πίνακα του Anton von Werner. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αναδιαμόρφωσαν τους όρους της ειρήνης, αφήνοντας τους Αρμένιους εκτός αίθουσας και εκτός προστασίας (πηγή: Wikipedia)

Η αρμενική δεκαετία της διάψευσης: Από το Βερολίνο στις σφαγές

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στα ημιτελικά η Ελλάδα!

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Claudio Onorati

Ιταλία: Πέθανε ο σχεδιαστής Βαλεντίνο – Ο τελευταίος αυτοκράτορας της μόδας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

2 ώρες πριν
Η ανεξάρτητη βουλευτής Κυριακή Μάλαμα κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νίκος Ασλανίδης: Στην Ολομέλεια της Βουλής η περιπέτειά του στην Τουρκία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign