pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Μογκερίνι

21/07/2017 - 10:57μμ
Τι συζήτησαν Τσίπρας-Μογκερίνι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ελλάδα αποτελεί σταθερό υποστηρικτή της αναβάθμισης του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα, υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Αλ. Τσίπρας και η Φ. Μογκερίνι συζήτησαν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τη σημασία της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Αυτή η προοπτική, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, περνάει από τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και το σεβασμό της αρχής καλής γειτονίας από την Τουρκία με τερματισμό της παραβατικής στρατιωτικής δραστηριότητάς της στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύλληψη στελεχών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, σημειώνοντας πως η ενταξιακή πορεία και ο διάλογος με την Τουρκία για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τώρα πιο αναγκαίος από ποτέ. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία αναζωογόνησης της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης (δηλ. Συνόδου 2003) και ενημέρωσε για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια.

Μογκερίνι: Ευγνώμων για το ρόλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά
Η κ. Μογκερίνι είπε ότι «θα έχουμε έναν υψηλού επιπέδου πολιτικό διάλογο με την Τουρκία την επόμενη εβδομάδα όπου θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και όλους τους τρόπους να υπερβούμε αυτές τις δυσκολίες». Όσον αφορά στην Κύπρο, συνέχισε, «νομίζω ότι θα έχουμε τώρα μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε σχέση με την μέλλουσα πορεία των συνομιλιών». Για να υπογραμμίσει: «Αλλά είμαι πολύ ευγνώμων για το ρόλο της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο προσωπικός σας ρόλος –ακόμα και από απόσταση– στο Κραν Μοντανά ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και η ΕΕ παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην εξεύρεση βιώσιμης θετικής λύσης για το Κυπριακό. Είναι προτεραιότητα για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Ένωση».

Κοτζιάς: Η εξωτερική μας πολιτική είναι να κρατάμε ανοιχτούς τους δρόμους και για την Τουρκία
«Εμείς στην εξωτερική μας πολιτική δεν θέλουμε να βγάζουμε “γινάτια”, δεν θέλουμε να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να πούμε πιο έξυπνες φράσεις από τον άλλον. Η εξωτερική μας πολιτική είναι να κρατάμε για όλα τα Βαλκάνια και για την Τουρκία ανοιχτούς τους δρόμους σε έναν σύγχρονο, προοδευτικό τρόπο άσκησης διακρατικών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής. Και αν μπορούμε έστω και ένα τοις χιλίοις να βοηθήσουμε, να αποτρέψουμε να πάμε στο παρελθόν είναι κέρδος και για τον πολιτισμό μας και για τις δύο χώρες μας και για όλους μας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά από τη συνάντηση που είχε μαζί της σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μία συνάντηση η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα και είχε ως επίκεντρο τη διαμόρφωση της παγκόσμιας στρατηγικής Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ που «έσπασε» τις μονόπλευρες θεωρήσεις στην Ευρώπη, ενώ έμφαση δόθηκε και στην πολιτική της ευρωπαϊκής διεύρυνσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, χωρίς εκπτώσεις και εφόσον βέβαια πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ένταξης. Ειδικότερα όσον αφορά στην Τουρκία και το θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαντώντας σε ερωτήσεις, τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και η κ. Μογκερίνι τόνισαν τη σημασία που έχει να κάνει η Τουρκία τα απαραίτητα βήματα προς την ΕΕ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)

Ιράν: Οι Αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά το θάνατό του

8 ώρες πριν
Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

8 ώρες πριν
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θωμαΐς Αντωνιάδου)

Εντυπωσιακός και πάλι ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6,00μ στη Λεμεσό

9 ώρες πριν
Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

10 ώρες πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign