pontosnews.gr
Τρίτη, 24/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας λόρδος στηρίζει τις προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής

26/05/2017 - 7:53μμ
Ένας λόρδος στηρίζει τις προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έναν σημαντικό σύμμαχο στον αγώνα τους για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας έχουν δίπλα τους οι Έλληνες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης υπό την αιγίδα του λόρδου Άντριου Στόουν. Ήταν ένα «ραντεβού» στη βρετανική πρωτεύουσα που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό από τη ΔΙΣΥΠΕ, με αρχικό σχεδιασμό να φιλοξενηθεί στη Βουλή των Λόρδων.

Το 2016 δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ενώ φέτος η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ οδήγησε στον «αποκλεισμό» του Ουεστμίνιστερ με αποτέλεσμα η διοργάνωση να είναι για λίγες ώρες στον αέρα.

Τελικά με παρέμβαση του λόρδου Στόουν βρέθηκε ένας χώρος σε πολύ κοντινή απόσταση. Η αίθουσα του Church House Westminster Conference Centre γέμισε με κοινό που αποτελούνταν κυρίως από ακαδημαϊκούς (οι προσκλήσεις που είχαν σταλεί ήταν περιορισμένες), μιας και ο στόχος των διοργανωτών ήταν να φέρουν το ζήτημα της Γενοκτονίας ενώπιον του βρετανικού ακροατηρίου.

«Η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστίν» γράφει πάνω από την είσοδο του Church House, ενός ιστορικού κτηρίου που φιλοξένησε τις εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου μετά το βομβαρδισμό του Ουεστμίνιστερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ φιλοξένησε και την πρώτη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

Στο βασικό κορμό των ομιλιών περιλαμβάνονταν η εισήγηση της Τέσα Χόφμαν για το ιστορικό πλαίσιο (παρουσίασε και στατιστικά στοιχεία για την αναλογία χριστιανών-μουσουλμάνων πριν και μετά τη Γενοκτονία), η εισήγηση της Πάμελα Στάινερ για το τραύμα –με βάση μελέτη που έχει κάνει η ίδια σε πρόσφυγες και μετανάστες–, και η εισήγηση της Καλλιόπης Ιωαννίδου για την έρευνά της σχετικά με την τεκνοποίηση στους προσφυγικούς πληθυσμούς. Ο Νίκος Μιχαηλίδης έδωσε την πολιτική και γεωπολιτική διάσταση της Γενοκτονίας ενώ έκανε και μια αναφορά στο τι συμβαίνει στη σημερινή Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδήλωση στο Λονδίνο προέκυψε χάρη σε μια Πόντια, την Ανθή Θειοπούλου, που βρισκόταν στην ομάδα του λόρδου, και η οποία λειτούργησε ως γέφυρα μεταξύ του Βρετανού πολιτικού και της ΔΙΣΥΠΕ.

Ο 70χρονος λόρδος άλλωστε έχει ιδιαίτερη ευαισθησία μιας και προέρχεται από οικογένεια εβραίων. Στην ομιλία του τόνισε ότι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της αναγνώρισης, ότι επιθυμεί να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τον πολιτισμό του Πόντου, και ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί μια ομάδα άσκησης πίεσης στο πλαίσιο της Βουλής των Λόρδων με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών.

Ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν όταν, με αφορμή την αναφορά στον πολιτισμό του Πόντου από τον λόρδο, κάποιος από το κοινό έδωσε στον Νίκο Μιχαηλίδη μια λύρα και εκείνος έπαιξε το «Την πατρίδα μ’ έχασα». Ακόμα, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους Είμαστε αυτοί που επέζησαν σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη, ενώ παρουσιάστηκε και η εικαστική έκθεση Misplased.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Αντωνιάδης και ο Έλληνας πρέσβης στη Μεγάλη Βρετανία Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: anamniseis.net/Δημήτρης Τσάκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μις Χίος 2026 κατέκτησε και τον τίτλο «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2026» σε μια λαμπρή εκδήλωση της ομογένειας

24/03/2026 - 8:58μμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακή Εστία Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Πόντιοι της Μελβούρνης τίμησαν με περηφάνια την 25η Μαρτίου

24/03/2026 - 3:16μμ
Παιδιά της ομογένειας που συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στη Μελβούρνη για την 205η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση. Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: SBS Greek)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Χιλιάδες ομογενείς τίμησαν την 25η Μαρτίου με παρέλαση και συγκίνηση

23/03/2026 - 7:59μμ
(Πηγή: «Νόστος» / Χριστίνα Τδαρδίκου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μπουένος Άιρες: Η ομογένεια άναψε τη φλόγα της Ελευθερίας για την 25η Μαρτίου

23/03/2026 - 10:34πμ
(Φωτ.: greekherald.com.au/Στέφανος Ελευθεριάδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ομογενείς φοιτητές εντρύφησαν στη μαγεία των χορών του Πόντου

22/03/2026 - 10:25μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η έκθεση «Dreaming of Greece» φέρνει την Ελλάδα στο κέντρο του Μανχάταν

22/03/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με λαμπρότητα γιόρτασε η ομογένεια στο Μπρούκλιν την 25η Μαρτίου

22/03/2026 - 9:50πμ
Χαρακτηριστική αφίσα της Ελλάδας σε ένα από τα diners των μεταναστών τη δεκαετία του '70 (φωτ.: Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αστόρια: Η ιστορία της ομογένειας μέσα από τα ελληνικά ντάινερς της δεκαετίας του ’70

21/03/2026 - 9:12μμ
O εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision φέτος, με τον μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, Κλεόπα (φωτ.: ogae greece/instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Όσλο ο Akylas για τη Eurovision – H θερμή υποδοχή από την ομογένεια και το βιβλίο αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά

21/03/2026 - 8:44μμ
Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου (φωτ.: facebook/Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας

21/03/2026 - 8:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέρος των κατασχεθέντων έργων (φωτ.: Υπ. Προστασίας του Πολίτη  / EUROKINISSI)

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο γκαλερίστας

55 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη… εξάδας για τον Παναθηναϊκό

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Henning Bagger)

Δανία: Πρώτη δύναμη η Κεντροαριστερά αλλά χωρίς πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit poll

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕPA / Wael Hamzeh)

Λίβανος: Εκρήξεις σε χριστιανικές κοινότητες – Για «αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου» μιλά Λιβανέζος στρατιωτικός

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κομισιόν: Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: anamniseis.net/Δημήτρης Τσάκας)

Η Μις Χίος 2026 κατέκτησε και τον τίτλο «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2026» σε μια λαμπρή εκδήλωση της ομογένειας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign