Με τη μέθοδο της αναρρίχησης σπείρα αλλοδαπών ληστών-Spiderman ρήμαξε 14 κατοικίες σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, μέχρι που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.
Οι δράστες είναι τέσσερις άντρες, ηλικίας 32, 41, 43 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Μάλιστα, το ένα από τα μέλη της σπείρας βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης! Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου 2015, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές.
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, με τη μέθοδο της αναρρίχησης προσέγγιζαν τους στόχους τους και εισέρχονταν παράνομα στο εσωτερικό των κατοικιών από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.
Σε διάστημα ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα από τα τέλη Οκτωβρίου του 2015 έως αρχές Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, μπήκαν παράνομα σε δεκατέσσερα σπίτια, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.
Στη σπείρα συμμετείχε 38χρονη αλλοδαπή, πρώην σύζυγος ενός εκ των δραστών. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, που είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από οικία στην Πολίχνη.
















