pontosnews.gr
Σάββατο, 7/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλεξανδρούπολη: Ισχυρή καταιγίδα με ριπές ανέμου έως και 150 χλμ/ώρα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές μέσα σε 15 λεπτά!

Έπεσαν δέντρα και ψευδοροφές, έσπασαν τζάμια, μετακινήθηκαν τραπεζοκαθίσματα – Ζημιές σε οχήματα και εκπαιδευτικά αεροπλάνα

11/01/2026 - 9:25πμ
(Πηγή: e-evros.gr)

(Πηγή: e-evros.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της στον δήμο Αλεξανδρούπολης ισχυρή καταιγίδα με ριπές ανέμου έως και 150 χλμ/ώρα. Το έντονο καιρικό φαινόμενο που διήρκεσε μόλις 15 λεπτά, έπληξε την περιοχή χθες λίγο μετά τις 19:00. Δέντρα έπεσαν ακόμα και πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, έσπασαν τζαμαρίες επιχειρήσεων και κατοικιών, μετακινήθηκαν αντικείμενα διαφόρων μεγεθών σε πολλά σημεία της πόλης ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες δικύκλων δήλωσαν πως τα βρήκαν σε περιοχή που δεν τα είχαν παρκάρει.

Το καιρικό φαινόμενο είχε σύμφωνα με τον δήμο χαρακτηριστικά ανεμοστρόβιλου καθώς κατά τη διάρκειά του καταγράφηκαν πολύ ισχυρές ριπές ανέμου μέχρι και 150 χλμ/ώρα.

Έντονο είναι το αποτύπωμα της καταιγίδας και στον αερολιμένα «Δημόκριτος» όπου σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη έχουν ήδη καταγραφεί τρία κατεστραμμένα εκπαιδευτικά αεροπλάνα, σπασμένα παράθυρα, πεσμένες ψευδοροφές και πολλές μικρότερες καταστροφές οι οποίες ωστόσο στο σύνολό τους δεν επηρεάζουν επιχειρησιακά τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε βάρκες στο λιμένα της πόλης καθώς και σε οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολη το μέγεθος των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Δαστερίδης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για μεγάλες καταστροφές σημειώνοντας πως είναι ευτύχημα που λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν κυκλοφορούσε κόσμος και δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δυστυχήματα.

«Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την αποκατάσταση των προβλημάτων και τον έλεγχο της ασφάλειας σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους ενώ κάτοικοι και πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν περιοχές με δέντρα, πινακίδες ή πρόχειρες κατασκευές και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Έχουμε αποκλείσει σχεδόν όλα τα πάρκα λόγω της πτώσης πάρα πολλών δέντρων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί γιατί έβρεχε και δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Δέντρα υγιή έσπασαν υποκύπτοντας στη μανία του αέρα. Στο παραλιακό μέτωπο του κεντρικού αστικού ιστού υπέστησαν ζημιές πολλά καταστήματα καθώς σπάσανε τζαμαρίες, ξηλώθηκαν κατασκευές, μετακινήθηκαν τραπεζοκαθίσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Δαστερίδης.

📷 Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστήματος εσίασης στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης που αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την σφοδρότητα των ανέμων που έπληξαν νωρίτερα την Αλεξανδρούπολη: https://t.co/Q0s1T3a8ir pic.twitter.com/llWTTVe89L

— e-evros.gr (@eevrosgr) January 10, 2026

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, σήμερα από τις 10:00, οι πληγέντες μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του Δημαρχείου προκειμένου να δηλώσουν στην τριμελή δημοτική επιτροπή τις ζημίες που υπέστησαν.

Σήμερα στις 10:30 θα συνέλθει εκτάκτως διευρυμένο ΣΟΠΠ.

Τη Δευτέρα αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους και αυτοψίες για την άμεση και πλήρη αποτύπωση των καταστροφών και τη συντομότερη δυνατόν ενεργοποίηση των μέτρων στήριξης/αποζημιώσεων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορισμένοι από τους τραυματίες του ναυαγίου στο νοσοκομείο της Χίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Το απόγευμα του Σαββάτου η απολογία του Μαροκινού φερόμενου ως διακινητή

6/02/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, έως τις 13 Φεβρουαρίου

6/02/2026 - 8:30μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιπποκράτειο-Φακελάκι: Ελεύθερος με αναστολή και όρους ο πρώην επικεφαλής της Καρδιολογικής

6/02/2026 - 7:58μμ
Εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από το Δήμο Πύργου, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Πύργου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία: Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης, φόβοι για νέα φαινόμενα

6/02/2026 - 3:33μμ
Παλαιότερες πλημμύρες στο νομό Έβρου, με το νερό του Άρδα να έχει καλύψει τα πάντα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη επιφυλακή στην Ορεστιάδα για τον Άρδα και τον Έβρο – Αναμένεται μεγάλος όγκος υδάτων

6/02/2026 - 1:56μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Η «αθώα» απάτη περί δήθεν επιστροφής χρημάτων

6/02/2026 - 11:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στις 7 & 8 Φεβρουαρίου

6/02/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένα σήμερα τα πλοία στον Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας

6/02/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές – Οι νοτιάδες φέρνουν αφρικανική σκόνη

6/02/2026 - 8:08πμ
Από τις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου οδηγού (φωτ.: EUROKINISSI / «Παρατηρητής της Θράκης»)
ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο σε ιρλανδική διάβαση

5/02/2026 - 9:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Σκόρπισε τη Βίρτους ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Θάσου Διογένης ο Σινωπεύς»)

Ποντιακό γλέντι και βασιλόπιτα για τους Πόντιους της Θάσου

3 ώρες πριν
Ορισμένοι από τους τραυματίες του ναυαγίου στο νοσοκομείο της Χίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Χίος: Το απόγευμα του Σαββάτου η απολογία του Μαροκινού φερόμενου ως διακινητή

3 ώρες πριν
Στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τη 19η Μαΐου του 2013 (φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη. Εικ.: ΧΚ)

Γιώργος Παρχαρίδης: Στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης η νεκρώσιμος Ακολουθία – Στο Πρωτοχώρι το ύστατο χαίρε

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Τα Μωμοέρια των «Κομνηνών» Ροδοχωρίου θα «χτυπήσουν» και στον ετήσιο χορό

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign