pontosnews.gr
Κυριακή, 12/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν, όπως λέμε Μωάμεθ ο Πορθητής

13/11/2016 - 2:23μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο άρθρο μας της Παρασκευής παρουσιάσαμε ορισμένα στοιχεία που εξηγούν μέχρι ένα βαθμό στην πολιτική συμπεριφορά του Ερντογάν, σε επίπεδο ψυχολογίας. Σήμερα θα μπούμε στο «ψαχνό», παρουσιάζοντας μερικά στοιχεία από βιβλίο του Φερντί Γιλμάζ, που κυκλοφόρησε το 2012 στην Τουρκία, με τίτλο Τα 29 θαύματα της Ιερής Πόλης Κωνσταντινούπολης.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στον συμβολικό και σημαδιακό αριθμό «29», που σφράγισε την πορεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Τούρκων. Ο συγγραφέας όμως το πήγε παραπέρα, για να μην πούμε ότι το «τερμάτισε»!

Γράφει ότι εκείνες οι ιστορικές μορφές του τουρκικού έθνους που έχουν ταυτιστεί περισσότερο με τον αριθμό «29» είναι ο Μωάμεθ τον Πορθητής και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μωάμεθ εκπόρθησε και κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εφαρμόζοντας στίχο την 48ης σούρα του Κορανίου, που αφορά την «άλωση» και αποτελείται από 29 στίχους!

Τώρα αφήνω τον συγγραφέα να εκφραστεί:

«Βλέποντας τις επιτυχίες του Ερντογάν, παρατηρούμε ότι αυτές έγιναν επειδή είχε την υποστήριξη του Αλλάχ. Ο Προφήτης είπε ότι η Κωνσταντινούπολη πρέπει οπωσδήποτε να αλωθεί, και ο στρατός που θα την αλώσει θα είναι ωραίος στρατός, με ωραίο διοικητή. Η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε με τη νομοτέλεια του αριθμού 29. Σήμερα υπάρχει η δεύτερη άλωση και πάλι με τη νομοτέλεια του αριθμού 29. Αυτή συνεχίζει να επηρεάζει τις εξελίξεις μέχρι σήμερα».

Και συνεχίζει ο συγγραφέας:

«Ο Πορθητής πέρασε με το όνομα αυτό επειδή άλωσε την Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο και ο Ερντογάν, που έγινε δήμαρχος το 1994· αν προσθέσουμε 29 χρόνια, μας κάνει 2023, που είναι ο εθνικός στόχος του Ερντογάν. Το 2003 είναι η χρονιά που έγινε πρωθυπουργός· αν προσθέσουμε 29 χρόνια, μας κάνει 2032, που στο ημερολόγιο του Ισλάμ, είναι το έτος 1453, η χρονολογία άλωσης της Πόλης. Τώρα, ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση άλωσης».

Συνεχίζοντας την παράθεση του κοινού δεσμού που συνδέει Πορθητή και Ερντογάν, ο συγγραφέας μας λέει:

«Ο Πορθητής γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1432 και κατέλαβε την Πόλη τις 29 Μαΐου του 1453. Η Πόλη πολιορκήθηκε 28 φορές και αλώθηκε την 29η! ο Μωάμεθ ήταν ο 7ος σουλτάνος, ακολούθησαν άλλοι 29 και διαλύθηκε η αυτοκρατορία. Η Τουρκική Δημοκρατία ιδρύθηκε τις 29 Οκτωβρίου, ο Ερντογάν είναι ο 29ος Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Όταν ο Ερντογάν ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά, το 2003, πήρε ποσοστό 34,29%, που μεταφράζεται με αναγωγή στο σύνολο των κατοίκων, σε 10.808.229 ψήφους. Το “One minute” στο Νταβός το είπε στις 29 Ιανουαρίου. Η γέννηση των εγγονών του Ερντογάν και ο θάνατος του πατέρα και του μεγάλου του αδελφού σφραγίζονται με τον αριθμό 29. Ο Πορθητής έμεινε στο θρόνο 29 χρόνια, όπως και ο πατέρας του, Μουράτ Β΄. Τα παιδιά και τα εγγόνια του Πορθητή γεννήθηκαν κι αυτά 29 του μηνός.

»Ακόμα και σήμερα, η νομοτέλεια του αριθμού 29, που τον συνδέει με τη μοίρα του Μωάμεθ, συνεχίζει να καθορίζει τη μοίρα και την πορεία του Ερντογάν, ως δεύτερου Πορθητή. Το 2032, που συμπληρώνονται 29 χρόνια διακυβέρνησης του Ερντογάν, η Τουρκία θα είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο. Θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη άλωση. Η μοίρα των δυο μεγάλων ανδρών είναι κοινή και συνδέεται με τον αριθμό 29 και με την Κωνσταντινούπολη. Ο ηγέτης αυτής της δεύτερης άλωσης θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, που θα είναι ο Πορθητής του κόσμου».

Όμως η κατάσταση δεν είναι ούτε αστεία, ούτε για γέλια. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει ταυτιστεί με τον Μωάμεθ τον Πορθητή, και αυτό ήταν μια διαπίστωση που προηγήθηκε του εντοπισμού του συγκεκριμένου βιβλίου. Δηλαδή πρώτα εντοπίσαμε στη συμπεριφορά του τα σημάδια και μετά αναζητήσαμε σχετικά άρθρα και πέσαμε στο συγκεκριμένο βιβλίο.

Καλό είναι λοιπόν, όσοι αναλύουν ψυχολογικά τον Ερντογάν αλλά και εκείνοι που αναλύουν την πολιτική του συμπεριφορά, να λάβουν υπ’ όψιν και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο κατάξανθος Φερντί Γιλμάζ.

Ναι, ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο Δεύτερος Πορθητής. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Alex Celada / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Άγκυρα και το γεωπολιτικό «Playmobil» του Τραμπ

11/07/2026 - 9:31πμ
Καναδός στρατιώτης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων στην Τουρκία

10/07/2026 - 4:50μμ
(Πηγή: James Montgomery Flagg - Adam Cuerden /United States Library of Congress's Prints and Photographs / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο θείος Σαμ έγινε 250 χρόνων – Και αρρώστησε

4/07/2026 - 9:39πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Yuri Gripas)
ΓΝΩΜΕΣ

Αναβαθμίζονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

3/07/2026 - 3:14μμ
«Η συκοφαντία της γυναικός του Πετεφρή και η κρίση του Ιωσήφ». Διά χειρός Θεόδωρου Πουλάκη, τρία διαδοχικά επεισόδια από τη βιβλική ιστορία του Ιωσήφ: η απόπειρα αποπλάνησής του από τη γυναίκα του Πετεφρή, η συκοφαντία σε βάρος του και η κρίση του από τον αφέντη του. Η φορητή εικόνα του 17ου αι. φυλάσσεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Β’)

30/06/2026 - 9:30πμ
Άποψη της «νεκρής ζώνης» που χωρίζει την Κύπρο, με τα συρματοπλέγματα και τη σημαία του ψευδοκράτους να δεσπόζει στο βουνό πάνω από τη Λευκωσία. Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού
(φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)
ΓΝΩΜΕΣ

Ξαναζεσταμένο «Σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο

28/06/2026 - 5:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Η σιωπή της Αθήνας μπορεί να κοστίσει ακριβά

27/06/2026 - 10:21πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Ένας Τούρκος διδάσκει για το Αιγαίο

26/06/2026 - 9:30μμ
Οι γιοι του Ιακώβ τού δείχνουν το χιτώνα του Ιωσληφ (έργο του Giovanni Andrea de Ferrari, πηγή: Domenico Fiasella / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Α’)

23/06/2026 - 9:47πμ
Από ψηλά, η 6η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης 
(φωτ.: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Θεσσαλονίκη στο μεταπολεμικό τοπίο της Μέσης Ανατολής

20/06/2026 - 10:05πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Φωτιά στο παλιό κτίριο του θεάτρου Badminton στο Γουδή – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση του Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας – Παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 17 Ιουλίου

1 ώρα πριν
Γενική άποψη της Τραπεζούντας με την απέραντη θάλασσά της

«Η γη του Πόντου» και η θάλασσα της Τραπεζούντας – Μια δροσερή ανάμνηση του Δημήτρη Ψαθά

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο οριοθετήθηκε σε 30 λεπτά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign