pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/06/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυδώνια με λουκάνικο και κιμά – Τα ανατολίτικα γεμιστά του χειμώνα!

15/10/2016 - 2:08μμ
Κυδώνια με λουκάνικο και κιμά – Τα ανατολίτικα γεμιστά του χειμώνα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε εγκάρσια στη μέση τα κυδώνια, στρώνουμε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε επάνω, με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
  3. Ψήνουμε για 35΄ ή περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και με κοφτερό μαχαίρι, ή με το ειδικό κουταλάκι για γκρέιπφρουτ, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά κεντρικά κομμάτια. Βγάζουμε επίσης τη μισή περίπου σάρκα, αφήνοντας κουπάκια πάχους 1 εκ. περίπου. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε.
  5. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το λουκάνικο.
  6. Ανακατώνουμε μερικές φορές και βάζουμε και τον κιμά στο τηγάνι.
  7. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσει να τσιτσιρίζει.
  8. Προσθέτουμε 1 φλ. από το κρασί, τη δάφνη, την κανέλλα, το κύμινο και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε 10΄.
  9. Βάζουμε τις σταφίδες, τη μισή σάρκα από τα κυδώνια και το πλιγούρι στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ζωμό και βράζουμε άλλα 2΄. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, βάζοντας, ίσως, λίγο πιπέρι. Πετάμε το ξύλο κανέλλας και τη δάφνη.
  10. Σε μικρή γαβάθα ανακατώνουμε τη σάρκα από τα κυδώνια που κρατήσαμε, με τον τοματοπολτό.
  11. Σε πήλινο ή γυάλινο πυρίμαχο ταψί βάζουμε το μισό βούτυρο ή λάδι. Τοποθετούμε πάνω τα κυδώνια και γεμίζουμε με τον κιμά.
  12. Βάζουμε από πάνω στο καθένα 1-2 κ.σ. από το μίγμα κυδώνι-ντοματοπολτό και πάνω τοποθετούμε μισό καρύδι, πιέζοντας να βυθιστεί στη γέμιση, περιχύνουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο κρασί και λίγο ζωμό.
  13. Βάζουμε, αν θέλουμε, λίγο βούτυρο πάνω στο κάθε γεμιστό κυδώνι και ψήνουμε στους 200° C για 45΄, περιχύνοντας 1-2 φορές με τη σάλτσα από το ταψί.

⇔
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο ή, αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σκεπασμένα στο ψυγείο και, αφού τα ζεστάνουμε, σερβίρουμε την επομένη. Η γεύση τους γίνεται ακόμα καλύτερη!

  • Πηγή: bostanistas.gr / Αγλαΐα Κρεμέζη, Κώστας Μωραΐτης
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια με μουστοκούλουρα

1/04/2022 - 5:39μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay)

ΠΟΥ: Το καλοκαίρι αναμένουμε υψηλό επίπεδο κρουσμάτων κορονοϊού

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: Twitter / Recep Tayip Erdogan)

Προκλητικός ο Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – «Η Ελλάδα εξοπλίζει παράνομα τα νησιά του Αιγαίου»

27 λεπτά πριν
Ο 89χρονος Γιώργος Κωβαίος του έδωσε και κατάλαβε στο πανηγύρι για την 9η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα (φωτ.: facebook.com/spyros.priovolos)

Σχοινούσα: Ο 89χρονος Γιώργος Κωβαίος έγινε viral χορεύοντας μπάλο με την 19χρονη εγγονή του Ποθητή

59 λεπτά πριν
Η είσοδος του Αρσάκειου Μεγάρου όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

ΣτΕ: Συνταγματικό το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Τελτσίδου στο τζούντο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Μνημείο για τον ποντιακό και μικρασιατικό ελληνισμό στις Συκιές, μοναδικό σε όλη τη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign