pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας Πόντιος και η… Φιλοσοφία του στο Φεστιβάλ των Καννών! (φωτο, βίντεο)

20/06/2016 - 11:03πμ
Ένας Πόντιος και η... Φιλοσοφία του στο Φεστιβάλ των Καννών! (φωτο, βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τι κάνει ένας Πόντιος στις Κάννες; Μα φυσικά, καλό κινηματογράφο. Ο 35χρονος Γιάννης Πολίτοφ είναι ένας ομογενής από τη Μόσχα με καταγωγή από την Τσάλκα, ο οποίος φέτος έκανε την παρθενική σκηνοθετική του δουλειά και έφτασε μέχρι και το Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους Φιλοσοφία. Εδώ και επτά χρόνια συμμετέχει ως ηθοποιός σε διάφορες ταινίες και σειρές της ρωσικής τηλεόρασης. Ό,τι έχει καταφέρει ο Γιάννης Πολίτοφ, το έχει καταφέρει με προσωπικό κόπο και ιδρώτα και πάντα με την Ελλάδα στην καρδιά του.

Ο ανερχόμενος ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Πολίτοφ μίλησε στο pontos-news.gr για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών, μεταφέροντας την περηφάνια για την καταγωγή και τις ρίζες του.

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Συμμετείχα στο πρόγραμμα Short Film Corner στο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησα και ονομάζεται Φιλοσοφία. Η ταινία αυτή βασίζεται κυρίως σε αληθινά γεγονότα της δικής μου ζωής, εκτός από το χαρακτήρα του παππού, τον οποίο επέλεξα για να αναδείξω την αγάπη. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται όλα τα συναισθήματά του, όπως η αγάπη, ο φόβος… Σημαντικό ρόλο στην ταινία παίζει και η φωνή του αφηγητή που ακούγεται σε όλη την ταινία.


Το τρέιλερ της ταινίας «Φιλοσοφία»

»Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το νόημα της ταινίας βασίζεται στο ότι ένα παιδί, περνώντας κάποιες περίεργες φάσεις, λαμβάνει ένα σημαντικό μάθημα για τη ζωή. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να συλλάβει ένα διαχρονικό μήνυμα. Δεν θέλω να αποκαλύψω και να επιβάλω τη δική μου γνώμη για την ταινία. Ο καθένας πρέπει να το αντιλαμβάνεται και να το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Σκοπός της ταινίας είναι οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τη φιλοσοφία γενικά αλλά και να εμβαθύνουν σε πιο βαθιά ερωτήματα» μας είπε ο Γιάννης Πολίτοφ.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο pontos-news.gr, η ταινία αναμένεται να προβληθεί στο σύντομο μέλλον και στην Αθήνα.

Μπορεί η ταινία του να μην γυρίστηκε στην Ελλάδα και να μην αφορούσε άμεσα την ελληνική πραγματικότητα, όλοι όμως οι παράγοντες που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας, ήταν στην πλειοψηφία τους Έλληνες.

«Η ταινία έχει αρκετά ελληνικά στοιχεία. Αφενός τον τίτλο Φιλοσοφία, αφετέρου γιατί γυρίστηκε με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας και της ελληνικής εθνικής τουριστικής οργάνωσης “Visit Greece”· επιπλέον παίζουν η ηθοποιός Ελλάδα Μεσβελιάνι και η Έλενα Παντζαρίδη, ενώ οπερατέρ είναι τα αδέλφια Βασιλειάδη, ο Ντέμης και ο Κώστας, που έχουν την εταιρεία Vasiliadis Production».

Όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Πολίτοφ για την καταγωγή του, έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος και μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την περηφάνια που πρέπει να έχει ένας Έλληνας.

«Νιώθω μεγάλη περηφάνεια που γεννήθηκα Έλληνας. Παρατηρώ ότι πολλοί Έλληνες έχουν πέσει στη λήθη και δεν αντιλαμβάνονται το χρέος τους ως Έλληνες, το οποίο είναι να χαρίζουν αγάπη και φως σε όλους τους ανθρώπους. Όταν λες ότι είσαι Έλληνας, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και το ανάλογο βάρος αυτής της λέξης. Αυτό σημαίνει να έχεις τη δέουσα συμπεριφορά και τρόπο ζωής και να σου γεννιούνται οι κατάλληλες σκέψεις. Αυτό σημαίνει να είσαι Έλληνας» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Η κεντρική αφίσα της ταινίας στην πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη

Στις 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρεμιέρα της ταινίας Φιλοσοφία (προϊόν της εταιρείας παραγωγής Yanpol Films) στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

«Ευχαριστώ τον Γιώργο Στεφανίδη και τον Παναγιώτη Γραμματόπουλο για τη διοργάνωση της πρεμιέρας στη Θεσσαλονίκη και την Κλάρα Μυροφορίδου και τον Dj Goga για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο συγκρότημα Argo για την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και την ομάδα διαγωνισμού χιούμορ «KVN» της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξή τους» είπε ο Γιάννης Πολίτοφ ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν σε αυτήν την πορεία.

  • Ο Γιάννης Πολίτοφ γεννήθηκε στο Εσεντουκί της Ρωσίας στις 9 Οκτωβρίου 1981. Πατέρας του είναι ο Σεργκέι Πολίτοφ από την Τσάλκα της Γεωργίας και συγκεκριμένα από το ποντιακό χωριό Γκούνια-καλα. Ήταν καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Εσεντουκί όπου ίδρυσε τον πρώτο ελληνικό σύλλογο στην περιοχή με την ονομασία «Φοίνιξ». Η μητέρα του είναι από το Γκουμερέτι.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΤΑ Press/greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

58η χοροεσπερίδα Αμοργιανών Νέας Υόρκης

13/12/2025 - 10:33μμ
(Φωτ.: Facebook Sophia Tsipidis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ: Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά των Ποντίων της ομογένειας

13/12/2025 - 9:42μμ
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης όπως συμμετείχαν στην τηλεοπτική εκπομπή (φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοαυστραλός πρώην αθλητής διηγείται τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων με φόντο τους… Πόντιους της Μελβούρνης

12/12/2025 - 11:00μμ
(Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια του Τορόντο ζωντάνεψε τα Χριστούγεννα με παιδικές φωνές

11/12/2025 - 9:36πμ
Το κόψιμο της τούρτας για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Νότια Ουαλία: 45 χρόνια παρουσίας γιόρτασε το «Ποντιακό Σπίτι» – «Είναι το δεύτερο σπίτι μας, εδώ συνεχίζουμε την ποντιακή παράδοση»

9/12/2025 - 9:39μμ
Ο Κρις Καλιφατίδης με τα παιδιά του (φωτ.: NeosKosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: «Έφυγε» ο Κρις Καλιφατίδης, ένας από τους «κυανόλευκους» της Μελβούρνης

9/12/2025 - 8:29μμ
Οι τρόφιμοι του «Fronditha Care» μαζί με τα παιδιά του προγράμματος «Ε.L.A.» (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ηλικιωμένοι ομογενείς ήρθαν κοντά με τα παιδιά της παροικίας ενόψει των Χριστουγέννων

8/12/2025 - 3:12μμ
Η Michaela Loukas με το βραβείο της ανά χείρας (φωτ.: LinkedIn)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νέα Επιστήμονας της Χρονιάς η ομογενής Michaela Loukas

8/12/2025 - 8:33πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

8/12/2025 - 12:01πμ
Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων κρατούν την εικόνα του Αγίου Νικολάου (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας/Μάρκελλος Πετρόπουλος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Παρών ο Πόντος στη λιτανεία του Αγίου Νικολάου στο Σίδνεϊ

7/12/2025 - 6:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Ο σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» τίμησε την Παναγία Σουμελά στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Super League: Μπλόκο του Άρη στον Ολυμπιακό – Πεντάρα η ΑΕΚ στο Αγρίνιο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Σωματείο «Παναγία Σουμελά δήμου Θέρμης»)

Οι Πόντιοι έφηβοι του σωματείου «Παναγία Σουμελά» στη Θέρμη αποθεώθηκαν με τους χορούς τους

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ Corriere TV)

Τραγωδία στη Βόρεια Κολομβία: Τουλάχιστον 10 μαθητές νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Χάλκινο μετάλλιο ο Γιαννουχίδης

7 ώρες πριν

Ουζάι Μπουλούτ: Η βράβευση της δημοσιογράφου από την Τραπεζούντα, η Γενοκτονία που αρνείται η Τουρκία και η σιωπή που βαραίνει

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign