Τέλος μπαίνει στην απαλλαγή από καταβολή εισφορών που υπήρχε έως τώρα σε όσους εργαζόμενους είχαν μπλοκάκι, ενώ ήταν παράλληλα και μισθωτοί. Με το νέο Ασφαλιστικό, από 1/1/2017, όσοι είναι εργαζόμενοι ως μισθωτοί αλλά παράλληλα έχουν δεύτερη απασχόληση από την οποία αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, θα κληθούν να καταβάλλουν διπλές εισφορές:
- Αυτές που ήδη καταβάλλουν στον Φορέα Κύριας Ασφάλισης για τη μισθωτή τους εργασίας (π.χ. ΙΚΑ).
- Εισφορά υπέρ του ΟΑΕΕ, που θα απορροφηθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Οι εισφορές αυτές θα αφορούν τόσο την κύρια σύνταξη 20%, όσο και την επικούρηση 7%, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (6,95%) και το εφάπαξ (4%).
Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν έως δύο διαφορετικές εργασίες με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι θα ασφαλίζονται ως μισθωτοί. Ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό προβλέπει ότι οι παραπάνω περιπτώσεις εργαζομένων θα καρπωθούν, στη λήξη του εργασιακού τους βίου, αυξημένη ανταποδοτική σύνταξη, αφού θα έχουν καταβάλλει διπλές εισφορές.
Βέβαια θα λάβουν μόνο μία εθνική σύνταξη, αλλά σε αυτή θα προσμετρηθεί ανταποδοτική σύνταξη που θα προκύψει ως αποτέλεσμα των διπλών εισφορών.
















