pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων για καρκίνο του δέρματος από τη Δευτέρα

8/05/2016 - 9:27μμ
Η θέση του μελανώματος σχετίζεται με πιθανές μεταστάσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δωρεάν εξετάσεις των σπίλων και των όγκων του δέρματος, από ιδιώτες γιατρούς αλλά και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι πολίτες από τις 9 μέχρι τις 13 Μαΐου. Την εβδομάδα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος διοργανώνει η Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο και η συχνότητά του αυξάνει με υψηλότερο ρυθμό από οποιονδήποτε άλλον τύπο καρκίνου. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι εάν διαγνωσθεί έγκαιρα, είναι πλήρως ιάσιμος.

Στην Ελλάδα περίπου 1.500 άνθρωποι κάθε χρόνο εμφανίζουν μελάνωμα. Στις ΗΠΑ καταγράφονται 22 νέα περιστατικά μελανώματος ανά 100.000 ανθρώπους ετησίως, στην Ευρώπη 14, ενώ στην Αυστραλία 47. Το 2016 εκτιμάται ότι θα έχουμε 76.380 νέες εμφανίσεις μελανώματος στις ΗΠΑ, και 10.130 θανάτους από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο καρκίνος του δέρματος εάν διαγνωσθεί έγκαιρα, δηλαδή όσο ευρίσκεται ακόμη στην επιδερμίδα με τη μορφή σπίλων ή ελιών, είναι πλήρως ιάσιμος. Αρκεί μια απλή χειρουργική αφαίρεση για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του ασθενούς. Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (δηλαδή όσοι έχουν στο οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό τους καρκίνο του δέρματος, όσοι έχουν πολλές ελιές και όσοι έχουν πολύ ανοιχτό δέρμα) πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικά.

Προσοχή στον ήλιο και στο solarium
Η προστασία από την υπερέκθεση στον ήλιο αποτελεί απαραίτητη προληπτική συμπεριφορά για όλους, ιδίως για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η έντονη περιοδική έκθεση στον ήλιο –ιδίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών– και τα εγκαύματα –ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία– αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία εμφάνισης μελανώματος.

Έτσι, πρέπει να αποφεύγουμε την έντονη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και να χρησιμοποιούμε όλες τις μεθόδους ηλιοπροστασίας (μπλουζάκι, αντηλιακό, σκιερά μέρη). Σύμφωνα με μελέτες, κάποιος που δεν χρησιμοποιεί καμία μέθοδο ηλιοπροστασίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο δεύτερο ήμισυ της ζωής του θα αναπτύξει κάποιον από τους μη μελανοκυτταρικούς τύπους καρκίνου του δέρματος.

Το solarium διαθέτει όλες τις αρνητικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Το 2015 στις ΗΠΑ το FDA εξέδωσε σχετική προειδοποίηση συνιστώντας να αποφεύγεται το solarium, ιδιαίτερα πριν από την ενηλικίωση.

Θεσσαλονίκη: Στόχος η διευρυμένη λειτουργία του νοσοκομείου Αφροδίσιων Νοσημάτων
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εβδομάδα καρκίνου του δέρματος, οι ειδικοί γιατροί της Α΄ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του ΑΠΘ αναφέρθηκαν στη δυνατότητα διεύρυνσης λειτουργίας του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων της Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝΘ) με ελάχιστο κόστος.

Κατέθεσαν και προστάσεις γι’ αυτό, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Επαναφορά των κλινών νοσηλείας των ασθενών στο ιδιόκτητο ακίνητο του ΝΑΔΝΘ, για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του νοσοκομείου από άποψη υποδομών αλλά και ιστορικής διαδρομής. Τούτο δεν αντίκειται στους ισχύοντες οργανισμούς, ούτε απαιτεί να ανακτήσει το ΝΑΔΝΘ διακριτή νομική προσωπικότητα, γεγονός που θα επέφερε καινούριες δαπάνες.
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Φαρμακείου του νοσοκομείου, ώστε να υποστηριχθεί μερικώς η επαναφορά των κλινών.
  • Επαναφορά τουλάχιστον δύο διοικητικών υπαλλήλων από τους πολλούς που «υφηρπάσθησαν» με τη διοικητική ενοποίηση με το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο.

Τέλος, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, μια ενέργεια η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με ελάχιστο κόστος και θα ανακουφίσει ιδιαίτερα την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, είναι η επαναλειτουργία της καθημερινής (πενθήμερης) διευρυμένης λειτουργίας (8:00-20:00) του ΝΑΔΝΘ, κατόπιν κοινής συμφωνίας του τρόπου διαμόρφωσής της (εξωτερικά-απογευματινά ιατρεία, εφημερία κτλ.), ώστε να εξυπηρετούνται, και μάλιστα με υψηλού επιπέδου παροχές, οι πολίτες που επλήγησαν διπλά από τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις περικοπές στις παροχές υγείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pxhere.com)
ΥΓΕΙΑ

Οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

31/07/2026 - 7:00μμ
Η είσοδος της ογκολογικής μονάδας του Ιπποκρατείου, στην Αθήνα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος: «Έκρηξη» στα 34 εκατ. περιστατικά έως το 2050 – Οι παράγοντες κινδύνου που μπορούμε να περιορίσουμε

27/07/2026 - 5:36μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alicia_harper-16897639/)
ΥΓΕΙΑ

Ανεπάρκεια ωοθηκών: Τα 88 ενοχοποιητικά γονίδια και τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

25/07/2026 - 1:43μμ
Έτοιμος καφές και κόκκοι καφέ (φωτ.: American Heart Association)
ΥΓΕΙΑ

Έως πέντε καφέδες την ημέρα: Τι λέει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

20/07/2026 - 3:49μμ
Μπίρες και αναψυκτικά σε καλάθια σουπερμάρκετ
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΥΓΕΙΑ

Τα φάρμακα για την παχυσαρκία μπορεί να «κόβουν» και την επιθυμία για αλκοόλ

19/07/2026 - 7:00μμ
Η είσοδος του Κέντρου Θεραπείας Έμπολα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρουαμπάρα στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (φωτ.: EPA / Dieudonne Dirole)
ΥΓΕΙΑ

Έμπολα: Η επιδημία καλπάζει στο Κονγκό – 796 νεκροί μέσα σε δύο μήνες

16/07/2026 - 8:27μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Παχυσαρκία: Γιατί οι ειδικοί λένε ότι η θεραπεία δεν πρέπει να διακόπτεται

12/07/2026 - 12:00μμ
(Φωτ.: pixabay.com / stevepb)
ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Πέντε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του καύσωνα

9/07/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Υψηλή γλυκόζη στο αίμα και εγκέφαλος: Νέα έρευνα φωτίζει τον ρόλο της στην επιτάχυνση της γήρανσης

8/07/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση και υψηλές θερμοκρασίες – Πότε η ζέστη γίνεται επικίνδυνη

7/07/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωπαϊκό U16: Στην Α’ κατηγορία η Εθνική κορασίδων!

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

9 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign