Μπορεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν αλλά κάποιοι εξακολουθούν να πουλάνε πιο ακριβά τα προϊόντα τους στα ράφια των καταστημάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και συγκρίνοντας τις τιμές του Φεβρουαρίου του 2016 με εκείνες του Φεβρουαρίου του 2015, διαπιστώνει κανείς ότι αυξήσεις καταγράφηκαν σε: νωπές πατάτες (13,9%), ψωμί και δημητριακά (2,1%), μοσχάρι (2%), ψάρια (1,5%), έλαια και λίπη (7,9%), ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά (5,3%), αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (8%), λοιπά τρόφιμα (7,3%), καφέ-κακάο-τσάι (8,9%), ένδυση και υπόδηση (3,9%), τσιγάρα (1,7%), μη σερβιριζόμενα αλκοολούχα ποτά (1,4%), στερεά καύσιμα (4,9%), υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης (8,8%), φαρμακευτικά προϊόντα (6,8%), νοσοκομεία-κλινικές (6,3%), μεταφορές επιβατών με αεροπλάνο (12,8%) και οδικές μεταφορές επιβατών (7%).
Αντίθετα, μειώσεις τιμών σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε αρνί και κατσίκι (3,2%), πουλερικά (1,8%), γιαούρτι (2,5%), νωπά φρούτα (5,6%), νωπά λαχανικά (16,7%), ενοίκια κατοικιών (4%), τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος (0,9%), πετρέλαιο θέρμανσης (24,2%), φυσικό αέριο (19,2%), βενζίνη (9,2%), αγορά αυτοκινήτου (4%), ασφάλιση οχημάτων (10%) και εφημερίδες-βιβλία-χαρτικά είδη (1%).