pontosnews.gr
Κυριακή, 29/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επιστολή-βόμβα της Νεολαίας της ΠΟΕ: Αποχωρεί από την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

23/09/2015 - 4:01μμ
Επιστολή-βόμβα της Νεολαίας της ΠΟΕ: Αποχωρεί από την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, η Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος απέστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από την οργανωτική επιτροπή «η οποία δεν είχε θεσμικό ρόλο να την οργανώσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για επιδίωξη σμίκρυνσης της ομοσπονδίας με ευθεία αναφορά στην ΠΟΠΣ και «στην εμμονή του εκπροσώπου της να μειωθεί ο αριθμός των αντιπροσώπων της ομοσπονδίας μας, ενώ έπρεπε οι αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα να καταμεριστούν ανάλογα με το δυναμικό τής κάθε ομοσπονδίας. Ενώ θα έπρεπε οι αντιπρόσωποι από την Ελλάδα να καταμεριστούν ανάλογα με το δυναμικό τής κάθε ομοσπονδίας, αξίωνε να έχει η ομοσπονδία του την ίδια εκπροσώπηση με την ΠΟΕ, τη στιγμή που αριθμεί πολλαπλώς λιγότερους συλλόγους». Η Νεολαία της ΠΟΕ σημειώνει ότι από τη μεριά της έκανε γενναία υποχώρηση βάζοντας στο τραπέζι τρεις διαφορετικές προτάσεις ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να προχωρήσει η διαδικασία, όπως και έγινε.

Νεολαία ΠΟΕ: Δυστυχώς, ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες της προετοιμασίας δεν προχωρούσαν όπως αναμέναμε και όπως θα έπρεπε να εξελιχθούν στο πλαίσιο μιας υγιούς συνεργασίας και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τις εγγυήσεις της οργανωτικής επιτροπής.

Στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε καταγγέλλεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα που απευθύνονταν στην οργανωτική επιτροπή κοινοποιούνταν και σε άτομα που δεν μετείχαν σε αυτήν, «δεν ήταν νεολαίοι και δεν όφειλαν να έχουν λόγο στις αποφάσεις της». Αναφερόμενοι στα κακώς κείμενα της συνεργασίας φέρουν ως παράδειγμα «πολύ σημαντικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονταν ερήμην της οργανωτικής επιτροπής και για τις οποίες ουδέποτε είχε προηγηθεί καμία συζήτηση στις συνελεύσεις της, όπως για παράδειγμα η ανάθεση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων σε κάθε μία από τις ομοσπονδίες».

Νεολαία ΠΟΕ: Η υπομονή μας, ωστόσο, και η ανεκτικότητά μας δοκιμάστηκε περισσότερο όταν ανέκυψε ένα θέμα που αφορά στην αξιοπρέπειά μας, ως νέους, ως Ποντίους και ως χριστιανούς.

Αυτό που θεωρείται ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η πρόσκληση του Μητροπολίτη Δράμας ως ομιλητή στη συνάντηση. «Καθώς ο Μητροπολίτης από άμβωνος καταφέρθηκε εναντίον μελών της ομοσπονδίας μας, μεταξύ αυτών πολλών μελών της νεολαίας μας, με ύβρεις και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς», επισημαίνεται. Πιο κάτω γίνεται λόγος για αδιαλλαξία και επιμονή της οργανωτικής επιτροπής στις εναλλακτικές προτάσεις που διατυπώθηκαν από τη Νεολαία της ΠΟΕ. «Αυτό που κυρίως μας θλίβει και αναδείχθηκε από το πρόβλημα της συμμετοχής του συγκεκριμένου ομιλητή, είναι η διαπίστωση πως τελικά οι εκκλήσεις της οργανωτικής επιτροπής για ενότητα και συνεργασία αφορούσαν σε δικές μας μόνον πράξεις και υποχρεώσεις», σημειώνεται.

«Γνωρίζουμε πως μετά την αποχώρησή μας θα γίνουμε και πάλι δέκτες κατηγοριών πως η Νεολαία της ΠΟΕ δεν επιθυμεί την ενότητα. Εμείς ωστόσο έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας πως κάναμε πολλά βήματα προς την ενότητα».

Το κείμενο-βόμβα της Νεολαίας της ΠΟΕ καταλήγει με την επισήμανση ότι σε όλη τη διαδικασία έγιναν πολλές υποχωρήσεις ωστόσο «δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε τον εαυτό μας, τη δυναμική και τα μέλη μας σε σκοπούς που δεν μας είναι ξεκάθαροι». Επισημαίνεται ωστόσο ότι στην κατεύθυνση της ενότητας στην 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας θα παρευρεθεί ομάδα παρατηρητών.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή παραίτησης. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Instagram/syllogos_pontiwn_metamorfosis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» θα χορέψει για τον «Καθαρμό»

29/03/2026 - 12:20πμ
Αυγά έτοιμα για μάχη (φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ετοιμαστείτε για αυγομαχίες στον Μαυρόβατο

28/03/2026 - 8:47μμ
Μοναδικές στιγμές υπόσχεται και το φετινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για το Παμποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026 «Τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα»: Μνήμες, συναισθήματα και παραδόσεις σ’ ένα πενθήμερο που κορυφώνεται με το ταφικό έθιμο και δυνατό ποντιακό γλέντι

27/03/2026 - 10:18μμ
(Πηγή: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλει τη δημόσια προβολή συμβόλων του Μουσταφά Κεμάλ – «Η μνήμη της Γενοκτονίας δεν θυσιάζεται στο βωμό της φιλοξενίας»

27/03/2026 - 5:15μμ
(Πηγή: facebook.com/worldpontianfolk)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Παγκόσμιος Ποντιακός Λαογραφικός Οργανισμός: Μια διεθνής πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου και της Ανατολίας

27/03/2026 - 3:09μμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

11η Βραδιά Αλληλεγγύης στις Σέρρες – Οι Πόντιοι φοιτητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν κοινωφελείς σκοπούς

27/03/2026 - 9:31πμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

26/03/2026 - 9:54μμ
Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στη Μόσχα (VDNKh) (πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο Πόντιος που κατέκτησε το διάστημα

26/03/2026 - 8:33μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

45 χρόνια ιστορίας και παράδοσης: Το καταδιασκέδασαν οι Πόντιοι στην επετειακή βραδιά του Συλλόγου Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

26/03/2026 - 2:59μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

25/03/2026 - 10:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: finosfilm.com)

Μαρινέλλα: Τα κορυφαία τραγούδια της στον ελληνικό κινηματογράφο

7 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αγ. Παρασκευή: Συνελήφθη 19χρονος που εκβίαζε ανηλίκους – Είχε αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Greek Basketball League: Ανάσα παραμονής για Μαρούσι και Καρδίτσα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

ΕΛΑΣ: Ναρκωτικά και όπλα κατασχέθηκαν σε επιχειρήσεις σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα

2 ώρες πριν
Ο Ιταλός καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, στο Λατινικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων (φωτ. αρχείου: EPA/ ATEF SAFADI)

Πρωτοφανές «μπλόκο» στον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων– Του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο

2 ώρες πριν

Οι «Ακρίτες» Ασπροπύργου προειδοποιούν για το γλέντι που ετοιμάζουν: «Όποιος λείψει… θα το μετανιώσει!»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign