Σχεδόν 40 μέρες μετά το «ντοκιμαντέρ» των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο έστειλαν απειλητικά μηνύματα εναντίον «όσων λατρεύουν άλλους θεούς και όχι τον Αλλάχ» και ζουν στην Αλβανία, το Κόσοβο και την πΓΔΜ, ένα νέο απειλητικό βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο» είναι ο τίτλος του βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με το οποίο στοχοποιούνται οι χώρες των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTS) η Σερβία είναι η πρώτη χώρα-στόχος των εξτρεμιστών. Στο βίντεο, που πλέον έχει «κατέβει» από το YouTube, οι τζιχαντιστές μέσω θρησκευτικής ωδής (κασίντα) διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρα τα Βαλκάνια την ισλαμική εξουσία και καλούν τους μουσουλμάνους των συγκεκριμένων περιοχών να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
«Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες – έρχονται οι Μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο», αναφέρεται στον πρώτο στίχο.
Οι τζιχαντιστές δηλώνουν ότι μετά την κατάκτηση της Σερβίας σχεδιάζουν την κατάληψη της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της πΓΔΜ και του Κοσόβου. Στο τέλος του βίντεο υπάρχει και ένα απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.