pontosnews.gr
Σάββατο, 1/04/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έρογλου και Ακιντζί στον β’ γύρο των εκλογών στα Κατεχόμενα

20/04/2015 - 2:47μμ
Έρογλου και Ακιντζί στον β' γύρο των εκλογών στα Κατεχόμενα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι επίσημες δημοσκοπήσεις τον ήθελαν να βρίσκεται στην τρίτη ή και τέταρτη θέση. Ελάχιστοι αναλυτές χαρακτήριζαν τον Μουσταφά Ακιντζί ως το δυνατό αουτσάιντερ που μπορεί και να είναι ο πολιτικός που θα εκτοπίσει τον Ντερβίς Έρογλου στις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Τελικά, ο Ακιντζί έκανε την έκπληξη κερδίζοντας ποσοστό 26,92%, ενώ ο Έρογλου τερμάτισε πρώτος με 28,21%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Σιμπέλ Σιμπέρ με 22,54% και τέταρτος ο Κουντρέτ Οζερσάι με 21,21%.

Η διαφορά Έρογλου-Ακιντζί είναι μόλις στο 1,1% και όλα παίζονται ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου την Κυριακή 26 Απριλίου. Γι’ αυτό και οι δυο πρωταγωνιστές έχουν ήδη αρχίσει επαφές με τη Σιμπέλ Σιμπέρ και τον Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Έρογλου κάλεσε τους ψηφοφόρους να επενδύσουν στη δική του «εμπειρία και πίστη για την προστασία των δικαιωμάτων τους, ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Οι εκτιμήσεις για τον β΄ γύρο

Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως εάν η Άγκυρα επιθυμεί πραγματικά να επιλύσει το Κυπριακό, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η υποψηφιότητα Ακιντζί είναι η καλύτερη επιλογή λόγω κυρίως της μετριοπαθούς στάσης του στο ζήτημα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ επισημαίνει ότι ο «Ακιντζί δεν κατήλθε στις εκλογές για να κάνει πολιτική καριέρα, αλλά γιατί πιστεύει στη λύση του Κυπριακού» ενώ εκτιμά πως «ο Έρογλου έχει μια καλή προοπτική να ηττηθεί».

Στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών θα παίξει ρόλο η συμπεριφορά όσων ψήφισαν Σιμπέρ και Οζερσάι και όσων απείχαν, ανέφερε η αναλύτρια Ραλλή Παπαγεωργίου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πώς είδαν το αποτέλεσμα στην Κύπρο

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, με μήνυμα στο Twitter αναφέρει ότι η παρουσία του Ακιντζί στον β΄ γύρο «των παράνομων εκλογών συνιστά μήνυμα προς την Τουρκία για αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, από την πλευρά του, είπε πως το κόμμα του σέβεται το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων να επιλέξουν τον ηγέτη που οι ίδιοι επιθυμούν. Εξάλλου αυτό που ενδιαφέρει την Κύπρο, τόνισε, είναι να αναδειχθεί στην ηγεσία της κοινότητας ένας πολιτικός που θα ενδιαφέρεται πραγματικά για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό «κι αυτός δεν μπορεί να είναι ο Έρογλου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Katia Christodoulou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Άγριο έγκλημα ερευνά η Αστυνομία – Αρνείται την εμπλοκή του ο βασικός ύποπτος

14/03/2023 - 9:47πμ
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στόχος για την επίλυση του Κυπριακού είναι «να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν με ενδιαφέρει η επικοινωνιακή προσέγγιση του Κυπριακού

12/03/2023 - 12:25μμ
Η Αννίτα Δημητρίου κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους (φωτ.: twitter.com/AnnitaDemetriou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ

11/03/2023 - 8:54μμ
Νίκος Χριστοδουλίδης και Ερσίν Τατάρ στο περιθώριο της συνάντησης με τον Κόλιν Στιούαρτ, στις 23 Φεβρουαρίου 2023 (φωτ.: EPA / Ιάκωβος Χατζησταύρου / POOL)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Ο Τατάρ ζητά αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας προτού ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις

11/03/2023 - 10:58πμ
Κυπριανός και Αναστασία: Οι δύο Κύπριοι φοιτητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη
ΚΥΠΡΟΣ

Τη Δευτέρα οι κηδείες των δύο νέων από την Κύπρο που σκοτώθηκαν στα Τέμπη – Τι ζήτησαν οι οικογένειες

4/03/2023 - 8:35μμ
Οι δύο Κυπρίοι φοιτητές, των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι σοροί, είναι ο Κυπριανός Παπαϊωάννου και η Αναστασία Αδαμίδου (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΚΥΠΡΟΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τριήμερο πένθος στην Κύπρο και δημοσία δαπάνη οι κηδείες των δύο αδικοχαμένων φοιτητών

3/03/2023 - 12:53μμ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή ορκωμοσία του Νίκου Χριστοδουλίδη, του νέου προέδρου της Κύπρου (φωτ.: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ενός λεπτού σιγή στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

1/03/2023 - 12:34μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ορκωμοσία του, χθες, στην κυπριακή Βουλή (φωτ.: EPA/KATIA CHRISTODOULOU)
ΚΥΠΡΟΣ

Με νέα κυβέρνηση από σήμερα η Κύπρος – Μετά την ορκωμοσία η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

1/03/2023 - 10:11πμ
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πρόκειται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, μεθαύριο, Τετάρτη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νέο υπουργικό συμβούλιο, με υφυπουργό Πολιτισμού τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

27/02/2023 - 6:59μμ
Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΡΙΟ/Σταύρος Ιωαννίδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η ορκωμοσία του Κύπριου Προέδρου

25/02/2023 - 11:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay/wal_172619)

Καιρός: Βροχερό και ζεστό προβλέπεται το σαββατοκύριακο

18 λεπτά πριν
Απρίλτ’ς ο άστατος - Cover Image

Απρίλτ’ς ο άστατος

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague: Ο Ολυμπιακός έπιασε 13άρι στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

8 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά από την ολοκλήρωση της τελετής βράβευσης (φωτ.: facebook/Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

ΠΟΕ: Σε μια λαμπρή τελετή απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού «Πόντου Έμπνευσις»

9 ώρες πριν
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών, εντοπίστηκαν 12 διαμερίσματα - χώροι που λειτουργούσαν ως «καβάτζες - ξενοδοχεία», εντός των οποίων εντοπίστηκαν περισσότεροι από 80 παράνομοι αλλοδαποί (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

ΕΛΑΣ: Στη «φάκα» κύκλωμα που διακίνησε πάνω από 2.300 μετανάστες με κέρδη 9 εκατ. ευρώ

9 ώρες πριν
Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2022 (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Δείτε ποια είναι τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign