pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έρογλου και Ακιντζί στον β’ γύρο των εκλογών στα Κατεχόμενα

20/04/2015 - 2:47μμ
Έρογλου και Ακιντζί στον β' γύρο των εκλογών στα Κατεχόμενα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι επίσημες δημοσκοπήσεις τον ήθελαν να βρίσκεται στην τρίτη ή και τέταρτη θέση. Ελάχιστοι αναλυτές χαρακτήριζαν τον Μουσταφά Ακιντζί ως το δυνατό αουτσάιντερ που μπορεί και να είναι ο πολιτικός που θα εκτοπίσει τον Ντερβίς Έρογλου στις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Τελικά, ο Ακιντζί έκανε την έκπληξη κερδίζοντας ποσοστό 26,92%, ενώ ο Έρογλου τερμάτισε πρώτος με 28,21%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Σιμπέλ Σιμπέρ με 22,54% και τέταρτος ο Κουντρέτ Οζερσάι με 21,21%.

Η διαφορά Έρογλου-Ακιντζί είναι μόλις στο 1,1% και όλα παίζονται ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου την Κυριακή 26 Απριλίου. Γι’ αυτό και οι δυο πρωταγωνιστές έχουν ήδη αρχίσει επαφές με τη Σιμπέλ Σιμπέρ και τον Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Έρογλου κάλεσε τους ψηφοφόρους να επενδύσουν στη δική του «εμπειρία και πίστη για την προστασία των δικαιωμάτων τους, ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Οι εκτιμήσεις για τον β΄ γύρο

Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως εάν η Άγκυρα επιθυμεί πραγματικά να επιλύσει το Κυπριακό, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η υποψηφιότητα Ακιντζί είναι η καλύτερη επιλογή λόγω κυρίως της μετριοπαθούς στάσης του στο ζήτημα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ επισημαίνει ότι ο «Ακιντζί δεν κατήλθε στις εκλογές για να κάνει πολιτική καριέρα, αλλά γιατί πιστεύει στη λύση του Κυπριακού» ενώ εκτιμά πως «ο Έρογλου έχει μια καλή προοπτική να ηττηθεί».

Στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών θα παίξει ρόλο η συμπεριφορά όσων ψήφισαν Σιμπέρ και Οζερσάι και όσων απείχαν, ανέφερε η αναλύτρια Ραλλή Παπαγεωργίου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πώς είδαν το αποτέλεσμα στην Κύπρο

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, με μήνυμα στο Twitter αναφέρει ότι η παρουσία του Ακιντζί στον β΄ γύρο «των παράνομων εκλογών συνιστά μήνυμα προς την Τουρκία για αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, από την πλευρά του, είπε πως το κόμμα του σέβεται το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων να επιλέξουν τον ηγέτη που οι ίδιοι επιθυμούν. Εξάλλου αυτό που ενδιαφέρει την Κύπρο, τόνισε, είναι να αναδειχθεί στην ηγεσία της κοινότητας ένας πολιτικός που θα ενδιαφέρεται πραγματικά για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό «κι αυτός δεν μπορεί να είναι ο Έρογλου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: History of the Greek People, vol. 15th, p. 480/commons.wikimedia.org/wiki/File:Cypriot_demonstration_1930)
ΚΥΠΡΟΣ

Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου 1931: Τα Οκτωβριανά και η πρώτη μεγάλη εξέγερση στην Κύπρο

21/10/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/POLAEK.Folk.Dances)
ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Το 2ο Ποντιακό Πανοΰρ έρχεται στο Περιφερειακό Κέντρο Κοίλης

17/10/2026 - 11:01πμ
(Φωτ.: hellenicparliament.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Αθανάσιος Μπούρας από την Κύπρο: «Δεν θα επιτρέψουμε οι κατεχόμενες περιοχές να γίνουν χαμένες πατρίδες»

14/10/2026 - 2:48μμ
(Φωτ.: ink.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Παναγία Σουμελά Αλεθρικού: Εγκαινιάστηκε σε κλίμα κατάνυξης ο ναός – Η μητέρα των προσφύγων ένωσε τον πόνο Ποντίων και Κυπρίων

10/10/2026 - 8:18μμ
Το πλοίο πόντισης καλωδίων C/S Teliri (φωτ.: Μarinetraffic / John Pegden)
ΚΥΠΡΟΣ

Έρευνες σε κυπριακά χωρικά ύδατα ανακοίνωσε η Τουρκία με NAVTEX – «Μια ακόμη προκλητική μονομερής ενέργεια» λένε διπλωματικές πηγές

2/10/2026 - 10:49πμ
(Φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Ευάγγελος Καραΐσκος/ EUROKINISSI)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τα ελληνικά F-16 Viper και τα νέα οπλικά συστήματα στην παρέλαση για τα 66 χρόνια ανεξαρτησίας

1/10/2026 - 5:48μμ
Στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο, για την  63η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της. Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακή ανεξαρτησία: Γιατί γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου και όχι στις 16 Αυγούστου

1/10/2026 - 9:04πμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

23/09/2026 - 10:09μμ
Η στιγμή που τα παιδιά του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη αντικρίζουν για πρώτη φορά τον τάφο του πατέρα τους (πηγή: Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ 1955-59/Εικόνα επεξεργασμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη)
ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Παναγίδης: Σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 η θυσία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ

21/09/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Δωρεάν Κυριακή στα μουσεία – Πού ισχύει η ελεύθερη είσοδος την 1η Νοεμβρίου

7 ώρες πριν
Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η Μπίγα», σε αρχειακή φωτογραφία από παλαιότερη εμφάνισή της (φωτ.: Facebook)

Έδεσσα: Μικρασιατικές μνήμες στο Παρθεναγωγείο από την «Μπίγα»

7 ώρες πριν
Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

8 ώρες πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Φανάρι: Στο πλευρό της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος – Έκκληση για τα απαχθέντα παιδιά

8 ώρες πριν
Παιδιά ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με άμαξες από το ορφανοτροφείο της Near East Relief στη Σεβάστεια, 1922-1923 (φωτ.: Little Traverse History Museum / Συλλογή Harry C. Moffett)

Δώδεκα μέρες στα χιόνια: Τα καραβάνια των ορφανών από τη Σεβάστεια

9 ώρες πριν
Η Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα ανάμεσα στα δέντρα δάσους της Ματσούκας (φωτ.: Anadolu)

Φθινόπωρο στον Βαζελώνα – Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην αγκαλιά του δάσους

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV