pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Ιβάν Σαββίδη και τους ομογενείς στη Μόσχα

10/04/2015 - 7:31μμ
Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Ιβάν Σαββίδη και τους ομογενείς στη Μόσχα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Δύο φορές συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα. Το πρώτο βράδυ μετά την άφιξή του στη Μόσχα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλία περίπου μιας ώρας με τον πρόεδρο της Εθνικό-Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Συζητήθηκαν τα βασικότερα θέματα που αφορούν το ελληνισμό της πρώην ΕΣΣΔ και θέματα διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα για να γίνουν νέες επενδύσεις.

Την επόμενη μέρα, μετά τις επίσημες επαφές στο Κρεμλίνο, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε αντιπροσωπείες ομογενών από τη Μόσχα και άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και σε αυτή τη διευρυμένη συνάντηση παρών ήταν ο Ιβάν Σαββίδης.

Μιλώντας στους Έλληνες της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση για περαιτέρω βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων τονίζοντας μάλιστα ότι οι σχέσεις αυτές δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε εξωτερικές πιέσεις. Η Ρωσία μπορεί να ανοίξει την αγορά της για τα ελληνικά προϊόντα και η Ελλάδα θα είναι και στο μέλλον ένας από τους δημοφιλέστερους  προορισμούς των Ρώσων τουριστών, μετέφερε τις απόψεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Βαθιά συγκινημένος ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για τις εντυπώσεις του στη Ρωσία. Θα του μείνει αξέχαστη η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη. Αναφερόμενος στο ρόλο του σοβιετικού στρατού στη νίκη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία, ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε και τις σοβαρές θυσίες του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο 2016, χρονιά «Ελλάδας-Ρωσίας» και «Ρωσίας-Ελλάδας». Σημείωσε επίσης πως η απομόνωση της Ρωσίας από την ΕΕ, δια των μέτρων, δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα. 

Ιδιαίτερα στις συντάξεις του ΟΓΑ, τις οποίες στερήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των υπερήλικων ανασφάλιστων συμπατριωτών. 

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε και για τα γεγονότα στην νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Από την εμπόλεμη περιοχή προέρχεται και η νέα Συντονίστρια της Νεολαίας της περιφέρειας ΣΑΕ  των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Βικτώρια Κράβτσενκο, η οποία πήρε επίσης μέρος στη συνάντηση.

Συνολικά, πάνω από 50 πρόεδροι πρωτοβάθμιων ελληνικών οργανώσεων από το Βορρά της Ρωσίας (πόλη Νορίλσκ) μέχρι το Νότο (Σότσι) συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Παρόντες ήταν ο πρώτος δήμαρχος της Μόσχας Γαβριήλ Ποπόφ, ο κοσμοναύτης Θεόδωρος Γκιουρτσίχιν, η ηθοποιός Ελένα Κάμπουροβα, ο πολιτικός Βλαντιμίρ Κάισεφ, ο γερουσιαστής Μιχαήλ Αφανάσοφ, η τραγουδίστρια Ξένια Γεωργιάδη και πολλοί άλλοι. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο -πρόσφατα βραβευθείς από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το παράσημο Φιλίας- επιχειρηματίας Ανδρέας Ηλιόπουλος.

Μέσα στις τρεις ημέρες της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει την συμπάθεια του ρωσικού λαού. Με ενθουσιασμό μιλούσαν γι’ αυτόν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο των Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας. Η διάλεξη του αφορούσε την κατάσταση στον σημερινό κόσμο, ιδιαίτερα τη Μέση Ανατολή, οπού κρύβονται οι πραγματικές απειλές για την ειρηνική συμβίωση των λαών. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από το ρεσάλτο των Γάλλων στο «Uranya A» (πηγή: Χ)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ρεσάλτο των Γάλλων κομάντος στο πλοίο του «Έλληνα Εσκομπάρ»

6 ώρες πριν
Σκίτσο με ποντιακό παρακάθ' (φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Καλαντόφωτα στον Πόντο: Από τους γάμους και τις βαπτίσεις, στα πλούσια τραπέζια, τους Μωμόγερους και το καλαντόνερο

6 ώρες πριν
O Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ αλ Χαντάντ σε στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ. Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας)

Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Συντριβή Falcon έξω από την Άγκυρα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Σπουδαία νίκη στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
Καπνοί από το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο «REK Bitola», τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Μακεδονία (φωτ.: EPA / Georgia Licovski)

Σκόπια: «Κατάσταση κρίσης» στην ηλεκτροπαραγωγή λόγω έλλειψης μαζούτ από την Ελλάδα

7 ώρες πριν
To Falcon 50 (φωτ.: αρχείο EPA)

Τουρκία: Χάθηκε η επικοινωνία με τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού της Λιβύης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign