- Τοποθετούμε τα κόκαλα στην κατσαρόλα.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι.
 - Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τα κόκαλα.
 - Προσθέτουμε το ξίδι και αφήνουμε το μίγμα για 30-40΄.
 - Ανάβουμε το μάτι και περιμένουμε έως ότου να κοχλάσει το νερό. Αμέσως μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράζει.
 
⇔
- Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τα υλικά. Για τα κόκαλα κοτόπουλου χρειάζονται από 8 έως και 24 ώρες, 8 έως 72 ώρες για τα μοσχαρίσια κόκαλα και 6 έως 24 ώρες για τα κόκαλα από ψάρι.
 - Κατά τις πρώτες ώρες πάνω-πάνω θα δημιουργούνται αφροί. Οι σεφ προτείνουν να τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι καθαρίζοντας έτσι το νερό.
 - Ο ζωμός μπορεί να καταναλωθεί ζεστός, σαν σούπα, ή να διατηρηθεί στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί για να νοστιμεύσει τα κρέατα, τα βραστά λαχανικά, ακόμη και τον πουρέ ως σως.
 
Πηγή: tanea.gr
			















