pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η λίστα Βαρουφάκη

26/02/2015 - 12:20μμ
Αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η λίστα Βαρουφάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ήταν να μην κατατεθεί η λίστα Βαρουφάκη… Από τη στιγμή όμως που κατατέθηκε, έχει προκαλέσει πολλαπλές αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εκείνες που προκαλούν περισσότερο εντύπωση, αλλά όχι έκπληξη, είναι αυτές που σημειώθηκαν την Τετάρτη, στη διάρκεια της 11ωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την τελική έγκριση της συμφωνίας στο Eurogroup και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο υπουργός Οικονομικών, οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν χθες ήταν εκκωφαντικές, όπως και οι σημερινές.

Τελευταίος μέχρι στιγμής στον κατάλογο των δυσαρεστημένων είναι ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος επιτίθεται στον Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία με τους εταίρους με κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Γιατί κατηγορεί τον ΥΠΟΙΚ

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μηλιός μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μια συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, ενώ υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία («θεσμοί», «υφιστάμενος διακανονισμός»). Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ως ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος.

Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minima που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση, ο Γ. Μηλιός υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.

Κάνει επίσης λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ, όπως για παράδειγμα:

  • Την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.
  • Την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
  • Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τουλάχιστον 18 άτομα από την ΚΟ τάχθηκαν κατά ή διατύπωσαν εντονότατο προβληματισμό για τη λίστα Βαρουφάκη, αν και (όπως είπε) σε περίπτωση ψηφοφορίας 3-4 θα ήταν εκείνοι που θα την καταψήφιζαν.

Η στάση της Κωνσταντοπούλου

Τη διαφοροποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη όλοι την περίμεναν. Στη συνεδρίαση δεν δίστασε να πει ότι «υπάρχουν σημεία που θυμίζουν τη γλώσσα των δανειστών». Βέβαια, ως υπουργός της κυβέρνησης στην άτυπη ψηφοφορία που έγινε επέλεξε το «λευκό».

Ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την καταψήφισε ευθέως. Όπως και ο Αλέξης Μητρόπουλος, έτσι και η Πρόεδρος της Βουλής  εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για το ενδεχόμενο αυτή η συμφωνία να επιφέρει δεσμεύσεις για τη χώρα απέναντι στους δανειστές, ενώ σημείωσε το ενδεχόμενο να μην πάει για κύρωση στη Βουλή – επιλογή με την οποία συμφωνεί και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Κατά» ψήφισαν, επίσης, οι προερχόμενες από τη ΔΕΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα.

Από την πλευρά της η Ραχήλ Μακρή είπε ότι αν και δεν ψήφισε γιατί είχε αποχωρήσει λόγω της πολύωρης συνεδρίασης, εάν ψήφιζε θα επέλεγε το «παρών». Εξηγώντας μάλιστα την απόφασή της, είπε: «Θεωρώ ότι δεν δόθηκε σε εμένα ο χρόνος για να μπορέσω να μελετήσω την συμφωνία. Το κείμενο είχε δοθεί το πρωί αλλά εγώ ήθελα θεσμικά να το πάρω από τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη». Είπε ακόμα ότι έγινε μια πολιτισμένη συζήτηση μέσα στην ΚΟ και ότι οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους μήπως δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Το τελεσίγραφο της Αυγής

Την ίδια ώρα, με άρθρο της η εφημερίδα Αυγή δίνει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τελεσίγραφο να αποδείξει ότι είναι πράγματι αριστερή. Η κυβέρνηση έχει τέσσερις μήνες για να:

  • λύσει τον γόρδιο δεσμό της διαπλοκής ΜΜΕ, πολιτικής εξουσίας, τραπεζικού συστήματος,
  • «τελειώσει» τα κανάλια χωρίς άδειες, τα θαλασσοδάνεια, τη φορολογική ασυλία και τις αλλεπάληλες χαριστικές ρυθμίσεις,
  • λειτουργήσει ξανά η δημόσια τηλεόραση,
  • καταργήσει –ή έστω να προσαρμόσει– όλους τους νόμους που εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης: «Αλλάξτε τον τυποκτόνο νόμο για τις αγωγές έτσι ώστε να προστατεύονται ο αδύναμοι και όχι να λογοκρίνουν ή ακόμη και να πλουτίζουν οι δυνατοί. Καταργήστε κάθε λογοκριτικό νόμο που περιορίζει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης κι ας ουρλιάζουν οι θεούσες και οι παππάδες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, 
  • κλείσει αμέσως τις Αμυγδαλέζες και τα άλλα στρατόπεδα της ντροπής,
  • φτιάξει έναν αντιρατσιστικό νόμο αντάξιο του ονόματός του, όχι σαν αυτούς που θα έφτιαχναν ο Μπαλτάκος με τον Αθανασίου,
  • κλείσει επειγόντως τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και να πάψουν οι άλλες φυλακές να είναι αποθήκες ψυχών.  

Και στη μέση… τα προβλήματα ρευστότητας

Στην παραδοχή ότι υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας, αλλά και δημοσιονομικά-χρηματοδοτικά κενά προχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM τόνισε ότι επ’ αυτού η κυβέρνηση συζητά νομοθετικά μέτρα και εξετάζει αν η συμφωνία που επετεύχθη θα περάσει από τη Βουλή ή όχι.

Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά, και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, όπως είπε, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ρουμανική Ορθόδοξη Ενορία Αγίου Γεωργίου, Τόκιο)

Ιαπωνία: Άνοιξε το πρώτο ορθόδοξο νεκροταφείο στη χώρα

7 ώρες πριν
Αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, μετά την εισβολή του 21χρονου ένοπλου τα ξημερώματα της Κυριακής (φωτ.: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)

ΗΠΑ: 21χρονος που είχε δηλωθεί αγνοούμενος, ο «εισβολέας» στο Μαρ-α-Λάγκο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας)

Γενίτσαροι και Μπούλες ξεσήκωσαν και φέτος τη Νάουσα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Super League: Στην κορυφή με τεσσάρα η ΑΕΚ – Γκέλα στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
Πλημμυρισμένες οι περιοχές γύρω από τον Έβρο (φωτ.: glomex)

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί – Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

9 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναπαράσταση του γάμου που ενώνει Ρουμελιώτες και Μικρασιάτες (φωτ.: Δήμος Λαμιέων)

Νεομαγνησιώτικος γάμος: 32 χρόνια ζωντανό το έθιμο που κάθε Καθαρά Δευτέρα ενώνει Ρουμελιώτες και Μικρασιάτες

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign