pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η συγγραφέας του Νησιού μιλά για την Αμμόχωστο στο νέο της βιβλίο

25/09/2014 - 3:32μμ
Η συγγραφέας του Νησιού μιλά για την Αμμόχωστο στο νέο της βιβλίο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Βικτώρια Χίσλοπ The Sunrise το οποίο μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και στα ελληνικά. 

Η Χίσλοπ δεν χρειάζεται συστάσεις στο ελληνικό κοινό. Το μυθιστόρημα της Το Νησί έσπασε όλα τα ρεκόρ, της χάρισε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και μεταφέρθηκε με επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση αντί για το Χόλυγουντ που της έδινε μία αρκετά υψηλή αμοιβή. Η ίδια άλλωστε δηλώσει την μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα ενώ σε συνεντεύξεις της έχει δηλώσει ότι εύχεται να είχε κάποια ελληνική ρίζα. 

Η ζωή της Βρετανίδας συγγραφέα σήμερα μοιράζεται ανάμεσα στο Κεντ όπου ζει με την οικογένειά της, στην Κρήτη όπου περνάει τις διακοπές της και στα Πατήσια όπου νοικιάζει ένα διαμέρισμα. Έτσι δεν προκαλεί εντύπωση η επιλογή της να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου. Παρόντες στην εκδήλωση Βρετανοί συγγραφείς, ακαδημαϊκοί αλλά και πολλά μέλη της παροικίας. Στο Λονδίνο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός. 


Από την παρουσίαση του βιβλίου στο Λονδίνο (πηγή: Φιλελεύθερος)

Το πέμπτο μυθιστόρημα της Βικτώρια Χίσλοπ έχει τίτλο The Sunrise (Η Ανατολή) και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Διαδραματίζεται στην Αμμόχωστο πριν και μετά την τουρκική εισβολή και πρωταγωνιστούν δυο οικογένειες, μια ελληνοκυπριακή και μια τουρκοκυπριακή. Σύμφωνα με την ίδια η έρευνα για τη συγγραφή του βιβλίου διήρκησε 18 μήνες. 

Διθυραμβικές κριτικές 

«Η πλοκή είναι τόσο δυνατή που ακόμα και τα περιστασιακά κλισέ δεν ενοχλούν», έγραψε η Independent στην βιβλιο-κριτική της. Εξίσου θερμά λόγια είχαν να πουν και οι χρήστες του Twitter που έγραψαν στην Χίσλοπ λέγοντάς της ότι το διάβασαν μέσα σε μία ημέρα. 

Στο βιβλίο «Sunrise» είναι το όνομα του καλύτερου ξενοδοχείου της Αμμοχώστου το οποίο ανήκει στον φιλόδοξο Σάββα Παπακώστα και στη σύζυγό του Αφροδίτη. Κεντρικό πρόσωπο στην πλοκή είναι και ο Μάρκος Γεωργίου που διευθύνει ένα νέο νυχτερινό κέντρο. Η κομμώτρια του ξενοδοχείου, που είναι και κομμώτρια της Αφροδίτης, είναι η Εμινέ Οζχάν, φίλη και της μητέρας του Μάρκου. 


Το εξώφυλλο του βιβλίου στην αγγλική έκδοση

«Η επιλογή των ονομάτων θέλει να κάνει πιο ξεκάθαρες τις πολιτισμικές διαφορές», σχολιάζει ο αρθρογράφος της Independent. Το 1974 οι οικογένειες Παπακώστα και Οζχάν θα κρυφτούν μαζί από τους Τούρκους στρατιώτες κλέβοντας τρόφιμα από τα εγκαταλειμμένα καταστήματα. Η Χίσλοπ, όπως κανένας εδώ και 40 χρόνια, δεν έχει πάει στην Αμμόχωστο «αλλά έφτασε μέχρι το αγκαθωτό σύρμα και φαντάστηκε πως ήταν η ζωή από την άλλη πλευρά», σημειώνεται στη βιβλιο-κριτική. 

Η Independent καταλήγει στο ότι η συγγραφέας για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί το ίδιο τρικ όπως στο Νησί: μας περιγράφει ένα απομονωμένο μέρος, όπως τη Σπιναλόγκα της λέπρας και της καραντίνας, με τρόπο αποτελεσματικό δημιουργώντας μια πολύ ισχυρή πλοκή. 

* Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου (πηγή: ΑΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου)

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κολάζ από κυπριακά ψηφιδωτά (φωτ.: mosaic.tuc.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Ημερίδα για τα ψηφιδωτά της Κύπρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Η συμβολή του έργου MOSAIC

8/12/2025 - 4:42μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

5/12/2025 - 10:54μμ
(Πηγή: youtube.com/@clarahaskilpianocompetitio1971)
ΚΥΠΡΟΣ

Άννα Αβραμίδου: Η 17χρονη πιανίστρια επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

30/11/2025 - 11:38πμ
Τουφάν Ερχιουρμάν και Νίκος Χριστοδουλίδης, και στη μέση ο Χασίμ Ντιάν, 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / UN Cyprus / Peter Šulgan)
ΚΥΠΡΟΣ

«Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό – Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν

20/11/2025 - 3:32μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα   

17/11/2025 - 11:24πμ
Η προκλητική φωτογραφία του τουρκικού υπουργείο Άμυνας (φωτ.: x.com / tcsavunma)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: F-16 πέταξαν πάνω από την «Πράσινη Γραμμή»

16/11/2025 - 8:18μμ
Το οδόφραγμα Λεύκας- Απλικίου, στην ορεινή περιοχή Τροόδους, το οποίο λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος για τα κατεχόμενα στην Κύπρο (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 42 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του ψευδοκράτους

15/11/2025 - 11:51πμ
Από αριστερά, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στο Βερολίνο (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μερτς: Το Βερολίνο θα βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

14/11/2025 - 9:20μμ
(Φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν-Ερχιουρμάν – Στο επίκεντρο των δηλώσεων το Κυπριακό

14/11/2025 - 1:23μμ
(Φωτ.: seismoi-live.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πάφο

12/11/2025 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αδελφοί Λειχούδη μπροστά από το Ναό Θεοφανίων, κοντά στην Κόκκινη Πλατεία (πηγή: Ιστορική Ρωσική Βιβλιοθήκη)

Αδελφοί Λειχούδη: Οι Κεφαλονίτες μοναχοί που θεμελίωσαν την ανώτατη εκπαίδευση στη Ρωσία

17 λεπτά πριν
Ο Freddie Scappaticci φέρεται να ήταν ο διαβόητος «Stakeknife» (φωτ.: itv.com)

Stakeknife: Ο διπλός πράκτορας του IRA και της MI5 – Εξαφάνιζε προδότες και πληροφοριοδότες

53 λεπτά πριν
Προϋπόθεση για την εφαρμογή του πορτοκαλί τιμολογίου θα είναι η ύπαρξη έξυπνου μετρητή (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Έρχεται το πορτοκαλί τιμολόγιο στο ρεύμα – Ποιες ώρες θα συμφέρει περισσότερο

1 ώρα πριν
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας κατευθύνονται προς τον Βόλο για τον αποκλεισμό του λιμανιού (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου από στεριά και θάλασσα – Κινητοποιήσεις στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/photos)

Αίθριος καιρός με λίγες ασθενείς βροχές

3 ώρες πριν
Ο Χακάν Φιντάν στο βήμα της τουρκικής Βουλής (φωτ.: Χ/Hakan Fidan)

Εκκρεμότητες στο Αιγαίο βλέπει ο Φιντάν – Τι απαντά η Ελλάδα

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign