pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σαμαράς-Ερντογάν: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

5/09/2014 - 4:20μμ
Σαμαράς-Ερντογάν: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε… εξηγήσεις και για το Αντιρατσιστικό. 

Πενήντα λεπτά αποδείχθηκαν τελικά πολύ λίγα για να γεφυρώσουν τη διάσταση απόψεων στο μείζον εθνικό ελληνικό θέμα, το Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκαν σήμερα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε σε βαρύ κλίμα από πλευράς Ελλάδας με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα για μη εποικοδομητική στάση Ελλάδας και Κύπρου στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, οι δυο πολιτικοί ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις.  

Ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιλώντας για τη φιλία και τη γειτονία Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον Αντώνη Σαμαρά για το συγχαρητήριο τηλεφώνημά του λίγες ώρες αφού είχε οριστικοποιηθεί η νίκη του Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και την κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, έσπευσε να πει ότι δεν πρέπει με τις πράξεις και τις δηλώσεις μας να δημιουργούμε περιβάλλον που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας. Έκανε ειδική αναφορά στις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να ασκήσει πλήρως την επιρροή του για την αποφυγή εξάρσεων στην περιοχή. 

Πάγιες οι θέσεις μας για την Κύπρο

Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός, στηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του Κυπρίου προέδρου Ν. Αναστασιάδη και  πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη- Έρογλου. Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η λύση να είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπενθύμισε δε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Από την πλευρά του ο Ερντογάν επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί δύο κρατών, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού. Η Κύπρος, είπε, είναι ένα κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Λοιπόν κ. Πρόεδρε, του είπε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς». 

Νωρίτερα, η Άγκυρα είχε εκφράσει την έκπληξή της για την ερμηνεία που έδωσε η Αθήνα στις δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό, όταν επισκέφθηκε τα κατεχόμενα την 1η Σεπτεμβρίου. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αποδώσει την «ερμηνεία» σε «ανάγκες εσωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζοντας ότι «οι ερμηνείες αυτές δεν απηχούν την αντίληψη συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό και η οποία επιθυμούμε να συνεχιστεί».

Στο τραπέζι και το αντιρατσιστικό

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ενημέρωση σχετικά και με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου εκφράζοντας την ανησυχία του για προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι πρόκειται για πράξη εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση που αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη Τουρκία.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από την περιοχή της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Εντοπίστηκε νέα σακούλα με οστά – Οι Αρχές διερευνούν αν ανήκουν σε άνθρωπο

9/09/2026 - 11:59μμ
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στη Λάρισα.   Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών – «Το παιδί μας το σκότωσαν πολλές φορές»: Οι οικογένειες των μηχανοδηγών απαντούν για το «παράνομο φορτίο»

9/09/2026 - 5:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικά σχολεία: Η Ελλάδα έχει τους λιγότερους μαθητές ανά εκπαιδευτικό στην ΕΕ – Τι δείχνει η αναλογία 7,4 προς 1

9/09/2026 - 4:52μμ
Το λεωφορείο που έπεσε σε στάση, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο εμβόλισε δεύτερο αστικό στη στάση – Σε σοβαρή κατάσταση 21χρονη

9/09/2026 - 4:04μμ
Το λεωφορείο που έπεσε σε στάση, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε στάση στη Νεάπολη – 4 τραυματίες

9/09/2026 - 1:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Σήφη Βαλυράκη: «Επέδειξαν εγκληματική συμπεριφορά» – Η πρόταση του εισαγγελέα για τους δύο ψαράδες

9/09/2026 - 12:03μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εφετείο Αθηνών: Άφαντος 26χρονος κρατούμενος που απέδρασε στο Εφετείο Αθηνών – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του

9/09/2026 - 10:43πμ
Χάρτης της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.
(φωτ.: OpenStreetMap – Blackdevilkostas / Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.5)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Εσωτερική Περιφερειακή και στα δύο ρεύματα

9/09/2026 - 8:55πμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην Αθήνα

9/09/2026 - 8:24πμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έως 34°C η θερμοκρασία σήμερα, με νεφώσεις και τοπικές βροχές – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

9/09/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την περιοχή της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κυψέλη: Εντοπίστηκε νέα σακούλα με οστά – Οι Αρχές διερευνούν αν ανήκουν σε άνθρωπο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ και του Ιατρικού Συλλόγου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

«Δύο λύρες, μία θάλασσα»: Πόντος και Κρήτη συναντιούνται στην Καλαμαριά

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Ολυμπιακός: Παρελθόν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Δημήτρης Κωνσταντινίδης/hub.uoa.gr)

ΕΚΠΑ: Με αγιασμό από τον Ιερώνυμο η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς – 190 χρόνια ιστορίας

8 ώρες πριν
Τμήμα του εικαστικού που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν στην ανάρτησή του (πηγή: x.com)

Κλασικός Ερντογάν: Πανηγυρίζει την τουρκική νίκη του 1922 στη Σμύρνη κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση από την κατοχή»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV