pontosnews.gr
Κυριακή, 31/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο στήνουν οι Τούρκοι

27/03/2014 - 8:48πμ
Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο στήνουν οι Τούρκοι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο στήνουν οι Τούρκοι

Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης με την Ελλάδα επιχειρεί να καλλιεργήσει  σε αέρα και θάλασσα  στο Αιγαίο  και την Αν Μεσόγειο η Τουρκία – προφανώς για να εξάγει την κρίση που ταλανίζει την κυβέρνησή της και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό της. Τακτική που ακολουθεί – με πιο δραματικό τρόπο φυσικά – και με την Συρία, όπου υπάρχει,  εξ αντικειμένου και  ”εύφλεκτη ύλη”.

Μια μόλις ήμερα μετά την πρόκληση – σε συμβολικό επίπεδο – της παραβίασης εθνικού Εναέριου Χώρου στο Καστελόριζο ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, υπήρξε διαρροή στον τουρκικό τύπο  για δυο ακόμη περιστατικά  που προβληματίζουν  και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία:

-Το πρώτο δημοσίευμα  αποκαλύπτει επικίνδυνη παρενόχληση σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) στο Βόρειο Αιγαίο με αφορμή δήθεν παρενόχληση Τούρκων αλιέων από σκάφη του ελληνικού λιμενικού.
 
-Το  δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύπτει -μέσω επίσημης ανακοίνωσης – κινήσεις της Τουρκικής Αεροπορίας …επειδή , λέει , δυο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από την Σούδα και πήγαν …ανατολικά!
 
Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο περιστατικό:

Ο τσαμπουκάς στην Ζουράφα με τα ”κύματα”

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Son Dakika, με πηγή το πρακτορείο Ihlas, υποστηρίζεται ότι Τούρκοι ψαράδες, είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι του Ενέζ στην Αδριανούπολη και ενώ ψάρευαν κοντά στις βραχονησίδες Ζουράφα, υπέστησαν παρενόχληση από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού. Η παρενόχληση, γράφει,  κράτησε περίπου 15 λεπτά και όπως υποστηρίζεται, σημειώθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το γεγονός ότι το ελληνικό Λιμενικό πήγε κοντά στους Τούρκους αλιείς, που ψάρευαν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και όπως γράφει,τα παραβίασε,κινητοποίησε σκάφος του τουρκικού Λιμενικού. Έτσι σκάφος (το γνωστό από άλλους τσαμπουκάδες, ”308”), έφθασε σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην περιοχή των  βραχονησίδων Ζουράφα, στα ανοιχτά της Σαμοθράκης και προέβη σε ελιγμούς για να απομακρύνει το ελληνικό σκάφος. Για το ελληνικό σκάφος αναφέρει ότι  παρά την επιμονή, ενώ έκανε ότι απομακρυνόταν, μπήκε  και πάλι στα τουρκικά, όπως υποστηρίζει,  χωρικά ύδατα.
 
Εδώ αρχίζει ο επικίνδυνος τσαμπουκάς, μια πρακτική που όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί , την έχει ξανακάνει το ”308”.Σύμφωνα με την ίδια την περιγραφή των Τουρκων, τη στιγμή λοιπόν που το ελληνικό σκάφος πήγαινε προς το μέρος των Τούρκων αλιέων, αυτό περικυκλώθηκε από κύματα με τους ελιγμούς του σκάφους του τουρκικού Λιμενικού. Οι Τούρκοι μιλούν αλαζονικά για “επιτυχία του τουρκικού πλοίου του λιμενικού” η οποία, λεει,  κινηματογραφήθηκε  λεπτό προς λεπτό από τους Τούρκους αλιείς. Μετά τις ενέργειες αυτές- συνεχίζει το δημοσίευμα –  το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και προχώρησε στην περιοχή ευθύνης των ελληνικών χωρικών υδάτων.
 
Εντελώς υποκριτικά στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι είναι γνωστό πως τέτοιου είδους ενέργειες που συμβαίνουν συχνά  οι Τούρκοι αρμόδιοι, “για να μη συμβαίνουν αυτά, φέρουν το θέμα στην επικαιρότητα σε συσκέψεις που γίνονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους”….

Η πτήση των Ελληνικών F-16 της Σούδας και το ”καρτέρι” των Τούρκων
 
Το άλλο περιστατικό καταγράφεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu και περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα με  ανακοίνωση  του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας σχετικά με τον εγκλωβισμό Τουρκικών F – 16 από πυραυλικά συστήματα εγκατεστημένα στη Συρία SA – 2, SA – 5 και  SA – 17  που γράψαμε χθες στο OnAlert και στη συνέχεια γράφει τα εξής, τουλάχιστον, περίεργα:
 
“Εξάλλου, όταν 2 F – 16 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας στην Ελλάδα και πλησίασαν στα σύνορα στη Μεσόγειο, 2 F – 16 που απογειώθηκαν από το (τουρκικό αεροδρόμιο) Mπαλίκεσιρ εκτέλεσαν καθήκοντα περιπολίας πάνω από την Αττάλεια και τα Μούγλα. Όταν τα ελληνικά αεριωθούμενα απομακρύνθηκαν από την περιοχή χωρίς να παραβιάσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, τα τουρκικά F – 16 επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Mπαλίκεσιρ….”

Τι υποκρύπτεται

Όσο και  αν φαίνεται …κουφό το δημοσίευμα δεν έχει περάσει στο …ντούκου από αρκετούς Επιτελείς καθώς πίσω από τις γραμμές ενδεχομένως να υποκρύπτονται άλλοι στόχοι:

Όπως, αφενός, μια προσπάθεια να εμφανισθεί  η Ελλάδα  ως απειλή  με πτήσεις κοντά στα σύνορά της – βλέπε Συρια-  και αφετέρου  για να καταγράψει  μια θεωρία και πρακτική περί …ζωτικού χώρου έξω από τα σύνορά της όπου οφείλει να ελέγχει ”διακριτικά” κάθε πτήση. Πρακτική που εφαρμόζει και με την Συρία….
Βεβαίως μπορεί να είναι και κάτι πιο απλό -αλλά εξίσου επικίνδυνο ως νοοτροπία: Να διαρρέει όλα αυτά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης , όπως αναφέραμε στην αρχή..

Δείτε βίντεο με το σκάφος 308 του Τουρκικού Λιμενικού με παρενόχληση ίδιου τύπου (  Ιανουάριος 2014) :


Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνική Κοινότητα Αιξ-αν-Προβάνς συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης, μεταφέροντας χρώματα, μουσικές και γεύσεις της Ελλάδας στην καρδιά της Προβηγκίας (φωτ.: Facebook / Communauté Hellénique d'Aix-en-Provence_)

Από την Ελλάδα της κρίσης στη Νότια Γαλλία: Η ελληνική κοινότητα που έγινε σημείο αναφοράς στην Αιξ-αν-Προβάνς

1 ώρα πριν
Συντονιστής του προγράμματος U-Report της UNICEF φορά προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια εκστρατείας ενημέρωσης για τον Έμπολα στην Γκόμα, στην επαρχία Βόρειο Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (φωτ.: EPA / Marie Jeanne Munyerenkana)

Έμπολα: Ο ΠΟΥ προκρίνει πειραματικές θεραπείες και νέα εμβόλια για το στέλεχος που πλήττει το Κονγκό

2 ώρες πριν
Το πιο θερμό χειροκρότημα για τη Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, το 15ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (πηγή: Ο Ντελάλης)

Τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης συγκίνησαν το Φεστιβάλ της ΠΟΕ – Το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Szilard Koszticsak)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη χρονιά η Παρί!

3 ώρες πριν
Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign