pontosnews.gr
Δευτέρα, 30/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουδέν κρυπτόν από την εφορία. Ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας

13/07/2013 - 11:21πμ
Έρχεται φοροκαταιγίδα για μισθωτούς και συνταξιούχους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ουδέν κρυπτόν από την εφορία, μετά την ασφυκτική πίεση ασκεί η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ώστε μέχρι τα τέλη του 2013 να είναι έτοιμος ο μηχανισμός παρακολούθησης της φορολογικής συμμόρφωσης.

Με τον συγκεκριμένο μηχανισμό ουσιαστικά οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη εικόνα για την ακίνητη και κινητή περιουσία όλων των φορολογουμένων αλλά και για τα έσοδα, τις δαπάνες και  γενικότερα τις καταναλωτικές συνήθειες.

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, καρδιά του νέου μηχανισμού αποτελεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο θα επιτρέψει στις φορολογικές αρχές μέσα στο 2014 να έχουν πλήρη εικόνα της ακίνητης και κινητής περιουσία ςόλων των φορολογουμένων πολιτών.

Παράλληλα με τις νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα “περνούν από κόσκινο” τους ύποπτους για φοροδιαφυγή.

Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών

Ανεξάρτητα από το περιουσιολόγιο θα λειτουργεί το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριαμών. Πρόκειται για μία βάση δεδομένων στην οποία θα αποστέλλονται από τις τράπεζες όλα τα στοιχεία λογαριασμών, καταθέσεων, δανείων, ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ. Που διατηρούν φορολογούμενοι που ελέγχοται από τις φορολογικές αρχές είτε για φοροδιαφυγή είτε για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Παράλληλα με το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών έχει δημιουργηθεί και μία ηλεκτροινική υποδομή στην οποία καταγράφονται οι καταστάσεις με τους τόκους που απέκτησαν οι πελάτες τραπεζών αλλά και τους φόρους που παρακρατήθηκαν από τους τόκους αυτούς. Από τους τόκους το υπουργείο αποκτά εικόνα για το ύψος των καταθέσεων των φορολογουμένων κι έτσι θα μπορεί να ελέγξει κατά πόσο δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνονται στην εφορία.

Online οι αποδείξεις

Πριν από το τέλος του έτους θα έχει ολοκλητωθεί και η τεχνική προετοιμασία για τη διασύνδεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τις ταμειακές μηχανές καταστημάτων κι επειχειρήσεων.

Ειδικά για τον ΦΠΑ θα είναι δυνατή η απευθείας πίστωση του μέρους της τιμής που αντιστοιχεί στον λογαριασμό του Δημοσίου αντί των τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ

Με το νέο σύστημα θα επιτυγχάνεται η καταγραφή όλων των αποδείξεων, τιμολογίων και δελτίων αποστολής σε πραγματικό χρόνο καθώς και η παρακολούθηση των φόρων που παρακρατούνται. Ειδικά για τον ΦΠΑ θα είναι δυνατή η απευθείας πίστωση του μέρους της τιμής που αντιστοιχεί στον λογαριασμό του Δημοσίου αντί των τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ που υποχρεούνται σήμερα να υποβάλλουν οι έμποροι.

Μεταξύ των προθέσεων του υπουργείου Οικονομικών είναι να περιοριστεί η χρήση μετρητών στις συναλλαγές και να καθιερωθεί η χρήση χρεωστικών και πιστωτικ’ων καρτών.

Τέλος, οι φορολογούμενοι που θα κρίνονται ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή θα περνούν από τις ακτίνες Χ του ελεγκτικού μηχανισμού. Οι ελεγχόμενοι θα πρέπει να κοινοποιούν στην εφορία αναλυτικά δικαιολογητικά για τα διαθέσιμα περιουσιακά τους στοιχεία, το επίπεδο διαβίωσής τους, τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει αλλά και τις μεταβολές στην περιουσία τους.

Ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσία θα καλεί εγγράφως τον υπόχρεο να δώσει μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία διευκρινήσεις προσκομίζοντας όλα τα σχετικά διακιολογητικά που θα αποδεικνύουν την ακρίβεια των αναγραφέντων στοιχείων.

Αν οι φορολογούμενοι αρνούνται να δώσουν στις φορολογικές αρχές πληροφορίες για το ποθεν έσχες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ. Εξαιρετικά αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους φοροφυγάδες.

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου – Τι ισχύει για όσους δεν έχουν προπληρωμένη κάρτα

27/06/2025 - 1:44μμ
(Φωτ.: eppo.europa.eu)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Βαρύτατες κατηγορίες στους Έλληνες συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη τελωνειακών δασμών

27/06/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΑΣ: Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

25/06/2025 - 11:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επτά στους δέκα έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση – Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι

14/06/2025 - 3:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 20 Ιουνίου

13/06/2025 - 6:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες κατοικίες σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά η κυβέρνηση

9/06/2025 - 9:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται έως τις 13 Ιουνίου

8/06/2025 - 4:58μμ
Οι εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Αρχίζει η επιχείρηση «καθαρό μητρώο» – Στόχος ληξιπρόθεσμες οφειλές 108,4 δισ. ευρώ

7/06/2025 - 10:19πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η συζήτηση για 13ο-14ο μισθό και για τις αντίστοιχες συντάξεις

30/05/2025 - 9:56πμ
Στιγμιότυπο από το 9ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής (φωτ.: Papadakis Press)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα είναι οι αυριανοί ναυτικοί, πώς θα τους κρατήσουμε στα πλοία

28/05/2025 - 6:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σέρρα από τους πυρριχιστές του Μαυρόβατου (φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)

Οι Πόντιοι του Μαυρόβατου ζωντάνεψαν τις μνήμες των προσφύγων από τον Πόντο και την Καππαδοκία και στη νοηματική

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)

Πυροσβεστική: 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

38 λεπτά πριν
Κεριά και λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, είχαν βάλει συγγενείς και φίλοι, αμέσως μετά το έγκλημα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κυριακή Γρίβα: Αρχίζει η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

1 ώρα πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με τα νέα μέλη που θα ορκιστούν νωρίτερα – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να αναφερθεί ο Κ. Μητσοτάκης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/
users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)

Αίθριος ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους

2 ώρες πριν
Οι φλόγες στη Σμύρνη έφτασαν μέχρι τον ουρανό ενώ στάχτες έπεσαν στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια (πηγή: x.com/OpenNewNews)

Η Σμύρνη καίγεται: Μεγάλη δασική φωτιά απειλεί σπίτια και επιχειρήσεις – Εκκενώθηκαν πέντε συνοικίες

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign