pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εντυπωσιακές εικόνες στο ποντιακό πανηγύρι στον Ασπρόπυργο

29/06/2013 - 9:10πμ
Εντυπωσιακές εικόνες στο ποντιακό πανηγύρι στον Ασπρόπυργο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τεράστια απήχηση είχαν φέτος οι διήμερες εκδηλώσεις «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου “Οι Ακρίτες του Πόντου”. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου». Εντυπωσιακή ήταν οι προσέλευση του κόσμου και τις δύο ημέρες οπού κυριολεκτικά πλημμύρισε το γήπεδο Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο. Η άψογη διοργάνωση του Συλλόγου, έχοντας προβλέψει  και φροντίσει ως και την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς και οι εξαιρετικές εκδηλώσεις ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 με την παρουσίαση του  μουσικοχορευτικού δρώμενου “Τραντέλλενων χορός Πυρρίχιου το κάλλος…” του Ηλία Υφαντίδη. Ο Πυρρίχιος, ένας αρχέγονος χορός των Ποντίων μεταδίδεται και χορεύεται από γενιά σε γενιά. Το καλοδουλεμένο δρώμενο του κ. Ηλία Υφαντίδη μετέφερε νοερά τους θεατές στο παρελθόν, της ιστορίας του Πυρρίχιου χορού, αλλά ταυτόχρονα τους συνέδεε και με το παρόν και το μέλλον. Οι εξαιρετικές ερμηνείες της κ. Σουλτάνας Βαρυθυμιάδου και της Άννας Καλαϊτζόγλου σε συνδυασμό με τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου» και την  Ένωση Ποντίων Δροσιάς, δημιουργούσαν ένα κλίμα νοσταλγίας για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, αλλά και υπερηφάνειας  που υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της Ποντιακής παράδοσης.

Η πρώτη βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι, που συμμετείχε ο καταξιωμένος  Δημήτρης Καρασσαβίδης μαζί με τον Κώστα Νικολαΐδη, Κώστα Παπαδόπουλο, Μιχάλη Κερχανατζίδη, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες.

Οι διήμερες εκδηλώσεις στον Ασπρόπυργο κορυφώθηκαν την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 με ένα ποντιακό Πανοΰρ που άφησε εποχή. Σπουδαίοι καλλιτέχνες του Ποντιακού στερεώματος έδωσαν το παρών οι οποίοι με τις μουσικές και το τραγούδι τους, ξεσήκωναν τον κόσμο. Για τους παραβρισκόμενους τραγούδησαν ο Κώστας Θεοδοσιάδης, Ματθαίος Τσαχουρίδης, Γιάννης Παρχαρίδης, Παντελής Νικολαΐδης, Χρήστος Μαυρίδης και ο Ανέστης Ιωακειμίδης. Την όμορφη βραδιά συμπλήρωσαν με την παρουσία τους οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου», της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης» και του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου.

Πέρα από τον κόσμο που στήριξε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, σημαντική υπήρξε και η στήριξη των Ποντιακών Συλλόγων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Ποντίων Ερέτριας “Οι Έλληνες του Πόντου”, την Ένωση Ποντίων Νίκαιας & Κορυδαλλού, την Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία Ποντίων & Φίλων “Ο Καύκασος”, τους Ηπειρώτες Ασπροπύργου, την Ένωση Ποντίων Περιστερίου, τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος” και πολλοί άλλοι.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Pontos-News.Gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δείτε πλουσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία άγνωστου δημιουργού, που αποδίδεται στον ξεριζωμό του 1922 (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δ. Μακρίδη, Π. Παπαδόπουλου: «Δεκέμβριο του ’22 φύγαμε· οχτώ μέρες πριν από τα Χριστούγεννα φτάσαμε στην Ελλάδα»

17/12/2025 - 4:58μμ
Ομαδική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης (φωτ.: Facebook / Ράδιο Ακρίτες)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Μυσταγωγία ποντιακής παράδοσης και εκκλησιαστικής υμνολογίας στο Καραπάντσειο

17/12/2025 - 2:53μμ
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παναγία Σουμελά επέστρεψε στο Βέρμιο: Σύμβολο πίστης, μνήμης και μητρικής προστασίας

17/12/2025 - 1:16μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε ποιος είναι ο φταρμέτζης;

17/12/2025 - 12:28μμ
Το Νησί του Αχιλλέα ζωγραφισμένο από τον Κάρλο Μποσόλι, το 1856 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Snake_Island_by_Carlo_Bossoli,_1856)
ΠΟΝΤΟΣ

Το Νησί του Αχιλλέα, η ακατοίκητη σταυροειδής Νήσος Λευκή στον Εύξεινο Πόντο

16/12/2025 - 6:22μμ
Ο Γιώργος Αμαραντίδης σε στιγμιότυπο από γυρίσματα αφιερώματος της ΕΡΤ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Μια πρωτοβουλία τιμής στον μεγάλο Πόντιο καλλιτέχνη Γιώργο Αμαραντίδη

16/12/2025 - 1:11μμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Πόντιοι, Αρμένιοι και Ασσύριοι τίμησαν από κοινού την 9η Δεκεμβρίου

16/12/2025 - 12:43μμ
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Θριαμβευτική πρεμιέρα για τη θεατρική ομάδα στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη»

16/12/2025 - 11:46πμ
Η λεζάντα στο βιβλίο γράφει: «Οι οργανοπαίχτες των Κοτυώρων με παραθεριστές στο Τσάμπαση», ενώ στη φωτογραφία υπάρχει η ημερομηνία 11 Ιουλίου 1906 (πηγή: epm.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Κοτύωρα: Όταν ο χρόνος μετρούσε …αλλιώς – Ή, «Ατός πα άμον τον Παντελήν καλατζεύ’»

16/12/2025 - 9:28πμ
(Φωτ.: Facebookm Σύλλογος Ποντίων Αργοναύτες Waiblingen)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέχρι το Waiblingen της Γερμανίας φτάνουν οι Μωμόγεροι και φωνάζουν: «Οφέτος και τα Κάλαντα θ’ ευτάμε»!

15/12/2025 - 10:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Πλατέος «Οι Κομνηνοί»)

Χριστουγεννιάτικο παρακάθ’ από τους «Κομνηνούς» στο Πλατύ Ημαθίας

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους σύζυγος και αδελφή του βασικού κατηγορούμενου στην Κρήτη

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την  ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων

1 ώρα πριν
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών με αφορμή την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

«Η Δημοκρατία απαντά»: Η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και των 42 στη δίκη της Χρυσής Αυγής

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

2 ώρες πριν
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign