pontosnews.gr
Σάββατο, 20/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού

2/06/2013 - 9:57πμ
Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού. Για τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη αντέδρασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά του επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση την Παρασκευή κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

Αν και τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι τραυματίες είναι 12, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους ακόμη και από 400 τραυματίες. Σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από πηγές των διαδηλωτών, υπάρχουν 4 νεκροί, ενώ δύο από τους διαδηλωτές έχασαν τα μάτια τους από πυροβολισμούς της αστυνομίας με  πλαστικές σφαίρες.

Αργά το βράδυ, πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν ότι μία 26χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας.

Επιπλέον, περισσότερα από 100 άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της βροχής δακρυγόνων, ενώ τουλάχιστον επτά άνθρωποι φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν ένα κάνιστρο δακρυγόνου τον χτύπησε στον ώμο.

Αντίπαλοι στα γήπεδα, σύμμαχοι στον αγώνα κατά του Ερντογάν

Ένα από τα αξιοσημείωτα των διαδηλώσεων είναι ότι οι οργανωμένοι οπαδοί των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων -της Φενέρμπαχτσε, της Μπεσίκτας και της Γαλατάσαραΐ κατέβηκαν σε κοινό μέτωπο στους δρόμους της Πόλης στο πλευρό των διαδηλωτών. Το ίδιο συνέβη και στη Σμύρνη όπου ενώθηκαν για τον κοινό σκοπό οι οπαδοί των ομάδων Καρσίγιακά και Αλσαντζάκ.

Ηρεμία μετά την καταιγίδα στην Τουρκία…. Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, αλλά σε πολλές πόλεις της τουρκικής επικράτειας τα τελευταία εικοσιτετράωρα  μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας του καλοκαιριού…

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ταξίμ, την οποία πλημμύρισαν χιλιάδες διαδηλωτές, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 939 ανθρώπους σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία, ανακοίνωσε  ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο οποίος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας πως 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις ταραχές που πυροδοτήθηκαν από το σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ένα εμπορικό κέντρο, αντίγραφο ενός στρατώνα της οθωμανικής περιόδου, στη θέση ενός πάρκου.

Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού

Χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, προετοιμάζοντας άλλη μια μεγάλη διαδήλωση που βάζει στο στόχαστρο την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Με το σύνθημα «ενωμένοι κατά του φασισμού» οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Κάποιοι πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψεις νερού.

Η αστυνομία αποχώρησε από την πλατεία λίγο πριν τις πέντε, επιτρέποντας να γίνει η διαδήλωση, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι από την Παρασκευή έχουν συλληφθεί 81 άτομα, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Απτόητος ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη στάση της αστυνομίας, ενώ ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ συνέστησε «σύνεση».

Οι Τούρκοι ακτιβιστές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να οργανωθούν , ενώ αρκετές αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζουν πως υπάρχουν διακοπές στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν εκατοντάδες άτομα να επιβιβάζονται στα πλοιάρια του Βοσπόρου, για να περάσουν στην ευρωπαϊκή πλευρά, καθώς τα σημεία συγκέντρωσης είναι στην περιοχή Μπεσίκτας και στο Ταξίμ.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αγρότες της Αργολίδας στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Κορίνθου στα Δερβενάκια (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα στα μπλόκα: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα

20/12/2025 - 9:56πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο σημερινό σκηνικό του καιρού

20/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

20/12/2025 - 12:00πμ
πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (φωτ.: facebook/Влада на Република Северна Македонија)
ΚΟΣΜΟΣ

Χρ.Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό»

19/12/2025 - 10:28μμ
Ο οδηγός του ασθενοφόρου δεν διέκρινε την κλούβα της αστυνομίας μέσα στο σκοτάδι (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τσιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έκλεισε η γέφυρα της Χαλκίδας και η εθνική οδός στα Μάλγαρα – Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με κλούβα της ΕΛΑΣ

19/12/2025 - 9:55μμ
(Φωτ.: EPA / Fabio Frustaci)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Εισιτήριο 2€ ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες για τη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου

19/12/2025 - 8:05μμ
(Πηγή: x.com / nexta_tv)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ρωσικό drone συνετρίβη στη Νικομήδεια

19/12/2025 - 7:09μμ
(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Βενεζουέλα: Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο σύγκρουσης – Σήμα ανησυχίας

19/12/2025 - 5:46μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με χριστουγεννιάτικη διάθεση

19/12/2025 - 5:07μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα με εκπλήξεις από το XMAS Calendar του opaponline.gr

19/12/2025 - 4:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγρότες της Αργολίδας στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Κορίνθου στα Δερβενάκια (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χριστούγεννα στα μπλόκα: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα

34 λεπτά πριν
Στην Ερμού, οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 2024 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών φέρνουν την ποντιακή παράδοση στην καρδιά της Αθήνας

55 λεπτά πριν
Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER HOSLET)

Διχασμένη η Ευρώπη στο Ουκρανικό

60 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την αφήγηση των παραμυθιών (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Χαλκίδα: Ιστορίες από τον Πόντο και τη Μικρασία στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των «Κομνηνών» και του «Άγιου Ιωάννη του Ρώσσου»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο σημερινό σκηνικό του καιρού

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik)

Γαλλία: Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign