pontosnews.gr
Τρίτη, 11/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού

2/06/2013 - 9:57πμ
Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού. Για τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη αντέδρασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά του επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση την Παρασκευή κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

Αν και τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι τραυματίες είναι 12, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους ακόμη και από 400 τραυματίες. Σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από πηγές των διαδηλωτών, υπάρχουν 4 νεκροί, ενώ δύο από τους διαδηλωτές έχασαν τα μάτια τους από πυροβολισμούς της αστυνομίας με  πλαστικές σφαίρες.

Αργά το βράδυ, πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν ότι μία 26χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας.

Επιπλέον, περισσότερα από 100 άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της βροχής δακρυγόνων, ενώ τουλάχιστον επτά άνθρωποι φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν ένα κάνιστρο δακρυγόνου τον χτύπησε στον ώμο.

Αντίπαλοι στα γήπεδα, σύμμαχοι στον αγώνα κατά του Ερντογάν

Ένα από τα αξιοσημείωτα των διαδηλώσεων είναι ότι οι οργανωμένοι οπαδοί των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων -της Φενέρμπαχτσε, της Μπεσίκτας και της Γαλατάσαραΐ κατέβηκαν σε κοινό μέτωπο στους δρόμους της Πόλης στο πλευρό των διαδηλωτών. Το ίδιο συνέβη και στη Σμύρνη όπου ενώθηκαν για τον κοινό σκοπό οι οπαδοί των ομάδων Καρσίγιακά και Αλσαντζάκ.

Ηρεμία μετά την καταιγίδα στην Τουρκία…. Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, αλλά σε πολλές πόλεις της τουρκικής επικράτειας τα τελευταία εικοσιτετράωρα  μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας του καλοκαιριού…

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ταξίμ, την οποία πλημμύρισαν χιλιάδες διαδηλωτές, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 939 ανθρώπους σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία, ανακοίνωσε  ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο οποίος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας πως 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις ταραχές που πυροδοτήθηκαν από το σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ένα εμπορικό κέντρο, αντίγραφο ενός στρατώνα της οθωμανικής περιόδου, στη θέση ενός πάρκου.

Βάφτηκε με αίμα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού

Χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, προετοιμάζοντας άλλη μια μεγάλη διαδήλωση που βάζει στο στόχαστρο την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Με το σύνθημα «ενωμένοι κατά του φασισμού» οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Κάποιοι πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψεις νερού.

Η αστυνομία αποχώρησε από την πλατεία λίγο πριν τις πέντε, επιτρέποντας να γίνει η διαδήλωση, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι από την Παρασκευή έχουν συλληφθεί 81 άτομα, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Απτόητος ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη στάση της αστυνομίας, ενώ ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ συνέστησε «σύνεση».

Οι Τούρκοι ακτιβιστές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να οργανωθούν , ενώ αρκετές αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζουν πως υπάρχουν διακοπές στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν εκατοντάδες άτομα να επιβιβάζονται στα πλοιάρια του Βοσπόρου, για να περάσουν στην ευρωπαϊκή πλευρά, καθώς τα σημεία συγκέντρωσης είναι στην περιοχή Μπεσίκτας και στο Ταξίμ.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το καμένο αυτοκίνητο και η φωτογραφία του 27χρονου όπως δημοσιεύτηκε στο silver alert (φωτ.: permissos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρτά Βοιωτίας: Ταυτοποιήθηκε ο απανθρακωμένος άνδρας – Τον είχαν πυροβολήσει πριν τον κάψουν

11/11/2025 - 5:47μμ
Το τουρκικό αεροσκάφος την ώρα της πτώσης (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό στρατιωτικό C-130 με 20 επιβαίνοντες συνετρίβη στη Γεωργία

11/11/2025 - 5:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά πάνω από 2.000 έτη φυλάκιση για τον Ιμάμογλου – Επιδιώκεται διάλυση του CHP

11/11/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Καλλονή και Σκάλα – Ζημιές και στο υστεροβυζαντινό γεφύρι της Κρεμαστής

11/11/2025 - 2:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες σε αναβρασμό: Με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη – Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας – ΜΑΤ στην Αλεξανδρούπολη

11/11/2025 - 1:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πυροβολισμοί στη Δροσοπούλου – Εντοπίστηκαν 6 κάλυκες, ένας τραυματίας στο «Γεννηματάς»

11/11/2025 - 9:05πμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά των Αντικυθήρων

11/11/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις στην Αττική, τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα

11/11/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Αιτία ένα αποτυχημένο προξενιό; Στο μικροσκόπιο των Αρχών η βόμβα στο σπίτι

10/11/2025 - 11:52μμ
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Λένορμαν

10/11/2025 - 11:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορθόδοξοι ύμνοι ακούστηκαν ξανά στην Αγία Μακρίνα (φωτ.: neakriti.gr)

Καππαδοκία: «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» έψαλαν οι πιστοί στην Αγία Μακρίνα, έναν αιώνα μετά

17 λεπτά πριν
Το καμένο αυτοκίνητο και η φωτογραφία του 27χρονου όπως δημοσιεύτηκε στο silver alert (φωτ.: permissos.gr)

Σκουρτά Βοιωτίας: Ταυτοποιήθηκε ο απανθρακωμένος άνδρας – Τον είχαν πυροβολήσει πριν τον κάψουν

53 λεπτά πριν
Το τουρκικό αεροσκάφος την ώρα της πτώσης (φωτ.: glomex)

Τουρκικό στρατιωτικό C-130 με 20 επιβαίνοντες συνετρίβη στη Γεωργία

1 ώρα πριν
Θεία Λειτουργία στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας στο πλαίσιο της «Συνάντησης Πολιτισμών» για τον Άγιο Νεκτάριο (φωτ.: Facebook / Silivri Belediyesi)

Σηλυβρία, εκεί όπου οι ρίζες συνεχίζουν να ανθίζουν: Ρωμαίικη σύναξη για τον Άγιο Νεκτάριο

2 ώρες πριν
Ανάγλυφη αναπαράσταση της μονής της Παναγίας Σουμελά (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Θεματικό Δίκτυο «Ποντιακός ελληνισμός – Καμίαν ’κί ανασπάλλω!» – Η ιστορία και ο πολιτισμός του Πόντου στα σχολεία

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά πάνω από 2.000 έτη φυλάκιση για τον Ιμάμογλου – Επιδιώκεται διάλυση του CHP

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign