pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα δάνεια που δίνει η Τουρκική τράπεζα σε Δωδεκάνησα και Θράκη

19/02/2013 - 11:27πμ
ΕΣΠΑ: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για την αναβάθμιση των «μικρών»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σημαντική ενίσχυση εμφανίζουν οι ελληνοτουρκικές εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ έχει αυξηθεί και ο όγκος του διμερούς εμπορίου μετά το 2000 (από 978,2 εκατ. δολάρια το 2000, σε 4 δισ. δολάρια, το 2011.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβίβασε -μεταξύ άλλων- στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, προς απάντηση ερώτησης του κ. Τέρενς Κουίκ για τα δάνεια που δίνει η «Ziraat Bank» σε Θράκη και Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, ο κ. Κούρκουλας επισημαίνει ότι έχει αναπτυχθεί η ελληνική επενδυτική δραστηριότητα στην τουρκική αγορά η οποία, σήμερα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα έξι δισ. δολάρια και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αυτής της τράπεζας «Ziraat Bank», περιορίζονται σε 22 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, όπως διαβάζουμε στο Verena.gr.

Πέραν αυτών, ο υφυπουργός αναφέρει: «Οι υφιστάμενοι εποπτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος που ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος στις αλλοδαπές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συνιστούν τις θεσμικές δικλείδες ασφαλείας που παρέχουν τα εχέγγυα για τη σύννομη και διαφανή λειτουργία των διαφόρων ξένων επενδύσεων» και προσθέτει πως «η επιδίωξη της συνεργασίας και της εμβάθυνσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις γειτονικές μας χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αποτελεί πολιτική επιλογή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων».

Γενικότερα, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση αποδύεται σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επωφελών για την ανάπτυξη της χώρας επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητο ότι οι ξένες επενδύσεις δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτες, στο βαθμό, βεβαίως, που πληρούν αντικειμενικά οικονομικά δεδομένα και κριτήρια, συμβάλλουν στη συνολική ανάπτυξη, πραγματοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Κούρκουλας διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί, καταγράφει και αξιολογεί όλες τις εξελίξεις που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας του και, έχοντας πλήρη εικόνα για την πραγματική κατάσταση στην περιοχή της Θράκης και των Δωδεκανήσων, προβαίνει στις ενδεδειγμένες ενέργειες, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο, με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και όχι τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης, εγχώριας ή αλλοδαπής.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

«Περιφερειακό ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο; Υπεγράφη το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

23/12/2025 - 6:34μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-Αρμενία: Υπογράφηκε πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας

19/12/2025 - 5:18μμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr / Νικολέτα Πετανίδου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: H ελληνική σημαία υψώθηκε στη φρεγάτα «Κίμων» – Δένδιας: Η πατρίδα μας αποκτά δυνατότητα στρατηγικών όπλων

18/12/2025 - 4:51μμ
Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Σύμβαση 50 εκατ. ευρώ για τα ελικόπτερα NH90 του Στρατού Ξηράς

12/12/2025 - 4:32μμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΑΜΥΝΑ

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

4/12/2025 - 11:30μμ
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1/12/2025 - 3:58μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση στο Αιγαίο, με τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική έκθεση στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

17/11/2025 - 7:08μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΝ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΝ: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX «Νηρηίς-25»

14/11/2025 - 8:36πμ
Εκπαιδευτική βολή στο Πεδίο Βολής Μεγάρων (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά: Δάνεια 790 εκατ. θέλει η Ελλάδα από το SAFE – Τι θα αγοράσει

13/11/2025 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγο προτού... μπουκάρουν στο Κτήμα Αφροδίτη, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Μωμόγεροι: Όταν ο Πόντος φέρνει γέλιο και καλοτυχία

19 λεπτά πριν
O Παύλος Γαβριηλίδης με μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Πέθανε ο Παύλος Γαβριηλίδης: Θλίψη στην Καλαμαριά για το μέλος των VAVEL

47 λεπτά πριν
Στελέχη της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών στο σημείο της συντριβής του Falcon 50 (φωτ.: EPA / Necati Savas)

Συντριβή Falcon 50 στην Άγκυρα: Τα 21 δραματικά λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί το πλήθος μετά την ομιλία του στην εκδήλωση «Salute to America», στο Des Moines της Αϊόβα. 3 Ιουλίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Ο Τραμπ απομακρύνει δεκάδες διπλωμάτες καριέρας: Κενό σε πάνω από 100 αμερικανικές πρεσβείες

2 ώρες πριν
Καλύβες στα βουνά της Κερασούντας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Ι, εφημερίδα «Καθημερινή»)

Μαρτυρία Μαρούλας Φυτοπούλου: Τα βάσανα που υποφέραμε να μην τα θυμάται ο άνθρωπος γιατί μπορεί και να τρελαθεί

2 ώρες πριν
Συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)

Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας και τα Χριστούγεννα οι αγρότες – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον αγώνα»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign