pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποντιακή συμμετοχή στην βραδιά Πολιτισμού στο Χαϊδάρι

28/11/2012 - 9:16πμ
Ποντιακή συμμετοχή στην βραδιά Πολιτισμού στο Χαϊδάρι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πολιτιστική Εκδήλωση από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας στο Χαϊδάρι

Σε αυτή τη συγκυρία της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της αβεβαιότητας και ανασφάλειας,  το αντίδοτο  είναι η επιστροφή στις αξίες και στον πολιτισμό.

Μέσα σε αυτή την κοινωνία που δοκιμάζεται, η παράδοση του τόπου μας και  η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελούν δυναμικά στοιχεία του ελληνικού λαού που  δίνουν ελπίδα και προοπτική για το αύριο.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, «Βραδιά Πολιτισμού Ελληνικής Παράδοσης» με θέατρο , μουσική, τραγούδι, χορό.

Στην εκδήλωση ,την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου ,συμμετείχαν τα παρακάτω πολιτιστικά σωματεία της Δυτικής Αθήνας με τα χορευτικά τους συγκροτήματα:

Σύλλογος Ποντίων «Ποντιακή Λύρα»
Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
Σύλλογος Πυργουσών Αττικής
Ένωση Κρητών Χαϊδαρίου
Σύνδεσμος Νεοφωκαέων Προσφύγων
Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής
Εκπολιτιστικός και λαογραφικός Σύλλογος «Θεσσαλική Γη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου τόνισε στο χαιρετισμό του την αναγκαιότητα δράσης  που  θα αναδεικνύουν τις αξίες, τον πολιτισμό, την λαική μας παράδοση και ιστορική μνήμη, απαραίτητα στοιχεία  αφύπνισης για να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες ως χώρα. Επισήμανε τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού , τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και τη συνεργασία ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας  αναφέρθηκε στη παρουσία των εθνοτοπικών συλλόγων και πόσο σημαντικό ρόλο επιτελούν, ιδιαίτερα σήμερα, καθώς δίνουν  διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων, ενώ πρότεινε, την ενίσχυση της συνεργασίας  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού, ώστε να γίνει θεσμός η πραγματοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Κώστας Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, ο αντιπρόεδρος του Περ. Συμβουλίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεωργία Ερμίδου, Ιωάννα Πανταλάκη, Δημοσθένης Μπαρούτας,  ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυριάκος Ντηνιακός, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ  Ανδρέας Μποζίκας, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ Νίκος Παναγιωτάτος, οι αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Ελένη Καμπόλη, Μάριος Λιακόπουλος, Απόστολος Θεοφίλης, Ανάστάσιος Βουρλούμης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Πέτρος Καραβίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Βαρυτιμιάδης , Άρης Πανόπουλος,  οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Χαιδαρίου  Δημήτρης Τσατσαμπάς και Μιχάλης Σελέκος, ο αντιδήμαρχος Χίου-Ενότητας Μαστιχοχωρίου  Ηλίας Κλεισάς, ο πρόεδρος των ΡΟΜΑ Αγίας Βαρβάρας Μιχάλης Νικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής  Δρούλιας.

Επίσης παρέστησαν  εκπρόσωποι συλλόγων: ο Πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου «Πήγασος» Χαϊδαρίου Πλάτων Δεσάντης, η γ. γ. του πολιτιστικού Συλλόγου Δάσους Χαϊδαρίου  Σοφία Δρίκου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Δημήτρης Σούκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου  Νίκος Κουλαξουζίδης, το μέλος του ΔΣ Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού Φωτεινή Καφαταρίδου και ο πόντιος ηθοποιός Λάζος Τερζάς.

Στο τέλος της βραδιάς τιμήθηκαν οι πρόεδροι και οι χοροδιδάσκαλοι των εθνικοτοπικών σωματείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.Συγκεκριμένα : η Μαρία Μπρή ,πρόεδρος του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής, ο Γιώργος Καλογράνας πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος  του  Κέντρου Λαογραφίας & Πολιτισμού Δυτ. Αττικής, ο Γιάννης Βελέντζας, πρόεδρος Σύνδεσμου  Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου, ο Απόστολος Καραπέτρος, πρόεδρος Ένωσης Μακεδόνων Δυτ. Αττικής, ο Γιώργος Συριανόγλου πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου, η Γεωργία Ερμίδου πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου και ο Θανάσης Σακκάς πρόεδρος του  Εκπολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Χαϊδαρίου. Επίσης και οι χοροδιδάσκαλοι : Βίκυ Καλούδη, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Σωκράτης Παππάς, Γιάννης Γαβαλάς, Ειρηάννα Κλειδή και Σοφία Σαββουλίδου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Μπακλαβά- Στρατίκη.

Πηγή: peristerinews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη των «Ακριτών» με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου γιορτάζουν 60 χρόνια προσφοράς με ένα επετειακό βίντεο

27/07/2026 - 11:43πμ
Άποψη από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ραντεβού στο Προεδρικό Μέγαρο με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

27/07/2026 - 9:19πμ
Ο δήμαρχος Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ με φόντο το κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου Μόσχας, μέσα στο οποίο εργάστηκε και δολοφονήθηκε (πηγή: nb-forum.ru)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ, ο Ελληνορώσος δήμαρχος της Μόσχας

26/07/2026 - 1:30μμ
Δεξιά η ζουμοξύστρα που ανήκε στη Ζωή Λιανίδου-Καγκελίδου (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Από το σεντούκι της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών: Πώς φτιαχνόταν το ψωμί στον Πόντο

26/07/2026 - 12:09μμ
Οι Τζεμρέ Μπαϊσέλ και Μερτ Γιαζιτζίογλου στο γύρισμα στην Παναγία Σουμελά (πηγή: 61saat.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Σουμελά και Πόντος: Η τουρκική μίνι σειρά και η πολιτιστική διπλωματία της Τουρκίας

26/07/2026 - 9:45πμ
(Φωτ.: Γιάννης Τσανασίδης-Giannis Tsanasidis/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Στον Κεχρόκαμπο η λύρα έγινε μνήμη: Ο Γιάννης Τσανασίδης τίμησε τον Πόλιο Παπαγιαννίδη

25/07/2026 - 11:50μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ελασσόνας/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Σερβία

25/07/2026 - 10:00μμ
Αμερικανικό αντιτορπιλικό διασώζει έναν πρόσφυγα από τη θάλασσα. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τις εκδόσεις Δίσιγμα και περιλαμβάνονται στο έργο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού»
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Όσοι δεν κατάφερναν να ακολουθήσουν, πυροβολούνταν» – Η Γενοκτονία των Ποντίων μέσα από τα αμερικανικά αρχεία

25/07/2026 - 9:33μμ
(Φωτ.: facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΠΟΝΤΟΣ

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Σε εξέλιξη το 2ο Αγγλόφωνο Θερινό Σχολείο, με θέμα «Genocides, Mass Atrocities and Human Rights»

25/07/2026 - 5:21μμ
Ο ορίζοντας του Χάρισμπεργκ, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπως φαίνεται από τον ποταμό Σασκουεχάνα, με τον χαρακτηριστικό θόλο του Καπιτωλίου να δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας (πηγή: Wikipedia)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πενσιλβάνια: Από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη θεσμοθέτηση της 19ης Μαΐου

25/07/2026 - 3:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κολυμβητές συμμετέχουν στον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης, στη Λέσβο, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)

Λέσβος: 110 κολυμβητές τίμησαν τη Μικρασιατική Μνήμη στον 15ο Διάπλου της Γέρας

10 λεπτά πριν
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

38 λεπτά πριν
Μέλη των «Ακριτών» με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου γιορτάζουν 60 χρόνια προσφοράς με ένα επετειακό βίντεο

1 ώρα πριν
Στον εισαγγελέα Χανίων o ιατροδικαστής και o τοξικολόγος, κατηγορούμενοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις. Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαφία Κρήτης: Η ώρα των απαντήσεων από τον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο – «Καίει» η δικογραφία

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού στο Μπετσί του Καστεγιόν, στην Ισπανία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Manuel Bruque)

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Η χώρα σε πύρινο κλοιό – Χιλιάδες εκκενώσεις και ένας νεκρός

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign