pontosnews.gr
Κυριακή, 21/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξεσήκωσε ο Πυρρίχιος την τελετή του Παγκράτιου πρωταθλήματος

22/11/2012 - 12:29μμ
Ξεσήκωσε ο Πυρρίχιος την τελετή του Παγκράτιου πρωταθλήματος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, που “πάντρεψε” την αρχαία Ελλάδα η οποία γέννησε το Παγκράτιο, με την σύγχρονη που αποδεικνύει ότι σε τέτοιες δύσκολες εποχές μπορεί να διοργανώσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Βλαχιώτη το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου.

Η τελετή στη διάρκεια της…μύριζε Ελλάδα από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς κατάφερε να συνδυάσει την Αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη αναδεικνύοντας παράλληλα την αγάπη και την κουλτούρα της χώρας μας για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Οι χώρες που συμμετείχαν έφτασαν τελικά τις 34 και οι 600 αθλητές και αθλήτριες τους άρχισαν να αγωνίζονται σε αναμετρήσεις που…έκοψαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ανάσα.

Κατάμεστο από 1.000 και πλέον θεατές που το κατέκλυσαν ήταν και τις δυο μέρες των αγώνων το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ευρώτα και η τελετή άρχισε με την παρέλαση των ομάδων.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ανδρέας Μαζαράκης, συγκίνησε με την συναισθηματική ομιλία του κάνοντας αναδρομή στο Παγκράτιο που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα την Σπάρτη. Μάλιστα επεσήμανε ότι είναι πλέον καιρός το Παγκράτιο να ξαναγίνει άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων όπως ήταν στην αρχαιότητα.

Ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, που μαζί με τους συνεργάτες του, τους δεκάδες εθελοντές, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής σηκώνουν το “βάρος” της διοργάνωσης, τόνισε ότι το Παγκράτιο επιστρέφει στις ρίζες του, στην Λακωνία όπου ξεκίνησε και πρότεινε την διεξαγωγή του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κάθε τέσσερα χρόνια στον δήμο Ευρώτα καταχειροκροτούμενος.

Ευχή όλων ήταν το άθλημα που ξεκίνησε και χάνεται στα βάθη της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και στο Θησέα να συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα κάτι που δεν συμβαίνει… αφού απαιτείται μεγαλύτερη διάδοσή του και σε άλλες ακόμα χώρες.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που πήραν μέρος στην εκδήλωση προσέφεραν ένα απολαυστικό θέαμα στους παρευρισκόμενους. Πρώτος χορός ο Τσακώνικος με χορευτές ντυμένους με τη παραδοσιακή τσακώνικη στολή από το Χορευτικό Όμιλο Σκάλας. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Πυρρίχιος χορός από την Ένωση Ποντίων Σουρμένων που έκλεψε πραγματικά τις εντυπώσεις.

Μεταξύ άλλων εκπλήξεων που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, τα χορευτικά που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, η 6χρονη σημαιοφόρος των αγώνων που παρέδωσε και την ελληνική σημαία στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για να κηρύξει την έναρξη των αγώνων, η ομάδα του Νικοκλή που κέρδισε το χειροκρότημα, αλλά και το μήνυμα στο τέλος της εκδήλωσης για την εθελοντική αιμοδοσία, αφού για δύο χρόνια στην Πελοπόννησο θα χτυπά η καρδιά της 6ης Αμφιοκτυονίας εθελοντών αιμοδοτών. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης παρέλαβαν το λάβαρο της αμφικτυονίας.

Ακολούθησαν ήχοι της σύγχρονης Ελλάδας, με ορχήστρα από μπουζούκια και η εκδήλωση έκλεισε με καθαρά ελληνικό γλέντι στον περίβολο του γυμναστηρίου, όπου πρώτοι συμμετείχαν οι ξένοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την τελετή έναρξης του 5ου Παγκόσμιου Παγκράτιου πρωταθλήματος βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί:

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/groups/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

20/09/2025 - 11:23μμ
(Φωτ.: facebook.com/enosipontionegaleo)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Αιγάλεω: Με χορούς, θέατρο και γυμναστική υποδέχεται την πολιτιστική σεζόν 2025-26

20/09/2025 - 9:32μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Σεπτέμβριος 1921: Η Κυβέρνησις της Αγκύρας εξακολουθεί την εξολόθρευσιν των Ελλήνων της Ανατολής

20/09/2025 - 8:09μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΚΟΠΑ: Άρχισαν οι εγγραφές – Ποιες μέρες θα λειτουργήσουν τα τμήματα χορών και θεάτρου

20/09/2025 - 7:04μμ
Ασσύριοι που επέζησαν μετά τη σφαγή στη Σιμέλε. Η φωτογραφία είναι δύο χρόνια μετά, το 1935, στη Συρία, κοντά στον Αβώρ, παραπόταμο του Ευφράτη (φωτ.: Assyrian Policy Institute)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ν. Φιλαδέλφεια & Ν. Χαλκηδόνα: Το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει τον αγώνα των Ασσυρίων για αναγνώριση της Γενοκτονίας τους

20/09/2025 - 3:44μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στα Μελίσσια τα Σάββατα έχουν χρώμα ποντιακό – Ξεκινούν τα μαθήματα, με το βλέμμα στην παράδοση

20/09/2025 - 12:33μμ
(Σύνθ. Εικ.: Αφίσα της ΣΕΝ/ pixabay.com/ users/placidplace)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος και Ψηφιακή Εποχή: Οι δύο άξονες της 19ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

19/09/2025 - 10:20μμ
Από την παράσταση «Μαυροθάλασσα, Κυρά μου» της Αγγελικής Παμπουκίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Μαυροθάλασσα έχει τις κυράδες της, τις Πόντιες γυναίκες

19/09/2025 - 9:01μμ
Μεγάλη συναυλία στον Ασπρόπυργο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με πρωτοβουλία της ΠΟΕ (φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Συναυλία ΠΟΕ – Δήμου Ασπροπύργου για τον Μίκη Θεοδωράκη: Άρχισε με τραγούδια τελείωσε με σέρρα

19/09/2025 - 7:02μμ
(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή διάλεκτος: Τα τοπικά ιδιώματα σύμφωνα με τον Μάτσκαλη φιλόλογο Νικόλαο Λαπαρίδη

19/09/2025 - 4:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/spfserron)

Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών: Αρχίζουν οι χοροί…

8 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/groups/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»)

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τζορμπαρτζίδου)

Super League: Νίκες για Άρη, Βόλο – Στραβοπάτησε ο ΠΑΟΚ

9 ώρες πριν
(Πηγή: en.wikipedia.org/wiki/The_Pentagon)

Το αμερικανικό Πεντάγωνο πατάει… πόδι στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/enosipontionegaleo)

Ένωση Ποντίων Αιγάλεω: Με χορούς, θέατρο και γυμναστική υποδέχεται την πολιτιστική σεζόν 2025-26

11 ώρες πριν
(Φωτ.: flickr.com/photos/162498301@N07)

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε με συγκίνηση Τίμιο Ξύλο και Άρραφο Χιτώνα του Ιησού Χριστού από το Άγιον Όρος

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign