pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κύπρος-Ρωσία: τουριστική πρωτοπορία

19/10/2012 - 8:29πμ
Κύπρος-Ρωσία: τουριστική πρωτοπορία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το νησί της Αφροδίτης προσεγγίζει φέτος,για πρώτη φορά, τις 500 χιλιάδες επισκέπτες απο Ρωσία και Ουκρανία.

Η Κύπρος με τη διευκόλυνση της “προβίζας” με τα ορθόδοξα μοναστήρια, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, κυρίως την προσφερόμενη ασφάλεια μέσα στην κυπριακή κοινωνία και στις μετακινήσεις αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πολίτες που θα ήθελαν για πρώτη φορά να ταξιδέψουν εκτός Ρωσίας.

Πάνω απο 400 χιλιάδες είναι οι ρώσοι που επισκέφθηκαν την Κύπρο το εννιάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2012, δημιουργώντας νέο ρεκόρ αφίξεων και “αναστατώνοντας” έτσι -θετικά-την τουριστική αγορά της μεγαλονήσου. Αναζητώντας κανείς τη σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, τα οποία επίσης ήταν με θετικό πρόσημο, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί με τις ραγδαία αυξητικές προτιμήσεις του “ξανθού γένους” προς την Κύπρο. Πράγματι, όταν το οκτάμηνο του 2010 οι ρώσοι που επισκέφθηκαν την Κύπρο μόλις ξεπέρασαν, τις 150 χιλ., φέτος το αντίστοιχο διάστημα το νούμερο “ακούμπησε” τις 325 χιλ! Μια αύξηση της τάξης του 112% σε δύο χρόνια απο μια φίλη χώρα όπως είναι η Ρωσία, δύσκολο να το καυχηθεί άλλος. Αν συνυπολογίσουμε και τις περίπου 80 χιλ ρώσους επισκέπτες το Σεπτέμβριο, ( αύξηση της τάξης του 54, 7%), γίνεται ολοφάνερο πως μόνο τυχαίες δεν είναι οι καταγραφόμενες τάσεις.

Κατ΄αρχή, πρέπει να τονιστεί το άριστο επίπεδο πολιτικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, θεμελιώδης παράγων πάνω στον οποίο γίνεται εφικτό να οικοδομηθεί μια αποδοτική τουριστική πολιτική. Σε αυτή τη γερή βάση πατάνε οι κύπριοι επιχειρηματίες και οι τουριστικοί κυβερνητικοί παράγοντες, για να πετύχουν το ενδιάμεσο αυτό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Και λέμε ενδιάμεσο διότι, μιλώντας με τουριστικούς εκπροσώπους στη Μόσχα, ρώσους και κυπρίους, με αντιπροσώπους του ΚΟΤ, αποκομίσαμε την πεποίθεση πως το 2013 θα υπάρξει συνέχεια στην εξέλιξη των δύο προηγούμενων χρόνων. Φέτος, λοιπόν, η Κύπρος μπορεί να “κλείσει” τη χρονιά πιάνοντας το νούμερο 500 χιλ. επισκέπτες απο τις τρείς σλαβικές αδελφές, τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία.

Το μεγάλο “αγκάθι” που αποτελεί για τις χώρες του Σένγκεν, η πολυήμερη και γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης βίζας, δεν υπάρχει στην περίπτωση της Κύπρου. Ο ρώσος που επιθυμεί να ταξιδέψει, και απο φέτος, πρόσφατα και ο ουκρανός, μέσω του διαδυκτύου στέλνουν τα στοιχεία του διαβατηρίου τους στο κυπριακό προξενείο και πάραυτα παίρνουν την αποκαλούμενη “προβίζα” με την οποία μπορούν ελεύθερα να μπούν στο νησί, χωρίς πληρωμές, χωρίς την αναγκαιότητα να επισκεφθούν το προξενείο. Για χώρες τεράστιες γεωγραφικά, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, μπορεί κανείς να κατανοήσει πόσο ευεργετικό είναι, κυρίως, για όσους απο την επαρχία επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο. Συγκεκριμένα, αναφορικά με την Ουκρανία, το άνοιγμα στο Κίεβο κυπριακού προξενείου και απο πρόσφατα η λειτουργία γραφείου του ΚΟΤ, ήδη προκάλεσαν το ενδιαφέρον και άλλων αεροπορικών εταιριών, εκτος της “AEROSVIT”, ( όπως π. χ. η AEGEAN ), για πτήσεις, το 2013, όχι μόνο απο το Κίεβο αλλά και άλλες μεγαπόλεις της Ουκρανίας. Τα μηνύματα που πήρε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης, που βρέθηκε πρόσφατα στην ουκρανική πρωτεύουσα, μιλάνε για δυνατότητα ακόμα και διπλασιασμού της επισκεψιμότητας την ερχόμενη χρονιά.

Για τη Ρωσία, η δύναμη “κρούσης” παραμένουν οι δύο μεγαπόλεις την χώρας, η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη. Τέσσερεις αεροπορικές εταιρίες καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών, η ΑΕΡΟΦΛΟΤ, οι ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ, η ΤΡΑΝΣΑΕΡΟ και η ΡΩΣΣΙΑ. Την ποιοτική διαφορά όμως κάνουν, πλέον οι επισκέπτες και απο άλλα μεγάλα επαρχιακά κέντρα, όπως το Νοβοσιμπίρσκ, το Αικατερίνμπουργκ, η Σαμάρα, το Νίζνι Νόβγκοροντ. . . Το βιοτικό επίπεδο σε πολλές επαρχίες της αχανούς Ρωσίας ανέβηκε αρκετά, όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν την οικονομικά δυνατότητα να πάνε για διακοπές στο εξωτερικό.

Δεν είναι άραγε εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα χριστούγεννα η ΤΡΑΝΣΑΕΡΟ θα πραγματοποιήσει 10 πτήσεις με τα γιγάντια Μπόιγκ 747, σε Πάφο και Λάρνακα, μεταφέροντας, μόνο σε διάστημα 10 ημερών, πέντε χιλιάδες ρώσους που θέλουν να περάσουν τις γιορτές στην Κύπρο?

Και βέβαια η Κύπρος έχει τη μοναδική δυνατότητα και την θερινή περίοδο να διευρύνει τουλάχιστον κατά ένα μήνα, αλλά και να αναδείξει τις φυσικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές περγαμηνές της εκτός θερινής σαιζόν. Είναι δύσκολο για τον ρώσο να πιστέψει, και όμως στην Κύπρο μπορεί να βρεί το χειμώνα, χιονοδρομικό κέντρο, να επισκεφθεί τον εθνικό δρυμό στον Ακαμά, να κάνει διακοπές χειμερινές απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη λιακάδα που του λείπει. Οπως είναι δύσκολο και στον ευρωπαίο να δεχτεί πως η πόλη που θα δεχτεί την χειμερινή ολυμπιάδα το 2014, το Σότσι, αποτελεί ταυτόχρονα, και θερινό παραθαλάσσιο θέρετρο, το μεγαλύτερο στη Ρωσία!

Φυσικά η Κύπρος αποτελεί ιδανικό μέρος για τη διοργάνωση του ραγδαία αναπτυσσόμενου τα τελευταία χρόνια, “επιχειρηματικού τουρισμού”. Ενας συνδυασμός του τερπνού μετά του οφελίμου αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή ενασχόληση για τη νεορώσικη αντίληψη. Τέλος, ένα σημαντικό “μυστικό” που πρέπει να εμπεδόσουν οι κύπριοι τουριστικοί επιχειρηματίες. Η “τρέλα” πολλών ρώσων τουριστών δεν είναι μόνο επίγεια αλλά και. . . υποθαλάσσια. Το Diving, οι καταδύσεις, η “εξερεύνηση” του εκστατικού υποθαλάσσιου κόσμου, «αιχμαλωτίζει» μαζικά όλο και περισσότερες ρωσικές ψυχές. ! Πριν οκτώ χρόνια γνωστός μου ρώσος επιχειρηματίας, (πωλήσεις αυτοκινήτων), δάσκαλος καταδύσεων, τα παράτησε και εγκαταστάθηκε στην. . . Αίγυπτο, παραδίδοντας μαθήματα σε συμπατριώτες του. Ο ίδιος αποκαλεί το είδος extreme tourism, πιστοποιεί ότι είναι απο τα ποιό μαζικά ενδιαφέροντα των ρώσων που επισκέπτονται παραθαλάσσιες περιοχές.

Εν κατακλείδι, η όλο και μεγαλύτερη σύσφιξη των ρωσοκυπριακών σχέσεων αποτελεί ασπίδα υπεράσπισης των κυπριακών συμφερόντων δίνει την αίσθηση σιγουριάς των κυπρίων στο μέγα εθνικό θέμα, στην προσπάθεια της επίλυσης του κυπριακού.

Πηγή: rbth

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

9/08/2026 - 11:46μμ
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)
ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

9/08/2026 - 10:15μμ
(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο ρίχνει νερό  (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μουζάκι Ηλείας

9/08/2026 - 6:51μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο Δήμο Λαυρεωτικής, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Κόκκινος συναγερμός και τη Δευτέρα – Επεκτείνεται το Red Code

9/08/2026 - 3:36μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: «Πάρκαραν» ελικόπτερο στο Σαρακήνικο για μια βουτιά!

9/08/2026 - 2:48μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
Σχολικά βιβλία και τσάντες σε προαύλιο σχολείου, κατά τον αγιασμό (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολλαπλό βιβλίο: Τι αλλάζει για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πότε έρχονται τα νέα σχολικά βιβλία

9/08/2026 - 1:19μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (πηγή: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Πινακίδες κυκλοφορίας με ψηφιακή αίτηση: Τι αλλάζει και ποια θα είναι η διαδικασία

9/08/2026 - 12:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μπέρμιγχαμ – Με 60 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

8ο Αντάμωμα στην Κερκίνη Σερρών με λαϊκά και ποντιακά

8 ώρες πριν
Ο Μάνος Ελευθερίου (φωτ. αρχείου : Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Μάνος Ελευθερίου: Δεν ήταν μόνο σπουδαίος δημιουργός αλλά και συλλέκτης μικρασιατικών κειμηλίων

9 ώρες πριν
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

9 ώρες πριν
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign