pontosnews.gr
Κυριακή, 6/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

Ο Γεραπετρίτης αναμένεται να παρουσιάσει πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση προς τα Βαλκάνια και να ενημερώσει για το τουρκικό νομοσχέδιο που προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με φόντο τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και τη νέα συζήτηση γύρω από τις τουρκικές διεκδικήσεις της «Γαλάζιας Πατρίδας», συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί η στρατηγική της Ελλάδας για τα Δυτικά Βαλκάνια ενόψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2027.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η Αθήνα για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής, σε μια περίοδο κατά την οποία η ΕΕ επιχειρεί να επαναφέρει δυναμικά το ζήτημα της διεύρυνσης.

Ο ίδιος έχει ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ελληνική προεδρία του 2027 να συνδεθεί ακόμη και με την ένταξη μίας ή περισσότερων χωρών.

Μιλώντας πρόσφατα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε χαρακτηρίσει τη διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια «ζήτημα αξιοπιστίας για την Ευρώπη», υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε η χώρα που, με τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης το 2003, έθεσε τις βάσεις της ευρωπαϊκής πορείας των κρατών της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο ως γέφυρα με τις Βρυξέλλες, επιδιώκοντας να ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα και να περιορίσει την επιρροή τρίτων δυνάμεων στην περιοχή.

Στο τραπέζι και η «Γαλάζια Πατρίδα»

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του ΕΣΕΠ και για τις εξελίξεις γύρω από το τουρκικό νομοσχέδιο που –σύμφωνα με πληροφορίες– ενσωματώνει βασικές διεκδικήσεις της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Το ζήτημα παρακολουθείται στενά από την Αθήνα, καθώς θεωρείται ότι επαναφέρει στο προσκήνιο τον αναθεωρητικό λόγο της Άγκυρας σε μια περίοδο όπου οι δύο χώρες επιχειρούν να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η πολιτική των «ήρεμων νερών» που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση έναντι της Τουρκίας «δεν αποτελεί πολιτική υποχώρησης αλλά στρατηγική επιλογή», επιμένοντας ότι η Αθήνα επιδιώκει σταθερότητα χωρίς να εγκαταλείπει τις πάγιες εθνικές της θέσεις.


ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης  Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προαγωγές στο Δημόσιο, τους προϊσταμένους και το ΕΚΔΔΑ

5/09/2026 - 11:04πμ
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

31/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Γερμανία: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Μαγδεμβούργο για τη δημοκρατία, ενόψει των κρίσιμων εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Πάρτι με πεντάρα η ΑΕΚ – Οδυνηρή ισοπαλία ο Ολυμπιακός

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook)

Ιωάννινα: Θρήνος για τον σμηναγό Δημήτρη Πέτρου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στην Τανάγρα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / Sputnik / Kremlin)

Ρωσία-ΗΠΑ: Οι επαφές είναι επωφελείς, δήλωσε ο Πούτιν στην έναρξη των συνομιλιών με Γουίτκοφ και Κούσνερ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα κύρια σημεία της ομιλίας του στη ΔΕΘ – 12 μέτρα και 10 «άλματα»

6 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα πολιτιστική περίοδο

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV