pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραμπ: Δεν βιάζεται για συμφωνία με το Ιράν – Στους 2.387 οι νεκροί στον Λίβανο και απειλές Χεζμπολάχ για παραβίαση της «κίτρινης γραμμής»

Διπλωματικό θρίλερ με διαμεσολάβηση Πακιστάν, ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται παρά την εύθραυστη εκεχειρία

20/04/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη διεθνή σκηνή, οι εξελίξεις γύρω από τις σχέσεις ΗΠΑ–Ιράν, αλλά και η κατάσταση στον Λίβανο, διαμορφώνουν ένα σύνθετο και εύθραυστο γεωπολιτικό τοπίο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία των συνομιλιών με την Τεχεράνη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η νέα συμφωνία που επιδιώκεται θα ξεπερνά κατά πολύ την προηγούμενη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Η συμφωνία που κάνουμε με το Ιράν θα είναι πολύ καλύτερη από την JCPOA, την κοινώς λεγόμενη Πυρηνική Συμφωνία του Ιράν», απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν πιέζεται χρονικά για την επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας ότι «δεν βρίσκεται υπό καμία πίεση», αν και εκτίμησε πως οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν.

Την ίδια στιγμή, το Πακιστάν φαίνεται να διαδραματίζει ρόλο διαμεσολαβητή, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι μπορεί να επαναφέρει το Ιράν στο τραπέζι των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με αξιωματούχο της πακιστανικής κυβέρνησης, υπάρχουν θετικά σημάδια, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «Έχουμε λάβει θετικά μηνύματα από το Ιράν. Η κατάσταση είναι ρευστή, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να είναι εδώ όταν θα αρχίσουμε τις συνομιλίες αύριο ή μεθαύριο».

Ωστόσο, την ώρα που διπλωματικές κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατάσταση στον Λίβανο παραμένει εξαιρετικά τεταμένη. Ο απολογισμός του πολέμου των τελευταίων εβδομάδων με το Ισραήλ είναι βαρύς, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σε περιοχές που επλήγησαν σφοδρά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Χεζμπολάχ στέλνει σαφές μήνυμα κλιμάκωσης, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να σεβαστεί τα όρια που έχουν τεθεί από την ισραηλινή πλευρά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχός της, «Αυτή την κίτρινη γραμμή, θα την παραβιάσουμε με την αντίσταση, επικαλούμενοι το νόμιμο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τη χώρα μας».

Παράλληλα, η οργάνωση απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αφοπλισμού, με τον ίδιο αξιωματούχο να υπογραμμίζει ότι “Κανείς στον Λίβανο ή στο εξωτερικό” δεν θα μπορέσει να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ, ενώ προειδοποιεί πως “δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις ισραηλινές παραβιάσεις και τις επιθέσεις”.

Την ίδια ώρα, ζητείται η αποχώρηση του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο και η επιστροφή των εκτοπισμένων, με τη Χεζμπολάχ να επιμένει στη συνέχιση της εκεχειρίας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται καταδεικνύει πως, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες, η ένταση παραμένει υψηλή και οι ισορροπίες εξαιρετικά εύθραυστες, με κάθε εξέλιξη να μπορεί να πυροδοτήσει νέες αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

•Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Π./Α.Γ./Φ.Γ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό επεισόδιο σε πάρκο της Βόρειας Καρολίνας – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

20/04/2026 - 8:42μμ
Ένα αγόρι διαβάζει μέσα στα ερείπια βομβαρδισμένου σπιτιού στα προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο. 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ στο τραπέζι των συνομιλιών την Πέμπτη – Πού είναι ο πήχης

20/04/2026 - 6:41μμ
Η στιγμή που ο Ισραηλινός στρατιώτης καταστρέφει το άγαλμα του Ιησού Χριστού στο νότιο Λίβανο (πηγή: youtube.com/watch?v=o5VFG_9nMu4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιησού στον νότιο Λίβανο – Δέσμευση του IDF για αποκατάσταση της ζημιάς

20/04/2026 - 3:48μμ
Τοιχογραφία στην Τεχεράνη με αντιαμερικανικά και αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά μηνύματα (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Διαπραγματεύσεις στον αέρα – Το Ορμούζ και η κλιμάκωση ακυρώνουν κάθε προοπτική συμφωνίας

20/04/2026 - 2:36μμ
Εικόνα από τη συλληψη της γυναίκας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης (πηγή: youtube.com/watch?v=GcS6BEA_o6o)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συλλήψεις και ανατίναξη βόμβας που προοριζόταν για κρατικό στόχο – Η FSB «δείχνει» τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

20/04/2026 - 1:22μμ
Μεγάλα κύματα έχουν αρχίσει να χτυπάνε τις ακτές της Ιαπωνίας (πηγή: youtube.com/watch?v=b93A_cg96nU)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

20/04/2026 - 12:04μμ
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας και νικητής των χθεσινών εκλογών Ρούμεν Ράντεφ σε εκλογικό κέντρο (φωτ.:  EPA/Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Θρίαμβος του Ρούμεν Ράντεφ στις εκλογές – Καταρρέουν τα ποσοστά του GERB και του Μπόικο Μπορίσοφ

20/04/2026 - 10:51πμ
(Πηγή: U.S. Central Command
@CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σύντομα τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την «ένοπλη πειρατεία»

20/04/2026 - 9:01πμ
Το Ισλαμαμπάντ προετοιμάζεται για τις αβέβαιες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν έχει αποφασίσει αν θα προσέλθει στις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον

19/04/2026 - 11:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν: Υπάρχουν μουσουλμανικές χώρες ενοχλημένες με τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

19/04/2026 - 10:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)

Τραμπ: Δεν βιάζεται για συμφωνία με το Ιράν – Στους 2.387 οι νεκροί στον Λίβανο και απειλές Χεζμπολάχ για παραβίαση της «κίτρινης γραμμής»

17 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: Instagram / TeamJamaica)

Φρένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου στις μαζικές μεταγραφές αθλητών προς την Τουρκία

28 λεπτά πριν
Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στο Σικάγο, για την παρέλαση της ομογένειας για τα 205 χρόνια της Επανάστασης. Κυριακή 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Elios Photography)

Σικάγο: Οι Εύζωνες έκλεψαν την παράσταση στην παρέλαση για τα 205 χρόνια της Επανάστασης

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

H Θεσσαλονίκη πήρε φωτιά για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ – Εντυπωσιακό drone show

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Λέσβος σε κρίση: 7η μέρα χωρίς προμήθειες – Μέτρα στήριξης και προειδοποιήσεις από Σχοινά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Αρμένιοι και Πόντιοι είμαστε αδέλφια» – Το μήνυμα ενότητας ενόψει του Ποδηλατικού Μαραθωνίου Μνήμης στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign