Στην απόφαση να επιτρέψουν την ένταξη παιδιών, ηλικίας έως και 12 ετών, στις γραμμές των εθελοντικών δυνάμεων που πραγματοποιούν περιπολίες στην Τεχεράνη, προχώρησαν οι ιρανικές Αρχές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Ο Ραχίμ Νανταλί, στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως υπάρχει ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός νέων εθελοντών που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο «μέτωπο αντίστασης κατά του παγκόσμιου τυράννου» (σ.σ. φράση που χρησιμοποιείται από το καθεστώς για να περιγράψει τις ΗΠΑ).
Από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν έχουν πυκνώσει τα φυλάκια ελέγχου στην πρωτεύουσα, με πρωταρχικό στόχο την καταστολή και την αποτροπή ενδεχόμενων αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. Κεντρικό ρόλο σε αυτούς τους ενισχυμένους ελέγχους διαδραματίζουν οι Μπασίτζ. Πρόκειται για τη «δύναμη κινητοποίησης» του καθεστώτος, η οποία αριθμεί περίπου 600.000 εθελοντές σε ολόκληρη την επικράτεια.
Η επιθυμία των νέων και των εφήβων για συμμετοχή, σύμφωνα με τον Νανταλί, είναι έντονη.
Οι ανήλικοι εθελοντές αναμένεται να αναλάβουν συγκεκριμένες αποστολές στο πλευρό των Μπασίτζ, οι οποίες περιλαμβάνουν:
- Τη διενέργεια περιπολιών στους δρόμους
- Τη συλλογή δεδομένων ασφαλείας (πληροφοριών).
















