pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μέση Ανατολή: Η Τουρκία αναχαίτισε ιρανικό πύραυλο και η Ισπανία δεν κάνει πίσω στις πιέσεις Τραμπ – Νέο πλήγμα σε πλοίο στο Ορμούζ

Ο Μακρόν εκφράζει αλληλεγγύη στη Μαδρίτη, ενώ το ΝΑΤΟ και διεθνείς δυνάμεις αναχαιτίζουν πυραύλους και ενισχύουν την ασφάλεια στη Μεσόγειο

4/03/2026 - 4:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου ΕΡΑ)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου ΕΡΑ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, με νέες στρατιωτικές ενέργειες και διεθνείς διπλωματικές αντιδράσεις που φέρνουν στο επίκεντρο την Τουρκία, την Ισπανία και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Οι τελευταίες εξελίξεις περιλαμβάνουν πλήγμα σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο στενό του Ορμούζ, αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου πάνω από τουρκικό έδαφος, ενώ οι ευρωπαϊκοί ηγέτες Μακρόν και Σάντσεθ δηλώνουν αλληλεγγύη και προειδοποιούν για τις συνέπειες των αμερικανο-ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν.

Πλήγμα σε πλοίο στο στενό του Ορμούζ

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επλήγη σήμερα, 4 Μαρτίου, από βλήμα στο στενό του Ορμούζ, βόρεια του Ομάν, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια της ναυτιλίας UKMTO. Από το πλοίο έγινε γνωστό ότι το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιό του, όμως δεν αναφέρθηκαν επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου πάνω από την Τουρκία

Βαλλιστικός πύραυλος, εκτοξεύτηκε από το Ιράν και κατευθυνόταν προς τον τουρκικό εναέριο χώρο, όμως αναχαιτίστηκε αφού διέσχισε τον ιρακινό και συριακό εναέριο χώρο, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Τα συντρίμμια έπεσαν στην περιοχή Ντορτιόλ στην επαρχία Χατάι. Το γεγονός θεωρείται η πρώτη φορά που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναχαιτίζουν ιρανικό πύραυλο που κινείται προς εναέριο χώρο χώρας μέλους από την αρχή της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία προειδοποίησε την Τεχεράνη για κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση της σύρραξης. Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε: «Κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση της σύρραξης πρέπει να αποφευχθεί». Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προστίθεται: «Όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμυνα του εδάφους μας και του εναέριου χώρου μας έχουν ληφθεί με αποφασιστικότητα και χωρίς δισταγμό. Σας υπενθυμίζουμε ότι επιφυλασσόμεθα κάθε δικαιώματος απάντησης σε κάθε εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας».

Αντιδράσεις του ΝΑΤΟ και της διεθνούς κοινότητας

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την στοχοποίηση της Τουρκίας από το Ιράν. Η εκπρόσωπος της Συμμαχίας, Αλισον Χαρτ, δήλωσε: «Καταδικάζουμε την στοχοποίηση της Τουρκίας, Το ΝΑΤΟ στέκεται με αποφασιστικότητα στο πλευρό όλων των συμμάχων, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, καθώς το Ιράν συνεχίζει αδιακρίτως τις επιθέσεις στην περιοχή. Οι αποτρεπτικές και αμυντικές μας δυνάμεις παραμένουν ισχυρές σε όλους τους τομείς και σε ό,τι αφορά την αντιαεροπορική και την πυραυλική άμυνα».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε την αντίθεσή του στην επίθεση στο Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, προειδοποιώντας για κίνδυνο «ρώσικης ρουλέτας με τις ζωές εκατομμυρίων». Όπως είπε: «Η θέση της ισπανικής κυβέρνησης μπορεί να συνοψισθεί σε τρεις λέξεις: Όχι στον πόλεμο».

Να θυμίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, 3 Μαρτίου: «Η Ισπανία δεν έχει τίποτα που να το χρειαζόμαστε», ανακοινώνοντας ότι διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με τη χώρα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στο Οβάλ Γραφείο, στοχοποιώντας τη Μαδρίτη λόγω της στάσης που τήρησε ο πρόεδρος Πέδρο Σάντσεθ στον πόλεμο στο Ιράν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σάντσεθ και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας απέναντι στις αμερικανικές απειλές. Η γαλλική κυβέρνηση συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, δήλωσε: «Μόλις είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Σάντσεθ για να του εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ με την Ισπανία. Η ΕΕ θα διασφαλίζει πάντα ότι τα συμφέροντα των χωρών μελών της προστατεύονται απολύτως».

Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ μετά από προειδοποίηση για ιρανικούς πυραύλους

Σήμερα, 4 Μαρτίου, κατά την πέμπτη ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, ΗΠΑ και Ισραήλ, σειρήνες ξαναήχησαν στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, «Πριν από λίγο, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το κράτος του Ισραήλ» και ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «για να αναχαιτίσουν την απειλή».

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις ενημέρωσαν ότι είχαν αναχαιτίσει «drones που εξαπολύθηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος», μετά την ηχηση σειρήνων στο κεντρικό Ισραήλ, διασφαλίζοντας τη δημόσια ασφάλεια.

•Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡ.ΜΙ./Τ.Φ./Ε.Κ./Γ.Α./Σ.Μ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ [δεξιά] σε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pakistan Prime Minister Office)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στον «αέρα» οι συνομιλίες – Φεύγει ο Αραγτσί, φτάνουν οι Αμερικανοί στο Πακιστάν

25/04/2026 - 7:16μμ
Επισκέπτες στην αίθουσα ελέγχου του 4ου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko).
ΚΟΣΜΟΣ

40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ: Η πυρηνική ενέργεια επιστρέφει στο προσκήνιο

25/04/2026 - 6:08μμ
Καταστηματάρχης δείχνει σημαίες του Ιράν, των ΗΠΑ και του Πακιστάν, σε κατάστημα στο Καράτσι (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Ψάχνουν έξοδο χωρίς ήττα», λέει η Τεχεράνη – Στο παρασκήνιο κινήσεις και έμμεσες επαφές

25/04/2026 - 4:26μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, στις 22 Απριλίου, στη Μόσχα (φωτ.: EPA/ IGOR IVANKO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ για «ενεργειακή αποικιοκρατία» και κατάλυση του διεθνούς δικαίου

25/04/2026 - 1:07μμ
Εικόνα από παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση σε δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Δημοτικές εκλογές σε Δυτική Όχθη και κεντρική Γάζα

25/04/2026 - 8:52πμ
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του προστάτη – «Το έχω αφήσει πίσω μου»

24/04/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μήνυμα Τραμπ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

24/04/2026 - 8:18μμ
Σιωπηλή πορεία στο Ερεβάν, με επικεφαλής τη νεολαία της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Χιλιάδες στους δρόμους για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία – Πορείες, δάδες και μήνυμα μνήμης

24/04/2026 - 5:13μμ
Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ανώτατοι αξιωματούχοι της Αρμενίς τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: armenpress.am)
ΚΟΣΜΟΣ

111 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Επιφυλάξεις και συζητήσεις στο Ερεβάν για το άνοιγμα των σχέσεων με την Τουρκία

24/04/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Παράταση εκεχειρίας με φόντο… ρουκέτες και διπλωματία – Το εύθραυστο τρίγωνο ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου σε τροχιά κρίσιμων αποφάσεων

24/04/2026 - 11:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Διεθνής Ρεγκάτα Πιεντιλούκο: Εννέα μετάλλια για τα ελληνικά «κουπιά», 7ος ο Στέφανος Ντούσκος

14 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Χανιά: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί τους – Σώθηκαν την τελευταία στιγμή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

«Σείστηκε» το Αλεξάνδρειο με την εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

1 ώρα πριν
Η γαλανόλευκη κυματίζει δίπλα στην αστερόεσσα, στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν (φωτ.: facebook / Christos Diamantopoulos)

Νέα Υόρκη: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο – Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στη Wall Street

2 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ [δεξιά] σε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί στο Ισλαμαμπάντ, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pakistan Prime Minister Office)

ΗΠΑ-Ιράν: Στον «αέρα» οι συνομιλίες – Φεύγει ο Αραγτσί, φτάνουν οι Αμερικανοί στο Πακιστάν

2 ώρες πριν
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign