Κατηγορούμενος για διευκόλυνση, παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο, απείθεια και πρόκληση ναυαγίου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 31χρονος Μαροκινός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από διασωθέντες του ναυαγίου ως ο διακινητής των μεταναστών στη Χίο.
Ο άνδρας συνελήφθη χθες το βράδυ, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση για το ναυάγιο της περασμένης Τρίτης που στοίχισε τη ζωή σε 15 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου Χίου.
Οι μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χίου, σε καλή κατάσταση, ενώ τρεις παραμένουν στη ΜΕΘ.
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε όλη μέρα χθες ευρεία επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων από το ναυάγιο. Συμμετείχαν πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τρία περιπολικά οχήματα από ξηράς με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων, ενώ από αέρος συμμετείχε ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αρνητικά.
















