pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σίδνεϊ: Για ανθρωποκτονία και τρομοκρατία κατηγορείται ο 24χρονος που σκόρπισε το θάνατο μαζί με τον πατέρα του

Ο νεαρός δράστης ξύπνησε από το κώμα και θα εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης στο δικαστήριο – Επείγουσες μεταρρυθμίσεις για την οπλοκατοχή στην Αυστραλία

17/12/2025 - 10:54πμ
Συγγενείς ραββίνου που σκοτώθηκε στην τυφλή επίθεση θρηνούν στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ.: . EPA/Kate Geraghty/Pool)

Συγγενείς ραββίνου που σκοτώθηκε στην τυφλή επίθεση θρηνούν στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ.: . EPA/Kate Geraghty/Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κατηγορίες για 59 αδικήματα απήγγειλε η αστυνομία στην Αυστραλία σε βάρος του άνδρα που άνοιξε πυρ σε συνάθροιση για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, περιλαμβανομένων κατηγοριών για τρομοκρατία και ανθρωποκτονία.

Οι φερόμενοι δράστες–πατέρας και γιος–άνοιξαν πυρ αδιακρίτως στη διάσημη παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ σκοτώνοντας 15 ανθρώπους σε μια επίθεση που συγκλόνισε τη χώρα και ενέτεινε τους φόβους για άνοδο του αντισημιτισμού και του εξτρεμισμού.

Σήμερα άρχισαν να τελούνται οι κηδείες των εβραίων θυμάτων της επίθεσης, εν μέσω οργής για το πώς οι ένοπλοι – ένας εκ των οποίων είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για σύντομο χρονικό διάστημα για διασυνδέσεις με εξτρεμιστές – είχαν πρόσβαση σε ισχυρά πυροβόλα όπλα.

Ο Σατζίντ Άκραμ, 50 ετών, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ενώ ο 24χρονος γιος του, ο Ναβίντ Άκραμ, συνήλθε χθες από το κώμα έχοντας κι εκείνος πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για 59 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 15 για ανθρωποκτονία, 40 για τραυματισμό σε απόπειρα δολοφονίας, καθώς και για το αδίκημα της τρομοκρατίας και για άλλες κατηγορίες.

«Η αστυνομία θα υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι ο άνδρας ενήργησε με πρόθεση να προκαλέσει θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς και ότι έθεσε σε κίνδυνο ζωές για να προωθήσει έναν θρησκευτικό σκοπό και να προκαλέσει φόβο στην κοινότητα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Φωτογραφίες με την ηλικία ορισμένων από τα θύματα της τυφλής δολοφονικής επίθεσης (φωτ.: EPA/Mick Tsikas)

«Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν τρομοκρατική επίθεση εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μια τρομοκρατική οργάνωση που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Αυστραλίας», πρόσθεσε.

Σε δικαστικό έγγραφο κατονομάζεται σήμερα ο Ναβίντ Άκραμ, ο οποίος παραμένει σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση, ως ο άνδρας εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο άνθρωπος αυτός θα εμφανιστεί ενώπιον τοπικού δικαστηρίου μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Δευτέρας.

Ο πατέρας και ο γιος είχαν ταξιδέψει στις νότιες Φιλιππίνες, μια περιοχή που μαστίζεται εδώ και καιρό από ένοπλη ισλαμιστική δράση, εβδομάδες πριν από την ένοπλη επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε εκδήλωση για τη Χάνουκα στον Λευκό Οίκο αργά χθες το βράδυ ότι οι σκέψεις του βρίσκονται με τα θύματα της «φρικτής και αντισημιτικής τρομοκρατικής επίθεσης».

«Συμμετέχουμε στο πένθος για όλους όσοι σκοτώθηκαν και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», είπε.

Επείγουσες μεταρρυθμίσεις για την οπλοκατοχή

Η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών δέχονται επίσης πιέσεις να εξηγήσουν γιατί επετράπη στον Σατζίντ Άκραμ να αποκτήσει νόμιμα τα τουφέκια και τα κυνηγετικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Ο επικεφαλής της αυστραλιανής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει το κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα με στόχο την ψήφιση μεταρρυθμίσεων στους νόμους περί οπλοκατοχής και διαδηλώσεων, λίγες ημέρες μετά την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο Κρις Μινς, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου έλαβε χώρα η επίθεση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις 22 Δεκεμβρίου για να εξετάσει «επείγουσες» μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του αριθμού των πυροβόλων όπλων που επιτρέπονται από ένα μόνο άτομο και της δυσκολότερης πρόσβασης σε ορισμένους τύπους κυνηγετικών όπλων.

Η κυβέρνηση της πολιτείας θα εξετάσει επίσης μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν δυσκολότερη τη διοργάνωση μεγάλων διαδηλώσεων έπειτα από τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

«Έχουμε ένα τιτάνιο έργο μπροστά μας. Είναι τεράστιο», είπε. «Είναι τεράστια ευθύνη να ενώσουμε την κοινότητα. Νομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα καλοκαίρι ηρεμίας και ενότητας, όχι διχασμού», πρόσθεσε.

Επιζών του Ολοκαυτώματος ανάμεσα στα θύματα

Άλλα θύματα της επίθεσης ήταν ένας επιζήσας του Ολοκαυτώματος, ένα ζευγάρι εβραίων που πλησίασε πρώτο τους ενόπλους πριν αρχίσουν να πυροβολούν και ένα 10χρονο κορίτσι ονόματι Ματίλντα, σύμφωνα με συνεντεύξεις, αξιωματούχους και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο πατέρας της Ματίλντα είπε σε αγρυπνία στο Μπόνταϊ χθες το βράδυ: «Ήρθαμε εδώ από την Ουκρανία… και σκέφτηκα ότι το Ματίλντα είναι το πιο αυστραλιανό όνομα που μπορεί ποτέ να υπάρξει. Οπότε απλώς να θυμάστε το όνομα, να την θυμάστε».

Σήμερα στο Μπόνταϊ, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πιο δημοφιλή παραλία του Σίδνεϊ και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Ένα πάρτι που είχε προγραμματιστεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην παραλία ακυρώθηκε από τους διοργανωτές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η ρωσική οργάνωση «Μαχητές του Ανδρικού Κράτους» πίσω από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις

5/11/2026 - 10:27μμ
(Φωτ.: x.com/İhlas Haber Ajansı)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οκτώ νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στο Αφιόν Καραχισάρ – Συνελήφθη ο δράστης

5/11/2026 - 10:00μμ
(Φωτ.: EPA/YURI GRIPAS / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πολιτικός σεισμός στους Ρεπουμπλικανούς μετά την ήττα – Τριγμοί στην κυβέρνηση Τραμπ

5/11/2026 - 8:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χιλιάδες στους δρόμους με αιτήματα για μισθούς και συντάξεις – Νέα δοκιμασία για την κυβέρνηση

5/11/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια από απειλές για βόμβες – Στο στόχαστρο και δύο πτήσεις της Aegean

5/11/2026 - 4:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Becher)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία: Βελόνες, καρφιά και βίδες βρέθηκαν μέσα σε γλυκά του Halloween

5/11/2026 - 10:20πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά στους δημοσιογράφους στο εργοτάξιο της νέας αίθουσας χορού του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, όπου υπέγραψε την τελευταία χαλύβδινη δοκό του έργου, παρουσία εργατών, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Annabelle Gordon / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ήττα για τον Τραμπ, «βέλη» από τον Βανς – «Θα το ξανάκανα», λέει για το Ιράν

5/11/2026 - 9:15πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ανησυχία για F-35 μετά την ήττα Τραμπ στο Κογκρέσο

5/11/2026 - 8:15πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: «Καταδότες σε κάθε γειτονιά» – Στο φως τα σκοτεινά μυστικά της κομμουνιστικής περιόδου της χώρας

4/11/2026 - 11:25μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: aa.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

4/11/2026 - 9:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας: Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

11 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου)

Ευρώπη: Η ρωσική οργάνωση «Μαχητές του Ανδρικού Κράτους» πίσω από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: x.com/İhlas Haber Ajansı)

Τουρκία: Οκτώ νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στο Αφιόν Καραχισάρ – Συνελήφθη ο δράστης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Ηλιούπολη: Πόντιοι και Μικρασιάτες παρουσιάζουν τις γεύσεις και τα εδέσματα της πατρίδας τους

1 ώρα πριν
Ο Σαμ Πανόπουλος στο εστιατόριό του, στο Οντάριο (πηγή: Αρχείο οικογένειας / Greek Reporter)

Μπρίσμπεϊν: Ιταλός σεφ απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να παρασκευάσει πίτσα με ανανά – Η ελληνική ιστορία πίσω από τη Hawaiian pizza που διχάζει

2 ώρες πριν
Σύνθεση με τον χειρόγραφο χάρτη του διεκδικούμενου ποντιακού κράτους και απόσπασμα του σχολικού πίνακα από το υπόμνημα του 1918 (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)

Πόντος, 1918: Σχολεία, εμπόριο και μεταλλεία στο φάκελο της ανεξαρτησίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV