pontosnews.gr
Σάββατο, 31/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σίδνεϊ: Για ανθρωποκτονία και τρομοκρατία κατηγορείται ο 24χρονος που σκόρπισε το θάνατο μαζί με τον πατέρα του

Ο νεαρός δράστης ξύπνησε από το κώμα και θα εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης στο δικαστήριο – Επείγουσες μεταρρυθμίσεις για την οπλοκατοχή στην Αυστραλία

17/12/2025 - 10:54πμ
Συγγενείς ραββίνου που σκοτώθηκε στην τυφλή επίθεση θρηνούν στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ.: . EPA/Kate Geraghty/Pool)

Συγγενείς ραββίνου που σκοτώθηκε στην τυφλή επίθεση θρηνούν στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ.: . EPA/Kate Geraghty/Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κατηγορίες για 59 αδικήματα απήγγειλε η αστυνομία στην Αυστραλία σε βάρος του άνδρα που άνοιξε πυρ σε συνάθροιση για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, περιλαμβανομένων κατηγοριών για τρομοκρατία και ανθρωποκτονία.

Οι φερόμενοι δράστες–πατέρας και γιος–άνοιξαν πυρ αδιακρίτως στη διάσημη παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ σκοτώνοντας 15 ανθρώπους σε μια επίθεση που συγκλόνισε τη χώρα και ενέτεινε τους φόβους για άνοδο του αντισημιτισμού και του εξτρεμισμού.

Σήμερα άρχισαν να τελούνται οι κηδείες των εβραίων θυμάτων της επίθεσης, εν μέσω οργής για το πώς οι ένοπλοι – ένας εκ των οποίων είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για σύντομο χρονικό διάστημα για διασυνδέσεις με εξτρεμιστές – είχαν πρόσβαση σε ισχυρά πυροβόλα όπλα.

Ο Σατζίντ Άκραμ, 50 ετών, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ενώ ο 24χρονος γιος του, ο Ναβίντ Άκραμ, συνήλθε χθες από το κώμα έχοντας κι εκείνος πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για 59 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 15 για ανθρωποκτονία, 40 για τραυματισμό σε απόπειρα δολοφονίας, καθώς και για το αδίκημα της τρομοκρατίας και για άλλες κατηγορίες.

«Η αστυνομία θα υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι ο άνδρας ενήργησε με πρόθεση να προκαλέσει θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς και ότι έθεσε σε κίνδυνο ζωές για να προωθήσει έναν θρησκευτικό σκοπό και να προκαλέσει φόβο στην κοινότητα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Φωτογραφίες με την ηλικία ορισμένων από τα θύματα της τυφλής δολοφονικής επίθεσης (φωτ.: EPA/Mick Tsikas)

«Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν τρομοκρατική επίθεση εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μια τρομοκρατική οργάνωση που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Αυστραλίας», πρόσθεσε.

Σε δικαστικό έγγραφο κατονομάζεται σήμερα ο Ναβίντ Άκραμ, ο οποίος παραμένει σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση, ως ο άνδρας εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο άνθρωπος αυτός θα εμφανιστεί ενώπιον τοπικού δικαστηρίου μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Δευτέρας.

Ο πατέρας και ο γιος είχαν ταξιδέψει στις νότιες Φιλιππίνες, μια περιοχή που μαστίζεται εδώ και καιρό από ένοπλη ισλαμιστική δράση, εβδομάδες πριν από την ένοπλη επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε εκδήλωση για τη Χάνουκα στον Λευκό Οίκο αργά χθες το βράδυ ότι οι σκέψεις του βρίσκονται με τα θύματα της «φρικτής και αντισημιτικής τρομοκρατικής επίθεσης».

«Συμμετέχουμε στο πένθος για όλους όσοι σκοτώθηκαν και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», είπε.

Επείγουσες μεταρρυθμίσεις για την οπλοκατοχή

Η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών δέχονται επίσης πιέσεις να εξηγήσουν γιατί επετράπη στον Σατζίντ Άκραμ να αποκτήσει νόμιμα τα τουφέκια και τα κυνηγετικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Ο επικεφαλής της αυστραλιανής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει το κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα με στόχο την ψήφιση μεταρρυθμίσεων στους νόμους περί οπλοκατοχής και διαδηλώσεων, λίγες ημέρες μετά την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο Κρις Μινς, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου έλαβε χώρα η επίθεση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις 22 Δεκεμβρίου για να εξετάσει «επείγουσες» μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του αριθμού των πυροβόλων όπλων που επιτρέπονται από ένα μόνο άτομο και της δυσκολότερης πρόσβασης σε ορισμένους τύπους κυνηγετικών όπλων.

Η κυβέρνηση της πολιτείας θα εξετάσει επίσης μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν δυσκολότερη τη διοργάνωση μεγάλων διαδηλώσεων έπειτα από τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

«Έχουμε ένα τιτάνιο έργο μπροστά μας. Είναι τεράστιο», είπε. «Είναι τεράστια ευθύνη να ενώσουμε την κοινότητα. Νομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα καλοκαίρι ηρεμίας και ενότητας, όχι διχασμού», πρόσθεσε.

Επιζών του Ολοκαυτώματος ανάμεσα στα θύματα

Άλλα θύματα της επίθεσης ήταν ένας επιζήσας του Ολοκαυτώματος, ένα ζευγάρι εβραίων που πλησίασε πρώτο τους ενόπλους πριν αρχίσουν να πυροβολούν και ένα 10χρονο κορίτσι ονόματι Ματίλντα, σύμφωνα με συνεντεύξεις, αξιωματούχους και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο πατέρας της Ματίλντα είπε σε αγρυπνία στο Μπόνταϊ χθες το βράδυ: «Ήρθαμε εδώ από την Ουκρανία… και σκέφτηκα ότι το Ματίλντα είναι το πιο αυστραλιανό όνομα που μπορεί ποτέ να υπάρξει. Οπότε απλώς να θυμάστε το όνομα, να την θυμάστε».

Σήμερα στο Μπόνταϊ, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πιο δημοφιλή παραλία του Σίδνεϊ και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Ένα πάρτι που είχε προγραμματιστεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην παραλία ακυρώθηκε από τους διοργανωτές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Ουκρανία – ΗΠΑ: «Εποικοδομητικές» συνομιλίες στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

31/01/2026 - 10:06μμ
Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

31/01/2026 - 7:46μμ
Διαδηλωτές κρατούν πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για τα θύματα του Έπσταϊν» και «Δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα» έξω από το Καπιτώλιο, κατά την παρουσίαση των εγγράφων της υπόθεσης (φωτ.: EPA/Luke Johnson)
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιοποιήθηκαν 3 εκατ. έγγραφα για τον Τζέφρι Έπστιν – Χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες κυρίως πορνογραφικού περιεχομένου

31/01/2026 - 11:23πμ
(Φωτ.: EPA / J.J. Guillen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας

31/01/2026 - 9:04πμ
Η Κάθριν Ο’ Χάρα σε φωτογραφία του 2024 (φωτ.: EPA/Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάθριν Ο’Χάρα: «Έφυγε» στα 71 η μαμά του Κέβιν, που τον άφησε «Μόνο στο σπίτι»

30/01/2026 - 11:58μμ
Από αριστερά, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσίμε τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει να συνάψει συμφωνία – Η Τεχεράνη απαντά ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση

30/01/2026 - 11:25μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Ιράν: Στρατιωτική πίεση και «παράθυρο» συμφωνίας για τα πυρηνικά

30/01/2026 - 8:50μμ
(Φωτ.: nobetcigazete.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο στη Νικομήδεια της Τουρκίας

29/01/2026 - 9:53μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ο Πούτιν δεσμεύτηκε να παγώσει τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο για μία εβδομάδα»

29/01/2026 - 9:25μμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίστηκαν οι Φρουροί της Επανάστασης από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών

29/01/2026 - 7:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ρωσία – Ουκρανία – ΗΠΑ: «Εποικοδομητικές» συνομιλίες στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Με ενότητα και σύμπνοια η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» 

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Άνετες νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ – Ξέσπασε ο Ηρακλής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

2 ώρες πριν
Ομογενείς μαθητές στη διάρκεια απαγγελίας (φωτ.: Orthodox observer/ Δημήτριος Πανάγος)

Μια γιορτή της ελληνικής γλώσσας και του πνεύματος στην καρδιά της Νέας Υόρκης

2 ώρες πριν
Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign