Υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπάθου και με την υποστήριξη Δήμου Λαμιέων, ο Πόντος (διά της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας) ταξιδεύει στην Κάρπαθο.
Την Τρίτη 22 Ιουλίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα πάρουν μια γεύση, με την πατινάδα που θα ξεκινήσει στις 20:30 από την Πλατεία Επαρχείου.
Την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 21:00 η μεγάλη παράσταση, με θεατρικά, χορό, τραγούδι, αφηγήσεις και απαγγελίες. Για τα έθιμα, τη χαρά, τον πόνο του ξεριζωμού και της Γενοκτονίας, αλλά και για τη δύναμη της ψυχής των Ελλήνων του Πόντου.
Πόντος, έν’ άστρον φωτεινόν στο Δημοτικό Θέατρο Καρπάθου, σε σκηνοθεσία της Ξένιας Ελευθεριάδου.
Συμμετέχουν το καλλιτεχνικό και χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας υπό την καθοδήγηση της Κωνσταντίας Μεργιά.
Μουσική επιμέλεια και ποντιακή λύρα: Πέτρος Σιρανίδης. Τραγούδι: Χρήστος Ναβροζίδης. Κρουστά: Δημήτρης Ρούσκας.