Το πιο… νόστιμο φεστιβάλ πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Ιουνίου ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού στο θεατράκι του πεζόδρομου Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το 2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας «βασίστηκε σε μια ιδέα που προέκυψε από την ανησυχία και την αγωνία της διάσωσης του πολιτισμού μας γενικότερα και της κουζίνας μας ειδικότερα».
Σε ανάρτησή του ο σύλλογος ευχαριστεί τον εισηγητή της εκδήλωσης χημικό, βιολόγο και καθηγητή του ΑΠΘ Θωμά Σαββίδη ο οποίος μίλησε με θέμα «Η διατροφή στον Πόντο» και αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε έδεσμα που παρουσιάστηκε, όπως τον τανωμένον σορβά και πιροσκί με τυρί και πατάτα.
Στην ίδια ανάρτηση απευθύνει ευχαριστίες στους Γιάννη Γκόσιο (τραγούδι), Κώστα Τυρεκίδη (λύρα) και Γιάννη Καπίδη (νταούλι) που έντυσαν μουσικά την εκδήλωση τις ενώσεις που συμμετείχαν και μαγείρεψαν στο φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Νικόπολης «Φίλων Κτενίδης» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυγής Θεσσαλονίκης
καθώς και τον δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού Λευτέρη Αλεξανδρίδη, τους αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.