pontosnews.gr
Σάββατο, 6/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τελεσίγραφο Τραμπ: Απειλεί την Κίνα με επιπλέον δασμούς 50% αν μέχρι τις 9 Απριλίου δεν πάρει πίσω τα αντίμετρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος προφανώς δεν αναγνωρίζει στο Πεκίνο το δικαίωμα να απαντήσει στους δασμούς που επέβαλε πρώτος

7/04/2025 - 8:53μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/ JIM LO SCALZO)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/ JIM LO SCALZO)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τελεσίγραφο δύο ημερών στην Κίνα προκειμένου να πάρει πίσω τους δασμούς που επέβαλε στα αμερικανικά προϊόντα ως απάντηση των δασμών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι αν το Πεκίνο δεν αποσύρει τα αντίμετρά του απέναντι στη δασμολογική επίθεσή του θα αυξήσει περαιτέρω τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων, κατά 50% «επιπλέον» από την 9η Απριλίου.

Στη βεντάλια των απειλών προς το Πεκίνο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής ιδιοκτησίας του το Truth Social ο Τραμπ πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει συνέχεια στα αιτήματα συναντήσεων με Κινέζους αξιωματούχους κι ότι αντιθέτως «διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, που επίσης ζήτησαν συναντήσεις, θα ξεκινήσουν αμέσως».

Ολόκληρη η ανάρτηση Τραμπ έχει ως εξής:

«Χθες, η Κίνα εξέδωσε Ανταποδοτικούς Δασμούς ύψους 34%, επιπλέον των Δασμών που έχουν ήδη καταγράψει ρεκόρ, των μη νομισματικών δασμών, της παράνομης επιδότησης εταιρειών και της μαζικής μακροχρόνιας χειραγώγησης του νομίσματος, παρά την προειδοποίησή μου ότι οποιαδήποτε χώρα ανταποδίδει αντίποινα στις ΗΠΑ με την έκδοση πρόσθετων Δασμών, πέρα από την ήδη υπάρχουσα μακροχρόνια δασμολογική κατάχρηση του Έθνους μας, θα αντιμετωπιστεί αμέσως με νέους και σημαντικά υψηλότερους Δασμούς, πέρα από αυτούς που είχαν οριστεί αρχικά. Ως εκ τούτου, εάν η Κίνα δεν αποσύρει την αύξηση κατά 34% πάνω από την ήδη μακροχρόνια εμπορική της κατάχρηση μέχρι αύριο, 8 Απριλίου 2025, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ Δασμούς στην Κίνα ύψους 50%, με ισχύ από τις 9 Απριλίου. Επιπλέον, όλες οι συνομιλίες με την Κίνα σχετικά με τις συναντήσεις που ζήτησαν μαζί μας θα τερματιστούν! Οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, οι οποίες έχουν επίσης ζητήσει συναντήσεις, θα αρχίσουν να λαμβάνουν χώρα αμέσως. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/4) ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 34% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται από τις ΗΠΑ από τις 10 Απριλίου, ως απάντηση στους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΠΔ: Το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν θα ισχύει ακόμη κι αν εγκριθεί αμνηστία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

5/12/2025 - 8:28μμ
Ηθοποιοί ντυμένοι ως «Ροζ φρουροί» στη Σεούλ, σε εκδήλωση για την τρίτη σεζόν του «Squid Game» του Netflix. 28 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό mega-deal: Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros. και μετατρέπεται σε υπερδύναμη ψυχαγωγίας

5/12/2025 - 4:57μμ
Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

5/12/2025 - 3:13μμ
Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

4/12/2025 - 3:36μμ
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

4/12/2025 - 2:23μμ
Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς το 2002 (φωτ.: EPA/AFPI/Lucy Nicholson)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γιατρός καταδικάστηκε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»

4/12/2025 - 8:35πμ
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

3/12/2025 - 10:10μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

3/12/2025 - 7:27μμ
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3/12/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε μερικώς το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

3/12/2025 - 2:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Η Βαλένθια έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

5 ώρες πριν
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

5 ώρες πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

6 ώρες πριν
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Griesheim Και Περιχωρων)

Ο «Ελλήσποντος» του Griesheim θα γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα για τον Πανιώνιο στην Τουρκία

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign