pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κακοκαιρία «Bora»: Μηνύματα 112 σε Πυλαία, Χορτιάτη και Ρόδο – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί, κλειστά αύριο τα σχολεία

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

1/12/2024 - 1:55μμ
Στοιβαγμένα αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά της βροχής στη Ρόδο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Λευτέρης Δαμιανίδης)

Στοιβαγμένα αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά της βροχής στη Ρόδο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Λευτέρης Δαμιανίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέα ειδοποίηση ήχησε από το 112 για τους κατοίκους της Ρόδου το μεσημέρι της Κυριακής, αναφορικά με τη διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο νησί, προειδοποιώντας ότι οι ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τα νηπιαγωγεία τα δημοτικά τα γυμνάσια και τα Λύκεια της Ρόδου, έπειτα από απόφαση που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης.

Το νησί θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε κατάσταση συναγερμού, όπως τόνιζαν πριν από λίγο σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σημειώνοντας ότι έβρεξε ασταμάτητα για πάνω από 16 ώρες.

Σκαπτικό μηχάνημα απομακρύνει λάσπη και κλαδιά σε δρόμο, στην Ιαλυσό της Ρόδου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Λευτέρης Δαμιανίδης)

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης από χθες το βράδυ κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο για να κηρυχτεί η Ρόδος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνθρωποι στην Ιαλυσό που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους μεταφέρθηκαν σε σχολείο της περιοχής, ή φιλοξενήθηκαν δωρεάν σε ξενοδοχεία συμπολιτών τους.

Σημειώνεται ότι μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο στην δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καλλιθέας, έχουν καταρρεύσει γέφυρες στην περιοχή της Καλλιθέας – Φαληράκι ενώ σε κεντρικά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι λόγω του τεράστιου όγκου λάσπης που έχει μεταφέρει η βροχή, γεγονός που δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την ασφαλή μετάβαση γονέων και μαθητών στα σχολεία τους.

Περιορισμός μετακινήσεων σε Πυλαία και Χορτιάτη

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καλεί η Πολιτική Προστασία με μήνυμα 112, τους κατοίκους του δήμου Πυλαίας και Χορτιάτη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται από νωρίς στο «σκοτάδι» λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι με πτώσεις δένδρων και αντικειμένων.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλον τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που για δεύτερο 24ωρο πλήττουν όλες τις περιοχές του δήμου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Bora» παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως στα Πεύκα και τη Θέρμη.

Παράλληλα, τα σχολεία Α/θμιας, Β/θμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στον δήμο στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά αλλά και Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική.

Πλημμύρα από τη βροχή στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Πολλές πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, οι ισχυρές ριπές ανέμου συνεχίζουν να σαρώνουν τη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας ακόμη και τα 90 χλμ./ώρα. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν τις κοπές δένδρων από δρόμους στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από νωρίς εκατοντάδες κλήσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Πεσμένο δέντρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Πεσμένο δέντρο πάνω σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI/Δήμητρα Κούτρα)

Πεσμένος χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Αλέξανδρος Παντούδης)

Πεσμένο δέντρο στα παλιά τείχη της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Νωρίτερα, στη Χαλκιδική, μία ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε με τα τρία εγγόνια της σε ρέμα τον οποίο επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο. Με την επέμβαση διερχόμενου οδηγού απεγκλωβίστηκαν και τα τέσσερα άτομα. Είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό το πρωί στον ίδιο νομό.

Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ σταδιακή υποχώρηση αναμένεται από τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΜΥ, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29/11/2024 1200 τοπική ώρα με α.α 4, εξακολουθεί να ισχύει καθώς το σύστημα κακοκαιρίας με το όνομα Bora θα συνεχίσει να προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας που θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα διατηρηθεί μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24). Παράλληλα θα επικρατούν πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι την Κυριακή που βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα περιοριστούν στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α. Στην κεντρική Μακεδονία έως και το βράδυ της Κυριακής (1-12-24). Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονα.

β. Στη Θεσσαλία έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24). Επισημαίνεται ότι έως το βράδυ της Κυριακής (1-12-24) τα φαινόμενα στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονα.

γ. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).

δ. Στις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24).

ε. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως το βράδυ της Κυριακής (1-12-24).

στ. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο έως τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).

ζ. Στις Κυκλάδες από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24) έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

16/06/2025 - 9:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

16/06/2025 - 8:10μμ
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

16/06/2025 - 7:32μμ
Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

16/06/2025 - 5:00μμ
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

16/06/2025 - 3:24μμ
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

16/06/2025 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δαρμένος και… δαγκωμένος από σκύλο κατέληξε 39χρονος μετά από καβγά με δύο Αφγανούς

16/06/2025 - 12:11μμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Τροχαίο με έναν νεκρό και έξι τραυματίες στην Εγνατία Οδό

16/06/2025 - 9:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς

16/06/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τάκης Σαγιάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι – 3χρονη πνίγηκε σε πισίνα

15/06/2025 - 7:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

3 ώρες πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

4 ώρες πριν
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

5 ώρες πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign