pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Ιωνικό Κέντρο, το «στολίδι» της Νέας Ιωνίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Εγκαινίασε τον βρεφονηπιακό σταθμό και θεμελίωσε τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και το Μουσείο Μικρασιατικών Κειμηλίων

23/11/2024 - 7:09μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη διάρκεια της θεμελίωσης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη διάρκεια της θεμελίωσης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Ιωνικό Κέντρο, το «στολίδι» της Νέας Ιωνίας και της ευρύτερης περιοχής (Νέα Φιλαδέλφεια, Περισσός, Ηράκλειο) ξεναγήθηκε σήμερα, το πρωί του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος με αφορμή τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη ξενάγησε στον χώρο ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και μεταξύ άλλων εγκαινίασε τον βρεφονηπιακό σταθμό και θεμελίωσε τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και το Μουσείο Μικρασιατικών Κειμηλίων.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τo Ιερό Μετόχι των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, με τους πιστούς να κατακλύζουν το ιερό.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ιωνικό Κέντρο (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Το έργο το οποίο έχει οραματιστεί, σχεδιαστεί και εκτελεί η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και μια προσπάθεια ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό, περιλαμβάνει έναν πολυχώρο θρησκείας, παιδείας, πολιτισμού, διαλόγου, μάθησης και ψυχαγωγίας όπου θα παρέχεται δωρεάν και ασφαλής πρόσβαση σε κάθε πολίτη, βρεφονηπιακό σταθμό, συνεδριακό κέντρο, χώρους φιλοξενίας και στάθμευσης, ενώ θα δεσπόζει ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Ιωνικό Κέντρο (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Η ανέγερση του έργου πραγματοποιείται με την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πιο συγκεκριμένα, η εξεύρεση του οικοπέδου πραγματοποιήθηκε από τη μεγάλη δωρεά της Τραπέζης Πειραιώς, αρχικώς από τον Μιχάλη Σάλλα και εν συνεχεία από τον Χρήστο Μεγάλου.

Πλήθος επισήμων παραβρέθηκαν στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

H θεμελίωση του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και του Μουσείου Μικρασιατικών Κειμηλίων πραγματοποιείται με την πολύτιμη χορηγία του Αθανασίου Μαρτίνου.

Η ανέγερση και ο εξοπλισμός του Παιδικού Σταθμού πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο αύλειος χώρος του βρεφονηπιακού σταθμού (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Η υλοποίηση της μελέτης του Ιωνικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτση».

Η κατασκευή του υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων προήλθε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΕ.Π.) «Αττική», με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Αττικής.

Στιγμιότυπο από τη θεμελίωση του ιερού ναού (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού και Νεολαίας, της Εστίας Φιλοξενίας και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου πρασίνου του Κέντρου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), με φορέα χρηματοδότησης την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάδοχο του έργου αποτελεί η Κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΕΚΤΕΡ.

(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Τόσο η κατασκευή του υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων όσο και του Κέντρου Πολιτισμού και Νεολαίας, της Εστίας Φιλοξενίας και του περιβάλλοντος χώρου χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και από το υπουργείο Οικονομικών.

(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Παπαθανάσης, ο πρ. περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών AKTOR, Αλέξανδρος Εξάρχου, ο γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση», Δημήτριος Αφεντούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πέτρος Σουρέτης, ο νομικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Γεώργιος Αγουρίδης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από δεξιά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος/Πέτρος Αμπατζόγλου)

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τον αγιασμό και τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού «Ιωνική Αγωγή – Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδελφείας» της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, ο οποίος ανεγέρθη με χορηγία ανώνυμου ευεργέτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ελένη Μαχαίρα

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΙΣΤΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων οι σκηνές στη Γάζα

6/08/2025 - 9:22μμ
Η μονή δεσπόζει στη Νέα Κρώμνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΙΣΤΗ

Η μνήμη του ποντιακού ελληνισμού είναι διάχυτη στη Λαυρεντιανή Μονή

6/08/2025 - 2:15μμ
(Φωτ. & Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΙΣΤΗ

Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος: Ο «Σωτηράκης» των Θεσσαλονικέων

6/08/2025 - 9:02πμ
(Πηγή φωτ.: orthodoxalbania.org)
ΠΙΣΤΗ

Αλβανία: Έφυγε από τη ζωή η πιο στενή και πιστή συνεργάτιδα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, Αργυρώ Κοντογεώργη

5/08/2025 - 6:20μμ
(Φωτ.: facebook.com/sourmena.gr)δ
ΠΙΣΤΗ

Πανηγύρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος: Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων στα Σούρμενα

5/08/2025 - 5:12μμ
Ο πάπας Λέοντας χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος (φωτ.: EPA / Fabio Frustaci)
ΠΙΣΤΗ

Ρώμη: Πάνω από 1 εκατ. καθολικοί στο Ιωβηλαίο της Νεολαίας

3/08/2025 - 1:06μμ
(Πηγή: imab.gr)
ΠΙΣΤΗ

1η Αυγούστου του 1677 μαρτύρησε η Αγία Κασσάνδρα η Τραπεζούντια – Οι δεσμοί με την οικογένεια Υψηλάντη

1/08/2025 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός: Καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος και καθαίρεσής του από τη Μονή Σινά

31/07/2025 - 1:22μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από τη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΙΣΤΗ

Βαρθολομαίος: «Αδυσώπητη αναγκαιότητα» ο διαθρησκειακός διάλογος

29/07/2025 - 3:12μμ
Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά (φωτ.: EPA/Khaled Elfiqi)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός: Το νομοσχέδιο για τη νομική υπόσταση της μονής Σινά στην Ελλάδα έπρεπε να είχε περάσει πολλά χρόνια πριν

28/07/2025 - 9:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

2 ώρες πριν
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

3 ώρες πριν

«Παρχάρια τη Καβακλί» για μια ακόμη χρονιά στον Λευκώνα Σερρών

3 ώρες πριν
Ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης (πηγή:  Facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Χαράλαμπος Κιαγχίδης, ο ευεργέτης – Συνδέθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τη Μονή Περιστερεώτα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign