pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σολτς στις 11 Δεκεμβρίου – «Διχάζετε τη χώρα» λέει το CDU

Η Bundestag θα ψηφίσει στις 16 Δεκεμβρίου

13/11/2024 - 10:50μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EPA/Filip Singer)

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EPA/Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκκληση προς τη γερμανική αντιπολίτευση για την έγκριση «σημαντικών νομοσχεδίων» πριν από τη διάλυση της Bundestag απηύθυνε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος υπερασπίστηκε την αποπομπή του αρχηγού των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών στις 11 Δεκεμβρίου.

«Διχάζετε τη χώρα», είπε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς και έκανε λόγο για «μεγάλη ανακούφιση» των πολιτών από τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ επέκρινε τον Ολ. Σολτς για «απαράδεκτη» καθυστέρηση να κινήσει τις διαδικασίες για πρόωρες εκλογές.

Στις 11 Δεκεμβρίου ο Όλαφ Σολτς θα θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Bundestag, η οποία θα ψηφίσει σχετικά στις 16 Δεκεμβρίου, δήλωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος από το βήμα της Βουλής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των κοινοβουλευτικών ομάδων του SPD και των CDU/CSU για εκλογές στις 23 Φεβρουαρίου 2025.

«Αναπόφευκτη» η αποπομπή του Κρίστιαν Λίντνερ

Η αποπομπή του Κρίστιαν Λίντνερ από την κυβέρνηση, τόνισε, ήταν «σωστή και αναπόφευκτη» και ζήτησε από τα κόμματα να στηρίξουν «νόμους που δεν επιδέχονται καθυστέρησης», όπως η αύξηση του επιδόματος τέκνου, η αύξηση του καθαρού εισοδήματος των εργαζομένων και η προστασία του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι παρ’ όλη την προεκλογική αντιπαράθεση, τα κόμματα θα πρέπει μετά τις εκλογές να μπορούν να κοιταχτούν στα μάτια και να συναινέσουν σε λύσεις για τα προβλήματα.

«Η βοήθεια προς την Ουκρανία δεν πρέπει να οδηγεί σε περικοπές»

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο Όλαφ Σολτς ανέδειξε τη ανάγκη αλληλεγγύης, επανέλαβε ωστόσο την αντίθεσή του για την προμήθεια όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο ρωσικό έδαφος και κυρίως για την παράδοση του συστήματος Taurus.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο», δήλωσε και αναφέρθηκε στην ευθύνη της Γερμανίας να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω, ενώ προειδοποίησε να μην συγκρίνεται το κόστος στήριξης της Ουκρανίας με τη χρηματοδότηση έργων υποδομής ή κοινωνικής πολιτικής. «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ισχύει ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία οδηγεί σε περικοπές στις συντάξεις, στη φροντίδα και στην υγεία. Λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία, δεν επιτρέπεται να γίνεται οικονομία στις υποδομές, να σκουριάσουν οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σιδηροτροχιές. Δεν πρέπει το θέμα στη γερμανική πολιτική να τίθεται ως “ή το ένα ή το άλλο”», υπογράμμισε.

Ο καγκελάριος χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη τη διατλαντική συνεργασία ακόμη και μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η καλή διατλαντική συνεργασία αποτελεί «θεμέλιο της επιτυχίας της χώρας μας εδώ και δεκαετίες και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε τις επόμενες δεκαετίες -ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία εδώ και εκεί- προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι σχέσεις θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται καλά», σημείωσε.

Τι υποστήριξε ο αρχηγός του CDU

Ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς κατηγόρησε από την πλευρά του τον κ. Σολτς ότι διχάζει τη χώρα, παρότι ζητά συνοχή στη Βουλή. «Υπάρχει μεγάλη αίσθηση ανακούφισης στη χώρα μας» μετά τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε ο κ. Μερτς και πρόσθεσε ότι ο καγκελάριος ζει «στον δικό του κόσμο» και έχει χάσει την επαφή του με ό,τι συμβαίνει στην χώρα, ενώ επανέλαβε ότι ο κ. Σολτς θα έπρεπε να είχε ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης και να δρομολογήσει νέες εκλογές. Αντιθέτως, «προσπαθεί να παρατείνει τη θητεία του με αγενή και σκληρό τρόπο, προκειμένου να πετύχει ένα υποτιθέμενο κομματικό πλεονέκτημα για το SPD και αυτό είναι απαράδεκτο», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην ανάκαμψη της οικονομίας, ο Φρίντριχ Μερτς τάχθηκε υπέρ της μείωσης φόρων και εισφορών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και της αλλαγής της ενεργειακής πολιτικής, «χωρίς την αποκλειστική δέσμευση στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια».

Κοιτάζοντας προς τα έδρανα της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), ο αρχηγός του CDU επανέλαβε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της, «ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών» της στο μέλλον και με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον, υποβάθμισε την επαφή του Όλαφ Σολτς με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει το όνομά σας μόνο από τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο, την οποία οργανώσατε τόσο έξοχα», είπε ειρωνικά, αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνόδου το 2017, όταν δήμαρχος/κυβερνήτης του Αμβούργου ήταν ο σημερινός καγκελάριος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

16/06/2025 - 11:57μμ
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

16/06/2025 - 10:49μμ
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

16/06/2025 - 10:15μμ
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

15/06/2025 - 8:53μμ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει τον Χριστοδουλίδη: Δεν ζητήσαμε διαμεσολάβηση

15/06/2025 - 5:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

2 ώρες πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

3 ώρες πριν
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

4 ώρες πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign