pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Ζαμάν Food και… «είσ’ η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!», στην Αγορά Μοδιάνο

Μια... νόστιμη εκδήλωση στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων

25/09/2024 - 11:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Νόστιμες» κουβέντες, με το γιουβετσάκι που μαγειρευόταν στο χώρο της Αγοράς Μοδιάνο να σκορπάει τα αρώματα του, αντάλλαξαν το απόγευμα της Τρίτης σεφ και πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι παρακολούθησαν τη δράση «Ζαμάν» Food Stories που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.

«Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι, είσ’ η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!»

Αυτός ήταν ο τίτλος της πρώτης από τις συνολικά πέντε θεματικές ζωντανές συζητήσεις αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού Αλεξία Μαργαρίτη, κάθε Τρίτη στην Αγορά Μοδιάνο και εντάσσονται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO. Υπενθύμισε δε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια νόστιμη κουζίνα με δυνατές γεύσεις, είναι απλή κουζίνα και της καρδιάς, αφού την βάζουμε στη μέση και τρώμε όλοι από τα ίδια πιάτα, προωθώντας τη συναναστροφή και την επικοινωνία» είπε ο Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του Macedonia Palace).

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει μεγάλη παράδοση στη γαστρονομία, αλλά σκηνή γαστρονομική δεν υπάρχει. Υπάρχουν καλοί μάγειρες, αλλά δεν είναι κάτι οργανωμένο που να συνιστά μια γαστρονομική επανάσταση στα δρώμενα της πόλης. Μιλάμε μόνο για τα παλιά εστιατόρια που έγραψαν ιστορία με την παραδοσιακή κουζίνα τους και γι’ αυτό απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια μαγείρων και Αρχών προκειμένου να δημιουργηθεί μια γαστρονομική σκηνή και να το «εισπράξει» αυτό η πόλη» σημείωσε ο Σ. Ευαγγέλου.

Για τον Απόστολο Αλτάνη (executive chef του Hyatt Regency), η πόλη έχει μεγάλη ιστορία σε γεύσεις, αρώματα και αναμνήσεις, και με το «πάντρεμα» των μεταναστών στην πολυπολιτισμική ιστορία της, βγήκαν πολλές γεύσεις.

Σημείο κλειδί για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αποτελεί η βαθιά γεύση και το άρωμα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσανανά (executive chef του Met hotel), ενώ για τον δημοσιογράφο Κώστα Γιάντσιο από το Biscotto.gr, νούμερο ένα κριτήριο των τουριστών αποτελεί η γαστρονομία.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Για γευστικό και προσιτό φαγητό που μπορεί να είναι στην καθημερινότητα έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου από το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Αθήνα» . Εκτίμησε ωστόσο ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να αγνοεί την ιστορία της και η γαστρονομία είναι το μόνο υπαρξιακό εργαλείο για να καταλάβει τις πολλές ταυτότητές της, ενώ δεν έχει «συνδεθεί» με τα μακεδονικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση, το γιουβετσάκι παρασκευάστηκε και προσφέρθηκε από τη σχολή La Chef Levi και συνοδευόταν από το κρασί «Γοργόνες» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νατάσα Καραθάνου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα, με κατά τόπους νεφώσεις

12/12/2025 - 8:09πμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση δύο μηνών αποφάσισε η εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

11/12/2025 - 8:17μμ
Η φαντασμαγορική γιορτή του My Radio 104.6 powered by Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο (φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροτεχνήματα, 120.000 λαμπιόνια και Λένα Ζευγαρά live στον Πειραιά

11/12/2025 - 6:36μμ
Ο δράστης της γυναικοκτονίας κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή Νάξου, τον Ιούλιο του 2021
(φωτ.: EUROKINISSI / cyclades24.gr / Αλέξανδρος Γεωργαντάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου: Ισόβια στον δράστη – Κανένα ελαφρυντικό

11/12/2025 - 4:57μμ
(Φωτ.: cityoflorina.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Φλώρινας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων

11/12/2025 - 3:49μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 90χρονος που έθαψε ζωντανό το σκυλί της κόρης του

11/12/2025 - 12:53μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Τρίποντα» και από τα Ευχοστολίδια στον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR – Πανιώνιος Cosmorama

11/12/2025 - 12:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες

11/12/2025 - 11:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις – Κλειστή παραμένει η ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης

11/12/2025 - 9:07πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

11/12/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Σύλλογος Ποντίων χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Οι «Τραντέλλενες» τιμούν ξανά την παράδοση: Υποδοχή ιερών λειψάνων και εγκαίνια στη Νέα Μορσινή Ξάνθης

11 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προϋπολογισμός 2026: Αρχίζει η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα, με κατά τόπους νεφώσεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Europa League: Κόλλησε στο μηδέν ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν

Σοκ στο Χέρφορντ της Γερμανίας: 16χρονος τραυματίστηκε βαριά με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Δεν τα κατάφερε στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign