pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Ζαμάν Food και… «είσ’ η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!», στην Αγορά Μοδιάνο

Μια... νόστιμη εκδήλωση στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων

25/09/2024 - 11:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Νόστιμες» κουβέντες, με το γιουβετσάκι που μαγειρευόταν στο χώρο της Αγοράς Μοδιάνο να σκορπάει τα αρώματα του, αντάλλαξαν το απόγευμα της Τρίτης σεφ και πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι παρακολούθησαν τη δράση «Ζαμάν» Food Stories που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.

«Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι, είσ’ η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!»

Αυτός ήταν ο τίτλος της πρώτης από τις συνολικά πέντε θεματικές ζωντανές συζητήσεις αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού Αλεξία Μαργαρίτη, κάθε Τρίτη στην Αγορά Μοδιάνο και εντάσσονται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO. Υπενθύμισε δε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια νόστιμη κουζίνα με δυνατές γεύσεις, είναι απλή κουζίνα και της καρδιάς, αφού την βάζουμε στη μέση και τρώμε όλοι από τα ίδια πιάτα, προωθώντας τη συναναστροφή και την επικοινωνία» είπε ο Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του Macedonia Palace).

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει μεγάλη παράδοση στη γαστρονομία, αλλά σκηνή γαστρονομική δεν υπάρχει. Υπάρχουν καλοί μάγειρες, αλλά δεν είναι κάτι οργανωμένο που να συνιστά μια γαστρονομική επανάσταση στα δρώμενα της πόλης. Μιλάμε μόνο για τα παλιά εστιατόρια που έγραψαν ιστορία με την παραδοσιακή κουζίνα τους και γι’ αυτό απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια μαγείρων και Αρχών προκειμένου να δημιουργηθεί μια γαστρονομική σκηνή και να το «εισπράξει» αυτό η πόλη» σημείωσε ο Σ. Ευαγγέλου.

Για τον Απόστολο Αλτάνη (executive chef του Hyatt Regency), η πόλη έχει μεγάλη ιστορία σε γεύσεις, αρώματα και αναμνήσεις, και με το «πάντρεμα» των μεταναστών στην πολυπολιτισμική ιστορία της, βγήκαν πολλές γεύσεις.

Σημείο κλειδί για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αποτελεί η βαθιά γεύση και το άρωμα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσανανά (executive chef του Met hotel), ενώ για τον δημοσιογράφο Κώστα Γιάντσιο από το Biscotto.gr, νούμερο ένα κριτήριο των τουριστών αποτελεί η γαστρονομία.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Για γευστικό και προσιτό φαγητό που μπορεί να είναι στην καθημερινότητα έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου από το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Αθήνα» . Εκτίμησε ωστόσο ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να αγνοεί την ιστορία της και η γαστρονομία είναι το μόνο υπαρξιακό εργαλείο για να καταλάβει τις πολλές ταυτότητές της, ενώ δεν έχει «συνδεθεί» με τα μακεδονικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση, το γιουβετσάκι παρασκευάστηκε και προσφέρθηκε από τη σχολή La Chef Levi και συνοδευόταν από το κρασί «Γοργόνες» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νατάσα Καραθάνου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρόπληκτοι: Αυστηρό το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των φακέλων για να δοθούν οι αποζημιώσεις

20/08/2025 - 11:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Από 1 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για κατάταξη υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

20/08/2025 - 6:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών της τουρκικής μαφίας

20/08/2025 - 4:20μμ
Από το δυστύχημα στη συμβολή των λ. Μεσογείων και Λαυρίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Δύο μοτοσικλετιστές έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα δυστυχήματα

20/08/2025 - 2:10μμ
Η χαράδρα του Βίκου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το καλοκαιράκι σε όλη τη χώρα

20/08/2025 - 8:00πμ
Ο Πύργος του ΟΤΕ δεσπόζει στη ΔΕΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς σκαλωσιές θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της ΔΕΘ ο Πύργος του ΟΤΕ

19/08/2025 - 11:59μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΤΖΟΚΕΡ: Μαρκόπουλο και Παλαιό Φάληρο «παραμιλούν» με τους δύο υπερτυχερούς που μοιράστηκαν πάνω από 28,8 εκατ. ευρώ

19/08/2025 - 6:40μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί σε παλιότερη φωτιά στη Λέσβο (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Συνελήφθη 57χρονος για τέσσερις εμπρησμούς – «Ήθελα να εκδικηθώ τους συντοπίτες μου»

19/08/2025 - 6:08μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από παλιότερη φωτιά στην Πάρνηθα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Διονύσης Πατεράκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκηδόνα: Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός για εμπρησμούς δασών – Είχε βάλει φωτιά στην Πάρνηθα

19/08/2025 - 1:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία στα γήπεδα: Ταυτοποιήθηκαν οι οπαδοί που επιτέθηκαν σε φίλαθλο αντίπαλης ομάδας στη Θεσσαλονίκη

19/08/2025 - 10:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πυρρίχιος χορός», 70Χ100 εκ., λαδοτέμπερα, Βάλιας Σεμερτζίδης, 1972. (φωτ.: Λεύκωμα «Από τον Πόντο και τη Μικρασία στον Πειραιά, εδώ… στη Δραπετσώνα» της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Ηλίας Πετρόπουλος: Πόσο Έλληνες είναι οι Πόντιοι;

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)

Πυρόπληκτοι: Αυστηρό το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των φακέλων για να δοθούν οι αποζημιώσεις

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Τουρνουά Ακρόπολις: Άνετα η Εθνική τη Λετονία με σούπερ Αντετοκούνμπο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ3)

Diamond League: Χάλκινο η Τζένγκο στη Λοζάνη

5 ώρες πριν
Άποψη του ισραηλινού οικισμού Μααλέ Αντουμίμ (Ma'ale Adumim) στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Νεκρά Θάλασσα (φωτ.: 
EPA/ATEF SAFADI)

Ισραήλ: Αμετακίνητος ο Νετανιάχου για την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και τον εποικισμό περιοχών της Δυτικής Όχθης

6 ώρες πριν
Ο Μιλτιάδης Νυμφόπουλος σε νεαρή ηλικία. Στο φόντο, σχέδιο του Κ. Σπυράντη που πρωτοδημοσιεύτηκε με το άρθρο του Μ.Ν. στην «Ποντιακή Εστία» για το Πάσχα στη Σάντα (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μιλτιάδης Νυμφόπουλος (1882-1973): Ο Σανταίος δάσκαλος που βάφτισε ένα χωριό και σαγήνεψε τον Άντονι Μπράιερ

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign